Смажені гливи
Страви, приготовлені з вешенками, відрізняються приголомшливою ніжністю, оригінальністю і соковитістю. Пропонуємо вам самим в цьому переконатися і представляємо вашій увазі кілька оригінальних рецептів смажених глив. Ці страви прекрасно доповнять і прикрасять ваш повсякденний раціон і внесуть в нього якусь родзинку.
Інгредієнти:
гливи - 500 г;
цибулина - 1 шт.;
картопля - 1 кг;
спеції;
рослинне масло.
Приготування
Картопля промиваємо, чистимо й нарізаємо тонкою соломкою або скибочками. Гливи обережно моєму, викладаємо на рушник і повністю обсушуємо. Потім подрібнюємо гриби довільними шматочками.
В одній з двох заздалегідь підготовлених сковород розігріваємо трохи рослинного масла, викладаємо гливи, накриваємо кришкою і тушкуємо кілька хвилин. Після цього гриби дадуть багато рідини і будуть в ній плавати - в цей момент відкриваємо кришку, і випариваем всю вологу.
Коли сковорода стане майже сухий, додаємо трохи олії і обсмажуємо гливи на сильному вогні, постійно заважаючи, до рум'яного кольору.
А цим часом розігріваємо іншу сковороду, вливаємо невелику кількість масла й обсмажуємо картоплю. Чим сухіше він буде, тим рівномірніше і швидше покриється красивою апетитною скоринкою, так що заздалегідь відкиньте його на друшляк і просушіть рушником.
Коли картопля добре прихватится, додаємо до нього подрібнену цибулину, солимо, перчимо й перемішуємо. Хвилинки через 3 викладаємо обсмажені гливи і готуємо ще 5 хвилин, намагаючись як можна акуратніше і рідше перемішувати страву, щоб картопля не розвалився від занадто інтенсивних маніпуляцій і не перетворився в смажене пюре. Готові печериці смажені з цибулею подаємо гарячими, посипавши зверху свіжою нарубаної зеленню і часником.
Інгредієнти:
свіжі печериці - 300 г;
мука - 4 ст. ложки;
крохмаль - 6 ст. ложок;
жовток яєчний - 1 шт.;
рослинне масло - 1 ст.;
листя салату.
Приготування
У глив відрізаємо корінці, розбираємо їх на окремі грибочки, намагаючись не поламати капелюшки. Потім складаємо в миску, заливаємо холодною водою і залишаємо на 15 хвилин. Після цього, відкидаємо гриби на друшляк, промиваємо і залишаємо обсихати.
Цим часом у невеликій мисці змішуємо борошно з крохмалем, додаємо жовток і вливаємо склянку води. Кляр підсолюємо за смаком, злегка збиваємо віночком до отримання однорідної маси, що нагадує по консистенції рідкої сметани. У сотейник наливаємо масло, сильно розігріваємо його. Гливи вмочаємо спочатку залишився крохмаль, потім в кляр і обсмажуємо невеликими порціями приблизно по 2 хвилинки.
Інгредієнти:
сметана - 2 ст. ложки;
свіжі печериці - 300 г;
цибуля-порей;
морква - 05 шт.;
часник - 1 зубчик;
рослинне масло - для смаження;
спеції.
Приготування
Пропонуємо ще один варіант як приготувати гливи . Отже, гриби промиваємо, акуратно відрізаємо тверду частину і нарізаємо кожен на 2 частини. Білу частину порею шаткуємо тонкими кільцями, а зелену частину подрібнюємо на дрібні шматочки. Моркву чистимо, натираємо на крупній терочке, а часник видавлюємо через прес.
Тепер беремо сковороду, розігріваємо, наливаємо рослинне масло і викладаємо кільця цибулі і моркву. Пасеруємо овочі на середньому вогні до пом'якшення. Потім додаємо гриби, зелень порей і часник, все перемішуємо і смажимо, постійно помішуючи. Коли зайва рідина википить, підсолюємо, перчимо страву за смаком, кладемо сметану, ретельно перемішуємо і тушкуємо ще хвилин 5 до готовності.
Смажені гливи з картоплею
Інгредієнти:
Приготування
Картопля промиваємо, чистимо й нарізаємо тонкою соломкою або скибочками. Гливи обережно моєму, викладаємо на рушник і повністю обсушуємо. Потім подрібнюємо гриби довільними шматочками.
