Сьогодні ми поговоримо про салати з буряка. Вживати буряк в раціоні необхідно для здоров'я. Вона підвищує гемоглобін крові, покращує травлення і чистить кишечник. На жаль, консервація з буряка не настільки популярна, як, наприклад, консервовані помідори чи огірки. А даремно адже буряк і в консервованому вигляді зберігає корисні властивості. Нижче розповімо кілька рецептів приготування салатів з буряків на зиму.
Зиязикай салат з буряком
Інгредієнти: буряк-35 кг; помідори -15 кг; цибуля - 12 кг; морква - 1 кг; масло рослинне - 300 мл; сіль - 100 г; цукор - 200 г; оцет 9% - 100 мл Приготування Помідори миємо, очищаємо цибулю та нарізаємо невеликими кубиками. Буряк і моркву подрібнюємо в кухонному комбайні. Підготовлені овочі покласти в каструлю, додаємо інші інгредієнти, вливаємо оцет за кілька хвилин до вимкнення вогню. Салат варимо 45 хвилин. Розкладаємо готове блюдо в стерилізовані банки, закатуємо кришками і вкриваємо.
Рецепт зимового салату з буряку
Інгредієнти: буряк велика - 8 шт.; цибуля - 5 шт.; перець солодкий - 4 шт.; вода - 200 мл; оливкова олія - 1 стакан; оцет - 05 склянки; цукор; сіль. Приготування Буряк відварюємо, чистимо й нарізаємо смужками невеликого розміру. Цибулини і перець дрібно нарізаємо. Для маринаду вливаємо в каструлю оцет, воду і оливкове масло додаємо трохи солі і цукру. Даємо закипіти і додаємо нарізаний перець і цибулю, варимо 10 хвилин. Після цього в каструлю додаємо буряк і варимо 20 хвилин, помішуємо. Коли час минув, вимикаємо вогонь, даємо салату охолонути і розкладаємо його по банках, закриваємо кришками. Зберігаємо салат в холодильнику.
Ікра з буряка на зиму
Інгредієнти: буряк - 500 г; морква - 200 г; цибуля ріпчаста - 150 г; помідори - 100 г; томатна паста - 10 р; рослинне масло - 150 г; часник - 2 зубчики; оцтова кислота 70 % - 1 ч. ложка; сіль, цукор, перець. Приготування Буряк добре миємо й варимо 30 хвилин. Лук очищаємо, нарізаємо кубиками, обсмажуємо, додаємо в сковороду натерту моркву, разом овочі смажимо 10 хвилин. Буряк очищаємо, натираємо на тертці і додаємо в сковороду. Якщо овочі на сковороді виходять зовсім сухими, додаємо туди трохи бурякового відвару. Додаємо рослинне масло, сіль перець, оцет, закриваємо кришкою і тушкуємо 15 хвилин, періодично помішуємо нашу ікру.
Помідори в цей час обдаємо окропом, очистити, дрібно нарізаємо і відправляємо в сковороду. Протушиваем, додаємо ложку томатної пасти . В кінці приготування додаємо подрібнений часник і тушкуємо ікру ще 3 хвилини. Банки для ікри моєму і стерилізуємо. Ікру розкладаємо в банки ще гарячою, закочує їх.
Консервований салат з буряка
Інгредієнти: рослинне масло - 90 г; лавровий лист - 2 шт.; гвоздика - 3 шт.; цукор; сіль; буряк - 850 р. Приготування Вибираємо червоний буряк без білих прожилок. Добре миємо й варимо її. Коли овоч зварився, ставимо його під холодну воду охолодити. Очищаємо шкірку і знову обполіскуємо під прохолодною водою. Буряк ріжемо на шматочки. А у відвар додаємо лаврушку, гвоздику, цукор, сіль і доводимо до кипіння. На дно банок наливаємо трохи олії і укладаємо в банки нарізану буряк. Заливаємо банки киплячим відваром, накриваємо кришками і стерилізуємо ємності 15 хвилин.
Зиязикай салат з буряка
Інгредієнти: буряк - 1 кг; сіль; цукор; волоські горіхи; ріпчаста цибуля - 1 шт.; рослинне масло - 80 г; лавровий лист. Приготування Буряк миємо й відварюємо у воді з оцтом. Остуджуємо під холодною водою і натираємо на тертку. Ядра волоських горіхів трохи підсмажуємо, видаляємо лушпиння і подрібнюємо в однорідну масу. З'єднуємо в емальованому посуді горіхи з буряком, додаємо туди ж нарізану цибулю і часник, рослинне масло, солимо і перчимо, перемішуємо. І викладаємо масу в підлогу-літрові банки, при цьому щільно утрамбовується. Накриваємо кришечками і стерилізуємо 45 хвилин. Після закочує банки.