Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!

Смажені гливи

18-03-2015, 08:37
5 145
Смажені гливи
Страви, приготовлені з вешенками, відрізняються приголомшливою ніжністю, оригінальністю і соковитістю. Пропонуємо вам самим в цьому переконатися і представляємо вашій увазі кілька оригінальних рецептів смажених глив. Ці страви прекрасно доповнять і прикрасять ваш повсякденний раціон і внесуть в нього якусь родзинку.

Смажені гливи з картоплею


Інгредієнти:

  • гливи - 500 г;

  • цибулина - 1 шт.;

  • картопля - 1 кг;

  • спеції;

  • рослинне масло.


  • Приготування
    Картопля промиваємо, чистимо й нарізаємо тонкою соломкою або скибочками. Гливи обережно моєму, викладаємо на рушник і повністю обсушуємо. Потім подрібнюємо гриби довільними шматочками.
    В одній з двох заздалегідь підготовлених сковород розігріваємо трохи рослинного масла, викладаємо гливи, накриваємо кришкою і тушкуємо кілька хвилин. Після цього гриби дадуть багато рідини і будуть в ній плавати - в цей момент відкриваємо кришку, і випариваем всю вологу.
    Коли сковорода стане майже сухий, додаємо трохи олії і обсмажуємо гливи на сильному вогні, постійно заважаючи, до рум'яного кольору.
    А цим часом розігріваємо іншу сковороду, вливаємо невелику кількість масла й обсмажуємо картоплю. Чим сухіше він буде, тим рівномірніше і швидше покриється красивою апетитною скоринкою, так що заздалегідь відкиньте його на друшляк і просушіть рушником.
    Коли картопля добре прихватится, додаємо до нього подрібнену цибулину, солимо, перчимо й перемішуємо. Хвилинки через 3 викладаємо обсмажені гливи і готуємо ще 5 хвилин, намагаючись як можна акуратніше і рідше перемішувати страву, щоб картопля не розвалився від занадто інтенсивних маніпуляцій і не перетворився в смажене пюре. Готові печериці смажені з цибулею подаємо гарячими, посипавши зверху свіжою нарубаної зеленню і часником.

    Гливи, смажені в клярі


    Інгредієнти:

  • свіжі печериці - 300 г;

  • мука - 4 ст. ложки;

  • крохмаль - 6 ст. ложок;

  • жовток яєчний - 1 шт.;

  • рослинне масло - 1 ст.;

  • листя салату.


  • Приготування
    У глив відрізаємо корінці, розбираємо їх на окремі грибочки, намагаючись не поламати капелюшки. Потім складаємо в миску, заливаємо холодною водою і залишаємо на 15 хвилин. Після цього, відкидаємо гриби на друшляк, промиваємо і залишаємо обсихати.
    Цим часом у невеликій мисці змішуємо борошно з крохмалем, додаємо жовток і вливаємо склянку води. Кляр підсолюємо за смаком, злегка збиваємо віночком до отримання однорідної маси, що нагадує по консистенції рідкої сметани. У сотейник наливаємо масло, сильно розігріваємо його. Гливи вмочаємо спочатку залишився крохмаль, потім в кляр і обсмажуємо невеликими порціями приблизно по 2 хвилинки.

    Смажені гливи зі сметаною


    Інгредієнти:

  • сметана - 2 ст. ложки;

  • свіжі печериці - 300 г;

  • цибуля-порей;

  • морква - 05 шт.;

  • часник - 1 зубчик;

  • рослинне масло - для смаження;

  • спеції.


  • Приготування
    Пропонуємо ще один варіант як приготувати гливи . Отже, гриби
    Смажені гливи
    промиваємо, акуратно відрізаємо тверду частину і нарізаємо кожен на 2 частини. Білу частину порею шаткуємо тонкими кільцями, а зелену частину подрібнюємо на дрібні шматочки. Моркву чистимо, натираємо на крупній терочке, а часник видавлюємо через прес.
    Тепер беремо сковороду, розігріваємо, наливаємо рослинне масло і викладаємо кільця цибулі і моркву. Пасеруємо овочі на середньому вогні до пом'якшення. Потім додаємо гриби, зелень порей і часник, все перемішуємо і смажимо, постійно помішуючи. Коли зайва рідина википить, підсолюємо, перчимо страву за смаком, кладемо сметану, ретельно перемішуємо і тушкуємо ще хвилин 5 до готовності.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Як приготувати гливи з картоплею?
    Як приготувати гливи з картоплею?
    Гливи, не менш смачні гриби, ніж печериці, до яких ми з вами вже давно звикли. І сьогодні поговоримо про досить простих варіантах приготування глив з
    Смажені гриби з майонезом
    Смажені гриби з майонезом
    Смажені гриби з цибулею і картоплею - чудово смачну страву, а якщо приправити майонезом і додати трохи сиру, то вийде жульєн. Ми пропонуємо кілька
    Як приготувати гливи?
    Як приготувати гливи?
    Гливи - популярні і добре відомі в нашій країні гриби, які використовують в якості основи для створення оригінальних і смачних страв. Пропонуємо
    Гливи в сметані
    Гливи в сметані
    Гливи в сметані - чудове і вишукане блюдо, яке можна подавати як до святкового, так і буденного столу. І сьогодні ми з вами поділимося цікавими
    Гливи мариновані
    Гливи мариновані
    Якщо ви хочете смачно замаринувати гриби гливи, то варто запам'ятати кілька хороших рецептів, представлених в даній статті. Готову страву можна буде
    Гливи в мультиварці
    Гливи в мультиварці
    Гливи - смачні і досить доступні гриби. Їх можна приготувати різними способами: варити, смажити, тушкувати або додавати в салати. І сьогодні ми