Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Морс - рецепт

Морс - рецепт

13-03-2015, 09:24
861
Морс - рецепт
Морс - освіжаючий напій, приготований з соку ягід, фруктів, овочів з додаванням води, цукру або меду. Він надзвичайно корисний, оскільки в ньому міститься величезна кількість вітамінів. Адже сік додають в свіжому вигляді, без термічної обробки.

Обліпиховий морс - рецепт


Складно переоцінити корисність обліпихи. Це прекрасне джерело вітамінів А, С, В, Р, РР, Е, Бо В ній багато кальцію, заліза, магнію та інших мікроелементів. У день досить з'їдати всього 100 грамів цього продукту, щоб організм отримав практично всю денну норму корисних речовин. Обліпиха має своєрідним смаком, тому в чистому вигляді не всі погоджуються її їсти, особливо це стосується дітей. А ось у вигляді морсу з обліпихи виходить чудовий напій, який п'ють із задоволенням абсолютно все.
Інгредієнти:

  • обліпиха - 05 склянки;

  • вода - 1 склянка;

  • мед - 1 ст. ложка.


  • Приготування
    Ягоди промиваємо й обсушуємо. Морс можна готувати і з замороженої обліпихи, тоді ягоди дістаємо заздалегідь і розморожуємо при кімнатній температурі. Підготовлені ягоди розминаємо товкачем або пропускаємо через м'ясорубку. Додаємо мед і воду, ретельно вимішуємо і проціджуємо. Все, напій готовий до вживання.

    Апельсиновий морс - рецепт


    Апельсин - смачний джерело вітамінів, мінералів і мікроелементів. 150 г цього фрукта міститься добова норма вітаміну С. Але, на жаль, деякі люди не можуть вживати апельсини і сік з них у чистому вигляді за станом здоров'я. В такому випадку буде актуальним приготувати апельсиновий морс.
    Інгредієнти:

  • апельсини - 2 шт.;

  • вода - 15 л;

  • цукор - 170 г;

  • кориця - за смаком.


  • Приготування
    Апельсини очистити від цедри, прибираємо білі прожилки і видавлюємо сік. Отримані вичавки подрібнюємо, заливаємо водою, додаємо цукор, корицю, при бажанні можна додати і цедру. Отриману суміш доводимо до кипіння і проварюємо 7-10 хвилин. Відвар охолоджуємо, проціджуємо і додаємо апельсиновий сік. Такий морс можна вживати як холодним, так і теплим.

    Морс з чорниці - рецепт


    Чорниця - унікальна ягода, сприяє збереженню зору. Вона багата кальцієм, фосфором, магнієм. У ній містяться органічні кислоти, мідь, залізо та інші мікроелементи. Крім того в чорниці міститься пектин, який чудово очищає кишечник. Ще чорницю називають ягодою молодості. В ній містяться антиоксиданти здатні уповільнювати процеси старіння.
    Морс - рецепт
    Загалом, ягода корисна, а морс з неї ще й дуже смачний.
    Інгредієнти:

  • чорниця - 1 ст.;

  • цукор - 05 склянки;

  • вода - 1 л.


  • Приготування
    Чорницю промиваємо, обсушуємо і перетираємо, віджимаємо сік. Отриманий макуха заливаємо водою, додаємо цукор, доводимо до кипіння, проварюємо пару хвилин, даємо охолонути, і проціджуємо. Потім додаємо отриманий раніше чорничний сік.
    Порада: При приготуванні морсу потрібно якомога менше використовувати металевий посуд, так як при зіткненні з металом вітамін С частково руйнується.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Морси для дітей
    Морси для дітей
    Морс - це вітамінний освіжаючий напій із соку фруктів, ягід, овочів і води з додаванням меду або цукру. Представляємо вашій увазі декілька цікавих
    Морс з чорної смородини
    Морс з чорної смородини
    Морс з чорної смородини - відмінний напій, особливо в осінню та зимову пору, коли застуда підстерігає на кожному кроці. Приготувати це чудодійний
    Як приготувати журавлинний морс?
    Як приготувати журавлинний морс?
    Як приготувати журавлинний морс? Цим питанням господині задаються дуже часто, оскільки цей напій неймовірно смачний і корисний, причому і дорослим, і
    Морс із заморожених ягід
    Морс із заморожених ягід
    Морс з ягід готують досить часто, оскільки він містить в собі дуже багато вітамінів. Але як бути, якщо ягоди є тільки заморожені? Звичайно ж, зробити
    Обліпиховий морс - чудовий смак і користь
    Обліпиховий морс - чудовий смак і користь
    Обліпиха є дуже корисною лікувальної ягодою. Її широко використовують в медицині, косметології, кулінарії. З неї виходить чудове варення, джем, сік.
    Морс в мультиварці
    Морс в мультиварці
    Морс - освіжаючий напій, приготований з соку ягід, фруктів з додаванням води, цукру або меду. Він надзвичайно корисний, оскільки в ньому міститься