Обліпиховий сік на зиму
Про цілющі властивості обліпихи відомо здавна. Її соком і олією знахарі лікували майже будь-яку хворобу. Ягоди обліпихи - справжній чемпіон за змістом багатьох вітамінів і мінералів. Досить випивати всього чверть склянки обліпихової соку в день, щоб практично повністю забезпечити себе всім необхідним для здоров'я.
В обліписі міститься рідко зустрічається янтарна кислота, цінна тим, що здатна знижувати негативний вплив багатьох шкідливих факторів - стресу, прийому антибіотиків і навіть радіоактивного опромінення.
Правда, калорійність обліпихової соку декілька вище, ніж в інших ягідних соків - 82 ккал в 100 р. Але і це теж скоріше плюс, ніж мінус. Оскільки відбувається не за рахунок великого вмісту глюкози, а завдяки наявності дуже корисних і рідкісних жирних кислот.
Обліпиховий сік поліпшує склад крові, підвищує рівень гемоглобіну і підсилює імунітет, що особливо важливо під час розгулу грипу та інших простудних захворювань. Так що збереження обліпихової соку на зиму - завдання життєво важлива. Її рішенням ми сьогодні й займемося!
Інгредієнти:
ягоди обліпихи - 1 кг;
вода - 200 р.
Приготування
Ягоди перебираємо, видаляючи пошкоджені і зіпсовані. Гарненько промиваємо, даємо стекти і раздавливаем їх дерев'яним товкачем в глибокій емальованому мисці. Щоб м'якоть краще відокремлювалася від кісточок, підливаємо теплу воду. Віджимаємо отриману масу через подвійний шар марлі. Виділився сік можна пити або додати солодощі трохи цукру, а краще - меду. Обліпиховий сік з медом - це справжня вітамінна бомба, здатна підняти на ноги після застуди.
Інгредієнти:
ягоди обліпихи - 1 кг;
цукор - 300 р.
Приготування
Для того, щоб отримати обліпиховий сік з м'якоттю, ягоди спочатку пропарюють до м'якості на водяній бані. А потім, коли охолонуть, протираємо через сито. Додаємо в отримане пюре цукор, розмішуємо і ставимо на вогонь, але не доводимо до кипіння, а тільки прогріваємо до 90 градусів. Після розливаємо сік по стерильним банкам і закатуємо металевими кришками.
Зараз розповімо, як ще можна законсервувати обліпиховий сік. Сирий сік з цукром розливаємо по стерильним банкам, ставимо їх у каструлю з киплячою водою і гарненько, протягом 10 хвилин, прогріваємо. Після закочує банки, перевертаємо догори дном і закутуємо теплою ковдрою, до повного охолодження. Зберігаємо обліпиховий сік в темному прохолодному місці.
Ще простіше отримати обліпиховий сік, якщо ягоди пропустити через соковижималку. В залежності від її виду (проста або шнекова), макуха, можливо, доведеться додатково віджати через марлю. Скільки додати цукру - залежить від того, як ви будете зберігати обліпиховий сік. Якщо в холодильнику, то цукор беремо в пропорції 1:1 якщо в коморі, при кімнатній температурі, то кількість потрібно збільшити в півтора рази.
Інгредієнти:
ягоди обліпихи - 1 кг;
цукор - 200 р.
Приготування
Ягоди перебираємо, промиваємо і завантажуємо в верхню каструлю. Туди ж засипаємо цукор. Ставимо соковарку на вогонь, і через деякий час по спеціальній трубці стікатиме сік. Це найпростіший варіант. Але якщо проявити фантазію, можна отримати ароматні купажі обліпихи зі сливами або яблуками. Для цього потрібно всього лише додати в соковарку 300 г слив або стільки ж нарізаних часточками яблук. Такий облепихово - яблучний і облепихово - сливовий сік може довго зберігатися в холодильнику, не втрачаючи своїх корисних властивостей і не змінюючи смаку.
В обліписі міститься рідко зустрічається янтарна кислота, цінна тим, що здатна знижувати негативний вплив багатьох шкідливих факторів - стресу, прийому антибіотиків і навіть радіоактивного опромінення.
Правда, калорійність обліпихової соку декілька вище, ніж в інших ягідних соків - 82 ккал в 100 р. Але і це теж скоріше плюс, ніж мінус. Оскільки відбувається не за рахунок великого вмісту глюкози, а завдяки наявності дуже корисних і рідкісних жирних кислот.
