Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Як приготувати сік з калини?

Як приготувати сік з калини?

13-03-2015, 09:00
6 072
Як приготувати сік з калини?
В теперішні морози кожен бореться з застудою як може, хто використовує аптечні медикаменти, а хто зупиняє свій вибір на натуральних продуктах. Останніх порадує наша сьогоднішня стаття, присвячена способам і рецептами приготування калинового соку - одного з провідних продуктів в боротьбі з інфекцією.
Якщо у вас не вистачає сміливості пити калиновий сік у чистому вигляді, то додайте кілька ложок в чай або компот, або пийте сік вприкуску з цукром або медом.
Крім протизастудного дії, напої з калини допомагають впоратися з неврозами, хворобами серця, знизити артеріальний тиск і сприяти посиленню імунітету. Соки на водній основі без цукру часто вживають при задишці, хворобах шлунка і травної системи. Але варто відзначити, що калиновий сік протипоказаний вагітним та людям із підвищеним ризиком тромбоутворення.

Рецепт соку калини


Інгредієнти:

  • ягоди калини;

  • цукор - 1 ст. (на 1 аркуш соку);

  • вода.


  • Приготування
    Ягоди калини перебираємо і промиваємо холодною водою. Кладемо ягоди в емальований посуд і заливаємо холодною водою так, щоб прикрити. Варимо калину до тих пір, поки ягоди не стануть м'якими, після чого перетираємо їх через 2-3 шари марлі, покладених на друшляк. Марлю віджимаємо, отриманий сік зливаємо в ту ж емальовану каструлю і даємо настоятися 2-3 години. За цей час непотрібний осад піде на дно і залишиться лише готовий сік перелити в нову чистий емальований посуд. Ставимо сік на вогонь, додаємо цукор з розрахунку 1 стакан на 1 літр соку, або за смаком. Варимо калиновий сік до повного розчинення цукор, періодично знімаючи піну.
    Фільтруємо проварений напій через 4 шари марлі і розливаємо по простерилизованним банкам.

    Як зробити сік з калини в соковарці?


    Самий простий і швидкий спосіб приготування соку - скористатися девайсом, створеним спеціально для віджиму і варіння. Якщо у вашому будинку є соковарка, то неодмінно скористайтеся їй для цього рецепта.
    Візьміть пензлика з ягодами калини і гарненько промийте їх у холодній воді. В ідеалі можна налити води в таз, покласти туди пензлика і дати їм постояти, щоб бруд осіла на дно. Тепер ягоди, не відриваючи від пензликів, слід помістити в соковарку, а останню поставити на вогонь. Отриманий сік можна розлити по стерильним банкам і закатати. Цукор при цьому не знадобиться, так як сік з соковарки виходить досить солодким сам по собі, до того ж, якщо ягоди калини були зібрані на початку листопада, після перших морозів, вони зберігають свою солодкість.

    Сік калини з медом


    Якщо ви з якихось причин не вживаєте цукор, то його цілком можна замінити фруктозою, або медом.
    Інгредієнти:

  • калина - 1 кг;

  • вода - 1 ст.;

  • мед - за смаком.


  • Приготування
    Ягоди калини перебираємо, миємо і ошпарюємо. Швидко пропускаємо калину через соковижималку, а готовий сік змішуємо з водою і медом. Ставимо отриманий напій на вогонь і даємо закипіти. Такий сік можна зберігати з чистою закупореній банці в холодильнику або льосі.
    Калиновий сік з медом можна не просто пити в чистому вигляді, а використовувати для приготування інших страв, наприклад
    Як приготувати сік з калини?
    мармеладу, желе, або пастили. Для пастили сік з м'якоттю слід уварити з 500 грамами цукру до консистенції тіста, а потім розподілити в'язку масу на аркуші для випічки і сушити в духовці на мінімальному спеки. Що ж стосується мармеладу , то тут і того простіше, готовий калиновий напій вже має желирующими властивостями, так що до нього для смаку можна додати яблучне пюре і проварити до загустіння. Готові ласощі на основі калинового соку ні скільки не поступаються останнім у вітамінному наборі і з задоволенням з'їдаються дітьми.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Соковарка - рецепти
    Соковарка - рецепти
    Всі просунуті господині давно відязикалися від соковижималки і перейшли на соковарки. Це набагато зручніше і корисніше - сік можна відразу
    Виноградний сік на зиму
    Виноградний сік на зиму
    Виноградний сік дуже корисний, в ньому міститься багато вітамінів і мінералів. Він благотворно впливає на зір, на роботу мозку, а також сприяє
    Обліпиховий сік на зиму
    Обліпиховий сік на зиму
    Обліпиха дуже корисна ягода, що володіє цілющими властивостями. І сьогодні ми поговоримо про те, як зробити смачний обліпиховий сік на зиму. Ми
    Грушевий сік
    Грушевий сік
    Грушевий сік - це корисний напій, який досить просто приготувати в домашніх умовах. Ми пропонуємо вам кілька цікавих рецептів цього напою в чистому
    Кавуновий сік
    Кавуновий сік
    Кавуновий сік - це чудовий напій для розвантажувальних днів. Містяться в ньому вітаміни допоможуть налагодити обмін речовин, поліпшити колір обличчя.
    Сік з кабачків
    Сік з кабачків
    Якщо вам набридли звички соки з яблук, цитрусових та інших фруктів, рекомендуємо приготувати незвичайний сік з кабачків. Ми впевнені такий корисний