Бурякова ікра є однією з найпопулярніших заготовок на зиму. Вона добре зберігається в зиязикай час і непогано насичує наш організм корисними мікроелементами і вітамінами. Давайте дізнаємося з вами деякі рецепти приготування смачної бурякової ікри і здивуємо всіх гостей цієї чудовою закускою.
Рецепт бурякової ікри
Інгредієнти: буряк - 500 г; помідор - 2 шт.; цибуля ріпчаста - 2 шт.; рослинне масло - 3 ст. ложки; часник - 3 зубчики; цукор - 1 ст. ложка; лимон - 1 шт.; сіль - за смаком. Приготування Буряк ретельно моєму, кладемо в каструльку, заливаємо водою і відварюємо протягом 2 годин. Потім охолоджуємо, знімаємо шкірку і пропускаємо через м'ясорубку. Ріпчасту цибулю чистимо, дрібно шаткуємо і пасеруємо протягом 5 хвилин на рослинній олії. Потім викладаємо буряк, все перемішуємо і обсмажуємо. Далі знову пропускаємо суміш цибулі та буряків через м'ясорубку. Помідори миємо, знімаємо з них шкірку, нарізаємо скибочками, злегка обсмажуємо їх на сковороді і охолоджуємо. Лимон розрізаємо навпіл, вичавлюємо сік і збризкуємо ним помідори. Часник очищаємо і розтираємо його разом з сіллю і цукром в ступці. Кладемо спеції і помідори в бурякову масу, перемішуємо, ставимо на слабкий вогонь і варимо бурякову ікру протягом 20 хвилин. Заздалегідь промиваємо і стерилізуємо банки, просушуємо їх. Розкладаємо гарячу ікру по банкам, закочує їх і ставимо банки кришками вниз. Закутуємо їх ковдрою і залишаємо в такому стані до повного охолодження. Подаємо бурякову ікру або як закуску, або як гарнір до картоплі і м'ясних страв або додаємо її в борщ. Зберігати таку ікру з буряка можна в прохолодному місці, краще всього в холодильнику.
Ікра бурякова з огірком
Інгредієнти: буряк - 500 г; цибуля ріпчаста - 2 шт.; томатне пюре - 3 ст. ложки; солоний огірок - 2 шт.; масло рослинне - 3 ст. ложки; цукор - 1 ч. ложка; оцет - 2 ч. ложки; цукровий пісок - 1 ч. ложка; сіль, перець - за смаком. Приготування Як приготувати бурякову ікру? Буряк моєму, кладемо в каструлю з підсоленою водою і відварюємо до повної готовності. Потім обережно зливаємо воду, остуджуємо овоч, чистимо його і подрібнюємо. Цибулю ріжемо півкільцями, пасеруємо 5 хвилин на рослинній олії, а потім додаємо в обжарку томатне пюре і перемішуємо. Солоні огірки очищаємо від насіння і шкірки, подрібнюємо дрібними кубиками. Все змішуємо овочі, протушиваем, охолоджуємо, заправляємо за смаком сіллю, перцем, цукром і оцтом. Готову ікру перекладаємо в чисту банку і зберігаємо в холодильнику.
Бурякова ікра з часником
Інгредієнти: буряк - 700 г; рослинна олія - 05 ст. ложки; морква - 3 шт.; томатне пюре - 3 ст. ложка; цибуля ріпчаста - 1 шт.; часник - 3 зубчики; зелень кропу, петрушки - за бажанням; сіль, перець - за смаком. Приготування Сирі овочі: буряк і моркву очищаємо, промиваємо і натираємо на дрібній тертці. Потім кладемо в глибоку каструлю або сковороду з чавунним дном, вливаємо олію, і тушкуємо на середньому вогні до м'якості, періодично перемішуючи. Далі додаємо обсмажені окремо цибулю з томатом, видавлюємо через прес часник, приправляємо ікру сіллю, перцем і цукром. Подаємо на стіл в якості холодної закуски, посипавши дрібно нарізаною зеленню кропу, петрушки і подрібненим часником.
Бурякова ікра з чорносливом
Інгредієнти: буряк - 2 шт.; чорнослив - 10 шт.; вершкове масло; томатна паста - 8 ч. ложок; часник - 1 зубчик; лимонна кислота - за смаком; сіль, перець - за смаком. Приготування Буряк очищаємо, пропускаємо разом з чорносливом через м'ясорубку і отриманий фарш обсмажуємо на рослинному маслі протягом 10 хвилин. Коли ікра охолоне, додаємо томатну пасту, сіль, лимонну кислоту, перець і часник. Все добре перемішуємо, подрібнюємо блендером до однорідного стану і подаємо на стіл.
Любителі овочевої ікри напевно по достоїнству оцінять рецепти грибний і баклажанної ікри . Приємного вам апетиту!