Якщо ви з якихось причин не можете їсти м'ясо, то це зовсім не привід відмовлятися від котлет, тюфтельок або бургерів. Всі ці чудові страви можна приготувати на основі грибів. У цій статті ми розповімо про те, як приготувати котлети з глив.
Грибні котлети з глив
Інгредієнти: оливкова олія; гливи - 250 г; часник - 2 зубчики; зелена цибуля - 1 пучок; порошок каррі - 1 ст. ложка; цедра і сік 1/2 лимона; нут - 400 г; хлібна паніровка - 85 м; грецький йогурт - 6 ст. ложок; мелений кумін - щіпка; сіль, перець - за смаком. Приготування У сковороді розігріваємо масло й обсмажуємо на ньому нарізані гриби до випаровування вологи, після чого додаємо сіль, перець, подрібнений часник і зелений лук. Додатково приправляємо грибну суміш лимонної цедрою і соком, а також посипаємо карі . Даємо грибів злегка охолонути.
Нут відварюємо і пюрируем з допомогою блендера або преса для картоплі. Додаємо до отриманого пюре грибну зажарку, а також хлібну панірування. Готову основу для котлет ділимо на 4 частини і формуем вологими руками. Обсмажуємо котлетки 3-4 хвилини до золотистого кольору з обох сторін.
Подаємо котлетки з соусом із суміші йогурту з меленим кумином, сіллю і перцем.
В даному блюді використання нуту не принципово, його можна замінити сочевицею або картоплею, особливо, якщо вам вдасться дістати солодкий картопля. Всі ці інгредієнти прекрасно поєднуються з індійськими спеціями і вершковим соусом з йогурту.
Котлети з грибів глив з тофу
Одне з цілком звичних для в'єтнамців страв - це котлетки з грибами і тофу. Зараз цей соєвий сир можна знайти в будь-якому вегетаріанському магазині, супермаркеті чи магазині східної кухні.
Інгредієнти: ріпчаста цибуля - 1 шт.; печериці - 150 г; гриби шиітаке - 150 г; сіль, перець - за смаком; сир тофу - 500 г; борошно - 5 ст. ложок; рослинне масло. Приготування Духовку розігріваємо до 200 градусів. Подрібнюємо гриби разом з ріпчастою цибулею. З сиру тофу віджимаємо воду і додаємо його до грибної суміші разом з сіллю, перцем і борошном. Гарненько перемішуємо основу для наших котлет. З готової суміші ліпимо котлетки однакової форми. Викладаємо грибні котлети на змащений маслом лист пергаменту і відправляємо в духовку на 30-40 хвилин при 200 градусах. Подають такі грибні котлетки з салатом, солодким соусом чилі або соусом барбекю.