Вернуться назад Распечатать

Морс - рецепт

Морс - рецепт
Морс - освіжаючий напій, приготований з соку ягід, фруктів, овочів з додаванням води, цукру або меду. Він надзвичайно корисний, оскільки в ньому міститься величезна кількість вітамінів. Адже сік додають в свіжому вигляді, без термічної обробки.

Обліпиховий морс - рецепт


Складно переоцінити корисність обліпихи. Це прекрасне джерело вітамінів А, С, В, Р, РР, Е, Бо В ній багато кальцію, заліза, магнію та інших мікроелементів. У день досить з'їдати всього 100 грамів цього продукту, щоб організм отримав практично всю денну норму корисних речовин. Обліпиха має своєрідним смаком, тому в чистому вигляді не всі погоджуються її їсти, особливо це стосується дітей. А ось у вигляді морсу з обліпихи виходить чудовий напій, який п'ють із задоволенням абсолютно все.
Інгредієнти:

  • обліпиха - 05 склянки;

  • вода - 1 склянка;

  • мед - 1 ст. ложка.


  • Приготування
    Ягоди промиваємо й обсушуємо. Морс можна готувати і з замороженої обліпихи, тоді ягоди дістаємо заздалегідь і розморожуємо при кімнатній температурі. Підготовлені ягоди розминаємо товкачем або пропускаємо через м'ясорубку. Додаємо мед і воду, ретельно вимішуємо і проціджуємо. Все, напій готовий до вживання.

    Апельсиновий морс - рецепт


    Апельсин - смачний джерело вітамінів, мінералів і мікроелементів. 150 г цього фрукта міститься добова норма вітаміну С. Але, на жаль, деякі люди не можуть вживати апельсини і сік з них у чистому вигляді за станом здоров'я. В такому випадку буде актуальним приготувати апельсиновий морс.
    Інгредієнти:

  • апельсини - 2 шт.;

  • вода - 15 л;

  • цукор - 170 г;

  • кориця - за смаком.


  • Приготування
    Апельсини очистити від цедри, прибираємо білі прожилки і видавлюємо сік. Отримані вичавки подрібнюємо, заливаємо водою, додаємо цукор, корицю, при бажанні можна додати і цедру. Отриману суміш доводимо до кипіння і проварюємо 7-10 хвилин. Відвар охолоджуємо, проціджуємо і додаємо апельсиновий сік. Такий морс можна вживати як холодним, так і теплим.

    Морс з чорниці - рецепт


    Чорниця - унікальна ягода, сприяє збереженню зору. Вона багата кальцієм, фосфором, магнієм. У ній містяться органічні кислоти, мідь, залізо та інші мікроелементи. Крім того в чорниці міститься пектин, який чудово очищає кишечник. Ще чорницю називають ягодою молодості. В ній містяться антиоксиданти здатні уповільнювати процеси старіння.
    Морс - рецепт
    Загалом, ягода корисна, а морс з неї ще й дуже смачний.
    Інгредієнти:

  • чорниця - 1 ст.;

  • цукор - 05 склянки;

  • вода - 1 л.


  • Приготування
    Чорницю промиваємо, обсушуємо і перетираємо, віджимаємо сік. Отриманий макуха заливаємо водою, додаємо цукор, доводимо до кипіння, проварюємо пару хвилин, даємо охолонути, і проціджуємо. Потім додаємо отриманий раніше чорничний сік.
    Порада: При приготуванні морсу потрібно якомога менше використовувати металевий посуд, так як при зіткненні з металом вітамін С частково руйнується.