Вернуться назад Распечатать

Конфітюр з груш

Конфітюр з груш
Конфітюр з груш - популярний рецепт, який прийшов до нас з Англії. Він чудово підходить до тостів та млинців.

Грушевий конфітюр з лимоном


Інгредієнти:

  • стиглі соковиті груші - 05 кг;

  • цукор - 500 г;

  • лимон - 1 шт.;

  • ром - 100 мл;

  • вода - 300 мл;

  • шафран - 10 тичинок.


  • Приготування
    Лимон ретельно моєму, кладемо в закипілу воду і варимо приблизно секунд 30. Потім виймаємо його обережно і заливаємо крижаною водою. Повторюємо весь процес ще раз, після чого розрізаємо лимон на тонкі кружечки. Груші моєму і шаткуємо кожну на 4 частини, видаляючи відразу насіння. Розрізані на часточки подрібнюємо кубиками і разом з лимоном перекладаємо в широку миску. Засипаємо цукром і гарненько перемішуємо. Накриваємо зверху кришкою або рушником і залишаємо на 10 годин. Тичинки шафрану розтираємо і змішуємо з підігрітим ромом. Потім залишаємо хвилин на 30 для настоювання.
    Після закінчення часу, фрукти поміщаємо на вогонь і нагріваємо до кипіння. Після цього зменшуємо полум'я до мінімуму і варимо, помішуючи близько 45 хвилин, періодично знімаючи утворилася пінку. Далі обережно знімаємо посуд з вогню і даємо трохи охолонути. Вливаємо в конфітюр з груш підготовлений ром з шафраном, акуратно перемішуємо і розкладаємо масу в чисті банки. Даємо повністю охолонути, герметично закриваємо і ставимо в холодильник. Ось і все, конфітюр з груш з лимоном на зиму готовий!

    Конфітюр з груш і яблук


    Інгредієнти:

  • груші - 1 кг;

  • яблука - 05 кг;

  • цукор - 15 кг;

  • лимон - 2 шт.;

  • імбир - 40 г;

  • кориця - 2 палички.


  • Приготування
    Конфітюр з груш
    Лимони моєму і вичавлюємо з нього сік. Груші і яблука ретельно промиваємо і очищаємо від шкірки і насіння. М'якоть нарізаємо кубиками і перекладаємо в миску. Заливаємо фрукти лимонним соком і гарненько все перемішуємо. Після цього подрібнюємо масу блендером в пюре. Корінь імбиру очистити і дрібно шаткуємо. До приготованого пюре додаємо імбир, корицю і цукровий пісок. Ставимо миску на повільний вогонь і доводимо все до кипіння. Варимо конфітюр до готовності. Потім палички кориці виймаємо, а конфітюр розливаємо по банках і закатуємо.
    Урізноманітнити ваші десерти також може конфітюр з злив , ставши чудовим доповненням до чаю.