Страви, приготовлені з вешенками, відрізняються приголомшливою ніжністю, оригінальністю і соковитістю. Пропонуємо вам самим в цьому переконатися і представляємо вашій увазі кілька оригінальних рецептів смажених глив. Ці страви прекрасно доповнять і прикрасять ваш повсякденний раціон і внесуть в нього якусь родзинку.
Смажені гливи з картоплею
Інгредієнти: гливи - 500 г; цибулина - 1 шт.; картопля - 1 кг; спеції; рослинне масло. Приготування Картопля промиваємо, чистимо й нарізаємо тонкою соломкою або скибочками. Гливи обережно моєму, викладаємо на рушник і повністю обсушуємо. Потім подрібнюємо гриби довільними шматочками.
В одній з двох заздалегідь підготовлених сковород розігріваємо трохи рослинного масла, викладаємо гливи, накриваємо кришкою і тушкуємо кілька хвилин. Після цього гриби дадуть багато рідини і будуть в ній плавати - в цей момент відкриваємо кришку, і випариваем всю вологу.
Коли сковорода стане майже сухий, додаємо трохи олії і обсмажуємо гливи на сильному вогні, постійно заважаючи, до рум'яного кольору.
А цим часом розігріваємо іншу сковороду, вливаємо невелику кількість масла й обсмажуємо картоплю. Чим сухіше він буде, тим рівномірніше і швидше покриється красивою апетитною скоринкою, так що заздалегідь відкиньте його на друшляк і просушіть рушником.
Коли картопля добре прихватится, додаємо до нього подрібнену цибулину, солимо, перчимо й перемішуємо. Хвилинки через 3 викладаємо обсмажені гливи і готуємо ще 5 хвилин, намагаючись як можна акуратніше і рідше перемішувати страву, щоб картопля не розвалився від занадто інтенсивних маніпуляцій і не перетворився в смажене пюре. Готові печериці смажені з цибулею подаємо гарячими, посипавши зверху свіжою нарубаної зеленню і часником.
Гливи, смажені в клярі
Інгредієнти: свіжі печериці - 300 г; мука - 4 ст. ложки; крохмаль - 6 ст. ложок; жовток яєчний - 1 шт.; рослинне масло - 1 ст.; листя салату. Приготування У глив відрізаємо корінці, розбираємо їх на окремі грибочки, намагаючись не поламати капелюшки. Потім складаємо в миску, заливаємо холодною водою і залишаємо на 15 хвилин. Після цього, відкидаємо гриби на друшляк, промиваємо і залишаємо обсихати.
Цим часом у невеликій мисці змішуємо борошно з крохмалем, додаємо жовток і вливаємо склянку води. Кляр підсолюємо за смаком, злегка збиваємо віночком до отримання однорідної маси, що нагадує по консистенції рідкої сметани. У сотейник наливаємо масло, сильно розігріваємо його. Гливи вмочаємо спочатку залишився крохмаль, потім в кляр і обсмажуємо невеликими порціями приблизно по 2 хвилинки.
Смажені гливи зі сметаною
Інгредієнти: сметана - 2 ст. ложки; свіжі печериці - 300 г; цибуля-порей; морква - 05 шт.; часник - 1 зубчик; рослинне масло - для смаження; спеції. Приготування Пропонуємо ще один варіант як приготувати гливи . Отже, гриби
промиваємо, акуратно відрізаємо тверду частину і нарізаємо кожен на 2 частини. Білу частину порею шаткуємо тонкими кільцями, а зелену частину подрібнюємо на дрібні шматочки. Моркву чистимо, натираємо на крупній терочке, а часник видавлюємо через прес.
Тепер беремо сковороду, розігріваємо, наливаємо рослинне масло і викладаємо кільця цибулі і моркву. Пасеруємо овочі на середньому вогні до пом'якшення. Потім додаємо гриби, зелень порей і часник, все перемішуємо і смажимо, постійно помішуючи. Коли зайва рідина википить, підсолюємо, перчимо страву за смаком, кладемо сметану, ретельно перемішуємо і тушкуємо ще хвилин 5 до готовності.