Чай з обліпихою
Обліпиховий чай - оригінальний і дуже корисний напій, який можна з легкістю приготувати у себе вдома. Він вважається кращим ліками для лікування нервової системи і різних захворювань шкіри. Здавна обліпиху називали «царською ягодою», завдяки її надзвичайно багатого вітамінами складу і корисним лікувальним властивостям. Давайте дізнаємося з вами, як приготувати чай з обліпихи.
Інгредієнти:
обліпиха - 150 г;
чай чорний - 2 ст. ложки;
вода кип'ячена - 500 мл;
мед - 2 ст. ложки.
Приготування
Отже, обліпиху гарненько промиваємо і очищаємо її від сміття. Потім перекладаємо оброблені ягоди в миску і при допомозі ступки подрібнюємо їх до однорідного стану, в пюре. Після цього перекладаємо масу в чайничок, додаємо решту цілі ягоди, чорний чай і заливаємо все окропом. Даємо напою настоятися 10-15 хвилин, накривши посуд рушником. Ось і все, обліпиховий чай готовий! Наливаємо його через ситечко в чашки, додаємо за смаком трохи меду і подаємо до столу.
Інгредієнти:
кип'ячена вода - 500 мл;
обліпиха - 100 г;
корінь імбиру - 100 г;
кориця - 2 палички;
мед - за смаком;
бадьян - 2 шт.
Приготування
Корінь імбиру очищаємо і натираємо на дрібній тертці, або ж розрізаємо гострим ножем. Обліпиху обробляємо і за допомогою блендера подрібнюємо в однорідну масу. Потім змішуємо ягідне пюре з підготовленим імбиром і розкладаємо масу в стакани. Додаємо паличку кориці, мед за смаком і зірочку бадьяна. Заливаємо окропом і залишаємо настоюватися приблизно на 7 хвилин.
Інгредієнти:
кип'ячена вода - 500 мл;
обліпиха - 100 г;
цукор - за смаком;
листя смородини, обліпихи і звіробою - за смаком.
Приготування
Обліпиху перебираємо і гарненько розтираємо з цукром. Перекладаємо отриману суміш в чайничок для заварки, додаємо в рівних частках листя смородини, обліпихи, звіробою і заливаємо все окропом. Заварюємо напій протягом 10 хвилин, а потім розливаємо по склянках і кличемо всіх на чайну церемонію.
Інгредієнти:
кип'ячена вода - 500 мл;
чорний чай - 2 ст. ложки;
обліпиха - 100 г;
цукор - 50 г;
груша - 1 шт.
Приготування
Для приготування напою, заварюємо чорний чай по вашому смаку. Додаємо кілька чайних ложок обліпихи і цукру. Грушу очистити від шкірки, ріжемо дрібними кубиками і кладемо в чай. Залишаємо заварюватися напій на 15 хвилин, а потім розливаємо його по чашках.
Чай з обліпихою і медом
Інгредієнти:
Приготування
Отже, обліпиху гарненько промиваємо і очищаємо її від сміття. Потім перекладаємо оброблені ягоди в миску і при допомозі ступки подрібнюємо їх до однорідного стану, в пюре. Після цього перекладаємо масу в чайничок, додаємо решту цілі ягоди, чорний чай і заливаємо все окропом. Даємо напою настоятися 10-15 хвилин, накривши посуд рушником. Ось і все, обліпиховий чай готовий! Наливаємо його через ситечко в чашки, додаємо за смаком трохи меду і подаємо до столу.
Чай з обліпихою і імбиром
Інгредієнти:
Приготування
Корінь імбиру очищаємо і натираємо на дрібній тертці, або ж розрізаємо гострим ножем. Обліпиху обробляємо і за допомогою блендера подрібнюємо в однорідну масу. Потім змішуємо ягідне пюре з підготовленим імбиром і розкладаємо масу в стакани. Додаємо паличку кориці, мед за смаком і зірочку бадьяна. Заливаємо окропом і залишаємо настоюватися приблизно на 7 хвилин.
Чай з обліпихою
Інгредієнти:
Приготування
Обліпиху перебираємо і гарненько розтираємо з цукром. Перекладаємо отриману суміш в чайничок для заварки, додаємо в рівних частках листя смородини, обліпихи, звіробою і заливаємо все окропом. Заварюємо напій протягом 10 хвилин, а потім розливаємо по склянках і кличемо всіх на чайну церемонію.
Рецепт чаю з обліпихою
Інгредієнти:
Приготування
Для приготування напою, заварюємо чорний чай по вашому смаку. Додаємо кілька чайних ложок обліпихи і цукру. Грушу очистити від шкірки, ріжемо дрібними кубиками і кладемо в чай. Залишаємо заварюватися напій на 15 хвилин, а потім розливаємо його по чашках.
Рекомендуємо добрі рецепти
Обліпиховий сік на зиму
Обліпиха дуже корисна ягода, що володіє цілющими властивостями. І сьогодні ми поговоримо про те, як зробити смачний обліпиховий сік на зиму. Ми
Варення з обліпихи
Всім відомо, про дивовижні властивості ягід обліпихи, так вони дуже часто використовуються в косметичних і медичних цілях. У цій статті ви дізнаєтеся
Обліпиховий морс - чудовий смак і користь
Обліпиха є дуже корисною лікувальної ягодою. Її широко використовують в медицині, косметології, кулінарії. З неї виходить чудове варення, джем, сік.
Імбирний чай - рецепт
Зима - час морозу, снігу та застуди. І якщо перші два компоненти цього часу року подобаються практично всім, то третій не любить ніхто. Але уникнути
Імбирний чай з корицею
Імбирний чай - корисний напій, який розслабляє нервову систему і зміцнює імунітет. І сьогодні ми розглянемо декілька цікавих варіантів його
Чай з листя малини
Чай з листя малини - прекрасний засіб для профілактики і лікування грипу та ГРВІ. Особливо гарний такий напій в осінньо-зиязикай період. Пропонуємо