Обліпиховий чай - оригінальний і дуже корисний напій, який можна з легкістю приготувати у себе вдома. Він вважається кращим ліками для лікування нервової системи і різних захворювань шкіри. Здавна обліпиху називали «царською ягодою», завдяки її надзвичайно багатого вітамінами складу і корисним лікувальним властивостям. Давайте дізнаємося з вами, як приготувати чай з обліпихи.
Чай з обліпихою і медом
Інгредієнти: обліпиха - 150 г; чай чорний - 2 ст. ложки; вода кип'ячена - 500 мл; мед - 2 ст. ложки. Приготування Отже, обліпиху гарненько промиваємо і очищаємо її від сміття. Потім перекладаємо оброблені ягоди в миску і при допомозі ступки подрібнюємо їх до однорідного стану, в пюре. Після цього перекладаємо масу в чайничок, додаємо решту цілі ягоди, чорний чай і заливаємо все окропом. Даємо напою настоятися 10-15 хвилин, накривши посуд рушником. Ось і все, обліпиховий чай готовий! Наливаємо його через ситечко в чашки, додаємо за смаком трохи меду і подаємо до столу.
Чай з обліпихою і імбиром
Інгредієнти: кип'ячена вода - 500 мл; обліпиха - 100 г; корінь імбиру - 100 г; кориця - 2 палички; мед - за смаком; бадьян - 2 шт. Приготування Корінь імбиру очищаємо і натираємо на дрібній тертці, або ж розрізаємо гострим ножем. Обліпиху обробляємо і за допомогою блендера подрібнюємо в однорідну масу. Потім змішуємо ягідне пюре з підготовленим імбиром і розкладаємо масу в стакани. Додаємо паличку кориці, мед за смаком і зірочку бадьяна. Заливаємо окропом і залишаємо настоюватися приблизно на 7 хвилин.
Чай з обліпихою
Інгредієнти: кип'ячена вода - 500 мл; обліпиха - 100 г; цукор - за смаком; листя смородини, обліпихи і звіробою - за смаком. Приготування Обліпиху перебираємо і гарненько розтираємо з цукром. Перекладаємо отриману суміш в чайничок для заварки, додаємо в рівних частках листя смородини, обліпихи, звіробою і заливаємо все окропом. Заварюємо напій протягом 10 хвилин, а потім розливаємо по склянках і кличемо всіх на чайну церемонію.
Рецепт чаю з обліпихою
Інгредієнти: кип'ячена вода - 500 мл; чорний чай - 2 ст. ложки; обліпиха - 100 г; цукор - 50 г; груша - 1 шт. Приготування Для приготування напою, заварюємо чорний чай по вашому смаку. Додаємо кілька чайних ложок обліпихи і цукру. Грушу очистити від шкірки, ріжемо дрібними кубиками і кладемо в чай. Залишаємо заварюватися напій на 15 хвилин, а потім розливаємо його по чашках.