Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!

Маринад з буряка

16-03-2015, 17:38
1 471
Маринад з буряка
Буряк корисний та легкодоступний овоч, який володіє одним цінним властивістю: зберігає всі вітаміни і мікроелементи навіть після термічної і теплової обробки. Варений буряк містить більше заліза і міді, ніж свіжа і сприяють кровотворенню. З цього овоча готують дуже смачний маринад, який пожвавить і прикрасить ваш стіл.

Як приготувати маринад з буряка?


Інгредієнти:

  • цукор - 05 ст. ложки;

  • буряк - 1 кг;

  • сіль - 05 ст. ложки;

  • вода - 05 склянки;

  • оцет 3 % - 15 ст.;

  • лавровий лист - 3 шт.;

  • гвоздика - 5 шт.;

  • кориця - 025 ч. ложки;

  • мускатний горіх - щіпка.


  • Приготування
    Буряк гарненько миємо від бруду, перекладаємо в каструлю, заливаємо водою і відварюємо до повної готовності протягом години. Потім охолоджуємо, очищаємо від шкірки і нарізаємо невеликими скибочками. Після цього розкладаємо буряк в чисті банки, кинувши в кожну по лавровому листку, парі штук запашного перцю і гвоздики. Воду змішуємо з оцтом, сіллю, цукром і додаємо інші спеції за смаком.
    Доводимо все до кипіння, ретельно перемішуємо і знімаємо з вогню. Заливаємо буряк майже киплячим маринадом і закриваємо зверху поліетиленовими кришками. Можете закатати консервацію металевими кришками, якщо плануєте зберегти заготівлю довше. Банки з готовим маринадом з вареного буряка ставимо в холодильник, або прибираємо в льох.

    Горіховий маринад з буряка


    Інгредієнти:

  • молода буряк - 500 г;

  • рослинне масло - 2 ст. ложки;

  • розмарин - 2 гілочки.


  • Для маринаду:

  • оливкова олія - 2 ст. ложки;

  • яблучний оцет - 1 ст. ложка;

  • лимонна цедра - 1 ч. ложка;

  • волоські горіхи - 2 год, ложки;

  • сіль - за смаком;

  • листя чебрецю - 1 ч. ложка.


  • Приготування
    Розглянемо ще один варіант, як зробити маринад з буряка. Буряк промиваємо, відрізаємо бадилля і хвостики. Не очищаючи овочі від шкірки, нарізаємо тонкими кружальцями, розкладаємо їх на сухому листі, застеленому фольгою, скроплюємо маслом, посипаємо листочками розмарину і крупною сіллю. Запікаємо буряк в розігрітій духовці протягом 20 хвилин при 200 градусах.
    Цим часом готуємо маринад: всі інгредієнти кладемо в банку з герметичною кришкою, закриваємо і сильно струшуємо кілька разів. Викладаємо гуртки буряків на блюдо, даємо їм повністю охолонути і поллємо приготованим маринадом. Прибираємо готове блюдо в холодильник і подаємо хвилин через 30 добре охолодженим.

    Маринад з буряка та моркви


    Інгредієнти:

  • буряк - 35 кг;

  • морква - 1 кг;

  • цибулина - 1 кг;

  • помідори - 2 кг;

  • рослинне масло - 700мл;

  • оцет;

  • цукор - 200 г;

  • сіль - 30 р.


  • Приготування
    Пропонуємо ще один спосіб, як зробити маринад з буряка. Всі овочі гарненько моєму, кладемо в каструлю, заливаємо водою, додаємо улюблені спеції і тушкуємо до готовності протягом 15 годин. Коли до завершення варіння залишиться 30 хвилин, вливаємо рослинне масло і оцет. Готовий маринад закочує в знезаражені пором баночки і прибираємо в холодильник.

    Маринад з молодих буряків


    Інгредієнти:

  • буряк - 15 кг;

  • цукровий пісок - 2 ст.;

  • оцет 9 % - 2 ст.;

  • сіль.


  • Приготування
    Перед тим, як приготувати маринад з буряка, беремо невелику молоду буряк, моєму, обробляємо, відрізаємо бадилля, залишивши лише невеликі хвостики. У невелику каструльку наливаємо 2 літри води, додаємо оцет, висипаємо цукор, доводимо до кипіння, перемішуємо і нагріваємо до повного розчинення цукрових кристаликів.
    Маринад з буряка
    Потім акуратно кладемо буряк і варимо на середньому вогні під кришкою близько години. Після цього обережно виймаємо овоч за допомогою шумівки, перекладаємо на блюдо, даємо охолонути і знімаємо шкірку. Більш крупні овочі розрізаємо на 3-4 частини вздовж, залишаючи хвостики, а маленькі свеколки маринуємо цілком. Маринад проціджуємо і знову доводимо до кипіння. Тепер кладемо очищену буряк в стерильні банки, заливаємо маринадом, накриваємо кришками і прибираємо на зберігання в холодильник. Перед подачею на стіл, викладаємо закуску з буряка у пиалку, і посипаємо свіжою зеленню.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Запечена буряк
    Запечена буряк
    Буряк - популярний овоч у наших краях, який часто додають в салати, закуски, супи заправляють ним. Але мало, хто вживає її як самостійну страву. Їм
    Закуска з буряка
    Закуска з буряка
    Закуски завжди були і залишаються окрасою будь-якого столу, хоч святкового, хоч буденного. І сьогодні ми з вами поговоримо про те, як зробити чудову
    Маринад для капусти
    Маринад для капусти
    Маринована капуста - відмінна закуска для пікніка або святкового застілля. І сьогодні ми поговоримо про те, як правильно приготувати для неї маринад.
    Маринований буряк - рецепт
    Маринований буряк - рецепт
    Буряк - один з найбільш популярних зиязиках овочів. Її додають у борщ, вінегрет та інші страви, солять і, звичайно ж, маринують. Останній спосіб
    Зимовий салат з буряка
    Зимовий салат з буряка
    Сьогодні ми вам розповімо, як зробити смачний зиязикай салат з буряка. Консервована буряк не так популярна, як, скажімо, помідори або огірки, але при
    Буряк по-корейськи
    Буряк по-корейськи
    Буряк по-корейськи - це прекрасна закуска, яку обожнюють багато. І в нашій статті ми зібрали для вас найбільш цікаві та смачні рецепти створення