Тушкована брокколі - поживний, дуже смачне і корисне блюдо, яке готується ще і неймовірно просто. Його можна подавати на стіл як самостійно, так і як гарнір до птиці, м'яса риби. Давайте розглянемо з вами рецепти приготування тушкованої капусти брокколі.
Тушкована курка з брокколі
Інгредієнти:
свіжа брокколі - 400 г; куряча грудка - 200 г; оливкова олія - 15 мл; борошно; морква - 1 шт. Приготування Курку обробити, миємо й нарізаємо невеликими скибочками. Потім кладемо в чавунець і тушкуємо до розм'якшення на слабкому вогні. Після цього додаємо моркву, нарізану кубиками, підсолюємо і тушкуємо ще хвилин 5. Потім додаємо брокколі, розібрану на суцвіття, кидаємо дрібку борошна, вливаємо трохи холодної води, оливкове масло і тушкуємо 10 хв. Перед подачею курку, тушковану з брокколі, посипаємо рубаною петрушкою і прикрашаємо шматочками лимона.
Брокколі, тушкована в сметані
Інгредієнти: капуста брокколі - 500 г; сметана - 150 мл; мускатний горіх - щіпка; рослинне масло - 15 ст. ложки; спеції - за смаком. Приготування Брокколі промиваємо, розбираємо на суцвіття і відварюємо до напівготовності на пару. Потім відкидаємо капусту на друшляк і залишаємо стікати. У сковороду наливаємо рослинне масло, нагріваємо, викладаємо брокколі і обсмажуємо до красивого рум'яного кольору, періодично помішуючи. Після цього приправляємо все сіллю, червоним меленим перцем і меленим мускатним горіхом. Ретельно перемішуємо, знімаємо блюдо з плити і рясно поливаємо сметаною.
Брокколі, тушкована в мультиварці
Інгредієнти: капуста брокколі - 300 г; овочевий бульйон - 500 мл; відварна яловичина - 250 г; квасоля зелена - 200 г; картопля - 2 шт.; оливкова олія; кабачок - 1 шт.; морква - 2 шт.; чебрець - за смаком; зелень петрушки - за бажанням; спеції. Приготування Для приготування картоплі, тушкованої з брокколі, всі овочі ретельно промиваємо і чистимо від шкірки. З квасолі обрізаємо хвостики, а брокколі поділяємо на суцвіття. Морква шаткуємо кружечками, а всі інші овочі і м'ясо нарізаємо кубиками. Зелень обполіскуємо, обсушуємо і дрібно рубаємо. У чашу мультиварки наливаємо масло, викладаємо спочатку яловичину, потім брокколі, кабачки, моркву і зелену квасолю. Виставляємо програму «Гасіння», закриваємо кришкою і готуємо 40 хвилин. Хвилин через 15 додаємо картоплю і зелень, вливаємо бульйон, солимо і перчимо. Акуратно перемішуємо і знову закриваємо кришку. Тушкуємо брокколі з овочами до закінчення встановленої програми.