З появою на ринку печериць за доступною ціною, гливи втратили свою колишню популярність і разом з іншими грибами відійшли на задній план в наших рецептах. У цій статті ми вирішили відновити справедливість і розповісти вам про те, як готувати гливи з картоплею.
Смажені гливи з картоплею
Зараз розберемося, як смажити гливи з картоплею. В принципі, це справа не хитра: обсмажуємо гриби до випаровування вологи, окремо до готовності смажимо картоплю до рум'яної скориночки і змішуємо. Проте, ми хочемо познайомити вас з кілька іншим, більш оригінальним і багатим на смак рецептом.
Інгредієнти: картопля - 700 г; гливи - 200 г; оливкова олія - 3 ст. ложки; копчений бекон - 300 г; розмарин - 2 гілочки; кедрові горіхи - 50 г; рукола - 100 г; бальзамічний оцет - 1 ч. ложка; сіль, перець. Приготування Перед тим, як посмажити гливи з картоплею, гриби очищаємо від надлишків бруду за допомогою сухої ганчірки, або кисті, а картоплю очищаємо від шкірки і ріжемо будь-яким звичним способом.
У сковороді розігріваємо столову ложку олії і обсмажуємо на ньому нарізаний бекон. Як тільки скибочки бекону стануть рум'яними і хрусткими, додаємо до них гриби і смажимо до повного випаровування вологи. За пару хвилин до готовності засипаємо на сковороду горіхи і смажимо до золотистого кольору. Викладаємо готові гриби на окрему тарілку, а до залишився на сковороді жиру доливаємо 2 столові ложки масла. Обсмажуємо картоплю до повної готовності і рум'яної скоринки.
Змішуємо картоплю з грибним піджаркою і подаємо з руколою, окропивши невеликою кількістю бальзамічного оцту.
Таким чином можна приготувати гливи з картоплею в мультиварці, досить вибрати режим «Випічка» на 30 хвилин. Потім перешкодити і продовжити готування ще 30 хвилин в тому ж режимі.
Рецепт гратена з глив з картоплею
Інгредієнти: вершкове масло - 4 ст. ложки; часник - 3 зубчики; гливи - 500 г; ріпчаста цибуля - 2 шт.; свіжий чебрець - 1 ст. ложка; курячий бульйон - 1 3/4 ст.; вершки - 1 3/4 ст.; сухе біле вино - 1/4 ст.; сіль, перець; картопля - 15 кг; тертий твердий сир - 2 1/2 ст. Приготування У сотейнику розтоплюємо вершкове масло (2 ст. ложки) і обсмажуємо на ньому гриби 5 хвилин. Додаємо до грибів часник і смажимо його ще 40 секунд. Додаємо ще 2 ст. ложки олії і обсмажуємо на них тонкі кільця ріпчастої цибулі з чебрецем до повної готовності. Змішуємо гриби з цибулею.
Форму для випічки змащуємо маслом. У мисці збиваємо вершки з вином, сіллю і перцем. Картоплю чистимо і нарізаємо тонкими скибочками. Викладаємо 1/3 картоплі на дно форми і покриваємо піджаркою і 3/4 всього сиру. Зверху розміщуємо залишився картоплю і решту суміш з цибулі і грибів. Посипаємо все тертим сиром і заливаємо вершковою сумішшю. Готуємо гратен з картоплею при 200 градусах 1 годину 20 хвилин.
Тарт з глив з картоплею
Інгредієнти: пісочне тісто - 700 г; картопля - 4 шт.; рослинне масло - 1 ст. ложка; молоко - 1/4 ст.; сметана - 1/4 ст.; яйця - 2 шт.; сіль, перець; зелена цибуля - 1 пучок; гливи 300 г; спаржа - 300 р. Приготування Картоплю чистимо і нарізаємо скибочками, відварюємо хвилин 15 після чого пюрируем з маслом і молоком. Солимо і перчимо пюре за смаком. У готове і злегка остигле картопляне пюре додаємо сметану і яйця. Як тільки пюре стане однорідним, додаємо нарізаний зелений лук і ретельно все перемішуємо.
Тісто розкачуємо, викладаємо у форму і випікаємо, згідно інструкції. У готову основу закладаємо пюре, зверху розміщуємо обсмажені до готовності гриби і бланшировану спаржу. Випікаємо тарт при 180 градусах 20 хвилин, даємо охолонути 10 хвилин перед подачею.