Вернуться назад Распечатать

Апельсиновий конфітюр - рецепт

Апельсиновий конфітюр - рецепт
Як би не хотілося порушувати магію прекрасних французьких висловів, але на ділі апельсиновий конфітюр - це звичне нам варення, або швидше щільний джем з цілими шматочками цитрусового. Коло використання цієї солодощі, відповідно, аналогічний: випічка, десерти, додаток до каш і молочним продуктам, або просто до чашки чаю або кави.

Рецепт конфітюру з апельсинів


Інгредієнти:

  • апельсини - 2 кг;

  • цукор - 6 склянок.


  • Приготування
    Цедру апельсина (помаранчеву частину) натираємо на тертці. Білу м'якоть цитруса зрізаємо ножем, намагаючись зібрати весь стікає в процесі апельсиновий сік . Тепер апельсинову м'якоть слід відокремити від мембран за допомогою гострого ножа.
    У миску покласти цедру, м'якоть, що виділився сік і цукор. Ставимо миску на вогонь і доводимо все до кипіння. Залишилися від отримання м'якоті мембрани і насіння містять велику кількість пектину, який загустит наш конфітюр, тому обрізки пов'язуємо в марлевий мішечок і також відправляємо в каструлю. Варимо конфітюр при 220 градусах 5 хвилин, а потім поміщаємо краплю на охолоджену тарілку: готовий конфітюр втримається рівною доріжкою на пальці.
    Тепер конфітюр можна подавати до столу, або закочувати в простерилізовані банки.
    Якщо ви хочете приготувати гіркий апельсиновий конфітюр, то використовуйте для рецепта не прості, а червоні гіркі апельсини.

    Конфітюр з яблук і апельсинів


    Інгредієнти:

  • апельсини - 3 шт.;

  • яблука - 3 шт.;

  • вода - 1/2 ст.;

  • цукор - 1 1/2 ст.;

  • кориця - 1/2 ч. ложки;

  • Апельсиновий конфітюр - рецепт

  • мускатний горіх - 1/4 ч. ложки.


  • Приготування
    Апельсини очищаємо за схемою з попереднього рецепту, обрізки збираємо в марлевий мішечок. Яблука чистимо і нарізаємо кубиками. Кладемо апельсинову цедру, мішечок, м'якоть і шматочки яблук в каструлю, заливаємо водою. Як тільки рідина закипить, додаємо в каструлю цукор і спеції. Варимо 1 хвилину, постійно помішуючи. Як тільки яблука стануть досить м'якими, знімаємо конфітюр з вогню і подаємо до столу. Усі наш апельсиновий джем готовий!