В одній з двох заздалегідь підготовлених сковород розігріваємо трохи рослинного масла, викладаємо гливи, накриваємо кришкою і тушкуємо кілька хвилин. Після цього гриби дадуть багато рідини і будуть в ній плавати - в цей момент відкриваємо кришку, і випариваем всю вологу.
Коли сковорода стане майже сухий, додаємо трохи олії і обсмажуємо гливи на сильному вогні, постійно заважаючи, до рум'яного кольору.
А цим часом розігріваємо іншу сковороду, вливаємо невелику кількість масла й обсмажуємо картоплю. Чим сухіше він буде, тим рівномірніше і швидше покриється красивою апетитною скоринкою, так що заздалегідь відкиньте його на друшляк і просушіть рушником.
Коли картопля добре прихватится, додаємо до нього подрібнену цибулину, солимо, перчимо й перемішуємо. Хвилинки через 3 викладаємо обсмажені гливи і готуємо ще 5 хвилин, намагаючись як можна акуратніше і рідше перемішувати страву, щоб картопля не розвалився від занадто інтенсивних маніпуляцій і не перетворився в смажене пюре. Готові печериці смажені з цибулею подаємо гарячими, посипавши зверху свіжою нарубаної зеленню і часником.
Гливи, смажені в клярі
Інгредієнти:
Приготування
У глив відрізаємо корінці, розбираємо їх на окремі грибочки, намагаючись не поламати капелюшки. Потім складаємо в миску, заливаємо холодною водою і залишаємо на 15 хвилин. Після цього, відкидаємо гриби на друшляк, промиваємо і залишаємо обсихати.
Цим часом у невеликій мисці змішуємо борошно з крохмалем, додаємо жовток і вливаємо склянку води. Кляр підсолюємо за смаком, злегка збиваємо віночком до отримання однорідної маси, що нагадує по консистенції рідкої сметани. У сотейник наливаємо масло, сильно розігріваємо його. Гливи вмочаємо спочатку залишився крохмаль, потім в кляр і обсмажуємо невеликими порціями приблизно по 2 хвилинки.
Смажені гливи зі сметаною
Інгредієнти:
Приготування
Пропонуємо ще один варіант як приготувати гливи . Отже, гриби промиваємо, акуратно відрізаємо тверду частину і нарізаємо кожен на 2 частини. Білу частину порею шаткуємо тонкими кільцями, а зелену частину подрібнюємо на дрібні шматочки. Моркву чистимо, натираємо на крупній терочке, а часник видавлюємо через прес.
Тепер беремо сковороду, розігріваємо, наливаємо рослинне масло і викладаємо кільця цибулі і моркву. Пасеруємо овочі на середньому вогні до пом'якшення. Потім додаємо гриби, зелень порей і часник, все перемішуємо і смажимо, постійно помішуючи. Коли зайва рідина википить, підсолюємо, перчимо страву за смаком, кладемо сметану, ретельно перемішуємо і тушкуємо ще хвилин 5 до готовності.
Рекомендуємо добрі рецепти
Як приготувати гливи з картоплею?
Гливи, не менш смачні гриби, ніж печериці, до яких ми з вами вже давно звикли. І сьогодні поговоримо про досить простих варіантах приготування глив з
Смажені гриби з майонезом
Смажені гриби з цибулею і картоплею - чудово смачну страву, а якщо приправити майонезом і додати трохи сиру, то вийде жульєн. Ми пропонуємо кілька
Як приготувати гливи?
Гливи - популярні і добре відомі в нашій країні гриби, які використовують в якості основи для створення оригінальних і смачних страв. Пропонуємо
Гливи в сметані
Гливи в сметані - чудове і вишукане блюдо, яке можна подавати як до святкового, так і буденного столу. І сьогодні ми з вами поділимося цікавими
Гливи мариновані
Якщо ви хочете смачно замаринувати гриби гливи, то варто запам'ятати кілька хороших рецептів, представлених в даній статті. Готову страву можна буде
Гливи в мультиварці
Гливи - смачні і досить доступні гриби. Їх можна приготувати різними способами: варити, смажити, тушкувати або додавати в салати. І сьогодні ми