Скоро настане золота осіння пора, і багато людей вирушать в ліс за грибами. Ми розповімо вам сьогодні кілька рецептів приготування страв з маслюків.
Рецепт ікри з маслюків
Інгредієнти: маслюки свіжі - 15 кг; цибулина - 1 шт.; часник - 1 зубчик; столовий оцет - 1 ст. ложка; олія рослинна; спеції. Приготування Гриби перебираємо, видаляємо зіпсовані плоди, нарізаємо маленькими кубиками, промиваємо і перекладаємо в друшляк. Як тільки маслюки обсохнуть, відправляємо їх в каструлю і заливаємо водою. Ставимо посуд на невеликий вогонь, доводимо до кипіння, знімаємо піну і варимо до готовності. Відварені гриби знову відкидаємо на друшляк і промиваємо холодною водою. Після цього поміщаємо їх назад в каструлю, наливаємо воду, додаємо сіль і варимо до тих пір, поки вони не опустяться на дно.
Тепер виловлюємо їх шумівкою, обсушуємо, остуджуємо і перекручуємо через м'ясорубку. Цибулину звільняємо від лушпиння, шаткуємо дрібненько і пасеруємо в глибокій сковороді до прозорості. Потім з'єднуємо обжарку з грибами, вливаємо трохи оцту і кидаємо подрібнену зелень. Все добре перемішуємо і ставимо на повільний вогонь. Як тільки овочева маса закипить, розкладаємо ікру по стерилізованим банкам, закатуємо щільно металевими кришками і прибираємо на зберігання.
Рецепт маринованих маслюків
Інгредієнти: маслюки - 1 кг; сіль - 2 ст. ложки; цукровий пісок - 1 ст. ложка; оцет - 15 ст. ложки; лавровий листочок - 4 шт.; часник - 4 зубчики; перець горошком - 6 шт. Приготування Маслюки миємо, чистимо і відварюємо в підсоленій воді. Потім відкидаємо гриби на друшляк, а грибний бульйон виливаємо. У каструлю наливаємо чисту воду, кладемо цукор, спеції, лавровий листочок і доводимо до кипіння. Після цього додаємо маслюки, варимо ще хвилин 5. На дно банок кладемо зубчик часничку, потім грибочки, а зверху заливаємо все маринадом. Додаємо в кожну ємність трохи оцту і щільно закриваємо банки кришками. Далі перевертаємо їх догори дном і залишаємо так до повного охолодження.
Рецепт смажених маслюків на зиму
Інгредієнти: маслюки - 2 кг; масло рослинне - 2 ст. ложки; спеції. Приготування Для початку ретельно перебираємо гриби, промиваємо і очищаємо. Потім кидаємо в киплячу воду і проварюємо 15 хвилин. Після цього воду зливаємо, маслюки промиваємо і повторюємо процедуру ще раз. Банки з кришками заздалегідь готуємо і стерилізуємо. Потім зварені гриби обсмажуємо на рослинному маслечко приблизно 30 хвилин, при закритій кришці, а потім знімаємо її і чекаємо, поки випарується вся волога. Солимо маслюки за смаком, розкладаємо в банки і заливаємо гарячим маслом. Закриваємо кришками, даємо охолонути і відправляємо в холодильник на зберігання.
Рецепт супу з маслюків
Інгредієнти: маслюки - 100 г; свіжа кінза - 10 г; корінь селери - 200 г; цибулина - 2 шт.; олія оливкова - 20 мл; морква - 1 шт.; молоко - 100 мл; гострий перець - 1 шт.; часник - 3 зубчики; спеції. Приготування Гриби чистимо, промиваємо, нарізаємо скибочками і заливаємо холодною водою. Відварюємо 15 хвилин з невеликою очищеної цибулиною, а потім відкидаємо на друшляк. Овочі чистимо, нарізаємо кубиками, пасеруємо на оливковій маслечко і заливаємо окропом. Варимо 5 хвилин, додаємо подрібнений корінь селери і гриби.
Солимо за смаком, накриваємо кришкою і варимо суп 30 хвилин на повільному вогні. Молоко окремо кип'ятимо. Гіркий перець промиваємо, подрібнюємо шматочками. Відвар від овочів обережно проціджуємо, а овочі з грибами пюрируем блендером. Потім додаємо в масу бульйон і вливаємо гаряче молоко. Доводимо суп до кипіння і подаємо на стіл з сухариками.