Пропонуємо вашій увазі цікаві рецепти з брокколі і куркою, які виручать вас у будь-якій ситуації.
Суп з брокколі і курки
Інгредієнти: цибулина - 1 шт.; морква - 1 шт.; помідор - 2 шт.; картопля - 2 шт.; перець болгарський - 1 шт.; брокколі - 200 г; часник - 5 зубчиків; вода; зелень - за бажанням; перець горошком, лавровий листок, сіль; курячий суповий набір. Приготування Для приготування курки з брокколі в мультиварці спочатку готуємо овочі. Моркву чистимо, нарізаємо брусочками і викладаємо в чашу мультиварки. Додаємо нарізану кубиками цибулю, перець і помідори. Картоплю чистимо, шаткуємо, промиваємо у воді і додаємо в чашу разом із суцвіттями брокколі. Потім додаємо зелень, пропущений через прес часник, лавровий листок, перець горошком і сіль. В останню чергу викладаємо шматки курки, заливаємо кип'яченою водою, виставляємо режим «Гасіння» і готуємо 1 годину.
Запіканка з куркою і брокколі
Інгредієнти: куряче філе - 500 г; брокколі - 400 г; вершки 10 % - 250 мл; сир «Чеддер» - 150 г; сухарі панірувальні - 2 ст. ложки; вершкове масло - 1 ч. ложка; спеції - за смаком. Приготування Куряче філе відварюємо до готовності, акуратно виймаємо з бульйону, остуджуємо і нарізаємо кубиками. Брокколі розбираємо на суцвіття, викладаємо на друшляк і промиваємо водою. Потім опускаємо в каструлю з підсоленою киплячою водою і проварюємо протягом 5-8 хвилин. У велику форму для запікання викладаємо курятину, суцвіття брокколі, солимо і перчимо за смаком. Потім заливаємо м'ясо і овочі вершками, посипаємо тертим сиром, панірувальними сухарями і ставимо курку з брокколі в духовку на 25 хвилин. Запікаємо страву при температурі 220 градусів.
Пиріг з куркою і брокколі
Інгредієнти: Для тіста:
вода - 300 мл; борошно - 3 ст.; яйце - 1 шт.; цукор - 2 ст. ложки; дріжджі - 1 ч. ложка; сіль - 2 ст. ложки; рослинна олія - 4 ст. ложки. Для начинки:
куряче філе - 300 г; сир - 200 г; брокколі - 200 г; яйце - 1 шт.; цибулина - 1 шт.; сметана - 100 мл; олія оливкова - 2 ст. ложки; спеції. Приготування Куряче м'ясо обробляємо і нарізаємо невеликими кубиками. Ріпчасту цибулю шаткуємо півкільцями і обсмажуємо на сковороді. Потім додаємо м'ясо, посипаємо сіллю і перемішуємо. Брокколі промиваємо, поділяємо на суцвіття і відварюємо в трохи підсоленій киплячій воді 3 хвилини.
Тепер готуємо тісто: у теплу воду висипаємо дріжджі і цукор, все перемішуємо і залишаємо на 15 хвилин. Тим часом в іншу чашу насипаємо трохи борошна, додаємо в неї яйця, кладемо масло, сіль, і поступово додаємо борошно. Останнім кроком виливаємо дріжджі і замішуємо гладке тісто. Після цього накриваємо його кухонним рушником і ставимо в тепле місце.
Приблизно через годину, обминаємо тісто і розгортаємо в тонкий пласт. Форму для випічки змащуємо вершковим маслом, рівномірно розподіляємо тісто по всій поверхні форми. Зверху викладаємо м'ясо з цибулею і брокколі. Окремо змішуємо натертий сир, сметану, яйце і спеції, солимо і перчимо масу, після чого виливаємо її зверху на пиріг. Відправляємо страва з брокколі і курки в розігріту духовку на 25 хвилин.