Обліпиховий сік поліпшує склад крові, підвищує рівень гемоглобіну і підсилює імунітет, що особливо важливо під час розгулу грипу та інших простудних захворювань. Так що збереження обліпихової соку на зиму - завдання життєво важлива. Її рішенням ми сьогодні й займемося!
Обліпиховий сік у домашніх умовах
Інгредієнти:
Приготування
Ягоди перебираємо, видаляючи пошкоджені і зіпсовані. Гарненько промиваємо, даємо стекти і раздавливаем їх дерев'яним товкачем в глибокій емальованому мисці. Щоб м'якоть краще відокремлювалася від кісточок, підливаємо теплу воду. Віджимаємо отриману масу через подвійний шар марлі. Виділився сік можна пити або додати солодощі трохи цукру, а краще - меду. Обліпиховий сік з медом - це справжня вітамінна бомба, здатна підняти на ноги після застуди.
Рецепт обліпихової соку з цукром
Інгредієнти:
Приготування
Для того, щоб отримати обліпиховий сік з м'якоттю, ягоди спочатку пропарюють до м'якості на водяній бані. А потім, коли охолонуть, протираємо через сито. Додаємо в отримане пюре цукор, розмішуємо і ставимо на вогонь, але не доводимо до кипіння, а тільки прогріваємо до 90 градусів. Після розливаємо сік по стерильним банкам і закатуємо металевими кришками.
Зараз розповімо, як ще можна законсервувати обліпиховий сік. Сирий сік з цукром розливаємо по стерильним банкам, ставимо їх у каструлю з киплячою водою і гарненько, протягом 10 хвилин, прогріваємо. Після закочує банки, перевертаємо догори дном і закутуємо теплою ковдрою, до повного охолодження. Зберігаємо обліпиховий сік в темному прохолодному місці.
Як зробити обліпиховий сік через соковижималку?
Ще простіше отримати обліпиховий сік, якщо ягоди пропустити через соковижималку. В залежності від її виду (проста або шнекова), макуха, можливо, доведеться додатково віджати через марлю. Скільки додати цукру - залежить від того, як ви будете зберігати обліпиховий сік. Якщо в холодильнику, то цукор беремо в пропорції 1:1 якщо в коморі, при кімнатній температурі, то кількість потрібно збільшити в півтора рази.
Приготування обліпихової соку в соковарці
Інгредієнти:
Приготування
Ягоди перебираємо, промиваємо і завантажуємо в верхню каструлю. Туди ж засипаємо цукор. Ставимо соковарку на вогонь, і через деякий час по спеціальній трубці стікатиме сік. Це найпростіший варіант. Але якщо проявити фантазію, можна отримати ароматні купажі обліпихи зі сливами або яблуками. Для цього потрібно всього лише додати в соковарку 300 г слив або стільки ж нарізаних часточками яблук. Такий облепихово - яблучний і облепихово - сливовий сік може довго зберігатися в холодильнику, не втрачаючи своїх корисних властивостей і не змінюючи смаку.
Рекомендуємо добрі рецепти
Сік з гарбуза
Любителям овочевих соків, пропонуємо зробити сік з гарбуза - дуже корисного вітамінного плода. Ми для вас підібрали кілька цікавих, але в теж час
Варення з обліпихи
Всім відомо, про дивовижні властивості ягід обліпихи, так вони дуже часто використовуються в косметичних і медичних цілях. У цій статті ви дізнаєтеся
Морс - рецепт
Морс - корисний напій, який потрібно вживати хоча б пару разів на тиждень. Готувати його можна з абсолютно різних фруктів і ягід. Сьогодні ми
Обліпиховий морс - чудовий смак і користь
Обліпиха є дуже корисною лікувальної ягодою. Її широко використовують в медицині, косметології, кулінарії. З неї виходить чудове варення, джем, сік.
Сливовий сік
Натуральні соки, звичайно ж, корисні і смачні. А якщо їх приготувати в домашніх умовах, то в двійні. Давайте дізнаємося, як приготувати чудовий
Чай з обліпихою
Обліпиха є «царської ягодою», завдяки своїм корисним лікувальним властивостям і вітамінів, що містяться в ній. І сьогодні ми розповімо, як зробити