Варення зі сливи в мультиварці
Приготування варення - ще одна корисна опція мультиварки . І хоч тонкощів цього процесу існує трохи, процес готування заслуговує окремої статті. Тому, якщо ви давно хотіли дізнатися про те, як варити варення із слив в мультиварці, відповіді ви зможете знайти у подальших рекомендаціях.
Інгредієнти:
сливи - 5 кг;
цукор - 4 1/2 ст.
Приготування
Сливи миємо, обсушуємо й розрізаємо навпіл. Витягуємо з кісточки плодів і укладаємо м'якоть в емальований або скляний посуд. Посипаємо сливи цукром і залишаємо на 1 годину. Плоди, разом з соком, що виділився, викладаємо в чашу мультиварки і виставляємо режим "Гасіння". Після того, як сироп в мультиварці закипить, варимо джем 10 хвилин, потім вимикаємо пристрій, залишаємо джем охолонути і повторюємо ту ж операцію 4 рази. Подібна циклічність дозволить виділиться пектину, який необхідний в якості природного згущувача нашого варення.
Готове варення розливаємо по стерильним банкам і закатуємо кришками.
Якщо варення з слив здається вам недостатньо оригінальним, то зробіть його добавками у вигляді інших фруктів. Почнемо з ласощі з додаванням ківі.
Інгредієнти:
сливи - 1 кг;
ківі - 500 г;
лимон - 1 шт.;
цукор - 1 ст.
Приготування
Сливи миємо, обсушуємо, ріжемо навпіл і отримуємо кісточку. Нарізаємо плоди кубиками. Ківі очистити від шкірки, а потім ріжемо шматочками аналогічного розміру. Кладемо фрукти в чашу мультиварки, посипаємо цукром, додаємо лимонний сік і цедру, а потім готуємо в режимі "Гасіння" протягом 40 хвилин. Готове варення можна вживати відразу ж після приготування, а можна розлити по стерильним банку і запасти на зиму.
Інгредієнти:
сливи - 2 ст.;
персики - 3 ст.;
цедра 1 лимона;
сік лайма - 3 ст. ложки;
зацукрований імбир - 1/4 ст.;
цукор - 3/4 ст.;
вода - 1/2 ст.;
яблучний сік - 1/4 ст.
Приготування
У чашу мультиварки кладемо нарізані і очищений від кісточок персики і сливи, додаємо цедру лайма і сік, подрібнений зацукрований імбир, цукор , воду і яблучний сік. Включаємо пристрій в режим "Гасіння" на 50 хвилин. Готове варення буде ароматним, а фрукти в ньому розм'якшаться. На даному етапі, варення можна відразу ж закатати в стерильні банки, але можна розім'яти фрукти пресом для картоплі, а потім додати чайну ложку пектину. Через 10-15 хвилин готування варення загусне і перетвориться в тягучий джем.
Інгредієнти:
яблука - 1 кг;
груші - 1 кг;
сливи - 1 кг;
свіжий імбир (шматочок довжиною 5 см);
цукор - 2 кг;
цедра 1 лимона.
Приготування
У чашу мультиварки наливаємо воду так, щоб покрити дно. Сливи, яблука і груші миємо, обсушуємо, очищаємо від насіння і нарізаємо. Шматочки імбиру кладемо в марлевий мішечок. Закладаємо підготовлені фрукти і мішечок з імбиром в чашу пристрою і включаємо режим "Гасіння" на 1 година. Після 60 хвилин, фрукти повинні стати м'якими.
Тепер прийшла черга додати цукор і розмішати його в фруктової суміші до тих пір, поки кристали не розчиняться. Слідом за цукром додаємо лимонну цедру і продовжуємо варити варення ще 20 хвилин, поки сироп не загусне. Як тільки це відбудеться, витягаємо з сиропу марлевий мішечок з імбиром, а саме варення розливаємо по стерильним банкам.
Варто відзначити, що любителі прянощів можуть додати в марлевий мішечок з імбиром паличку кориці, зірочка анісу, пару зерен кардамону або бутонів гвоздики для того, щоб зробити аромат і смак готового варення більш насиченим.
Сливове варення в мультиварці
Інгредієнти:
Приготування
Сливи миємо, обсушуємо й розрізаємо навпіл. Витягуємо з кісточки плодів і укладаємо м'якоть в емальований або скляний посуд. Посипаємо сливи цукром і залишаємо на 1 годину. Плоди, разом з соком, що виділився, викладаємо в чашу мультиварки і виставляємо режим "Гасіння". Після того, як сироп в мультиварці закипить, варимо джем 10 хвилин, потім вимикаємо пристрій, залишаємо джем охолонути і повторюємо ту ж операцію 4 рази. Подібна циклічність дозволить виділиться пектину, який необхідний в якості природного згущувача нашого варення.
Готове варення розливаємо по стерильним банкам і закатуємо кришками.
Варення із слив і ківі в мультиварці
Якщо варення з слив здається вам недостатньо оригінальним, то зробіть його добавками у вигляді інших фруктів. Почнемо з ласощі з додаванням ківі.
Інгредієнти:
Приготування
Сливи миємо, обсушуємо, ріжемо навпіл і отримуємо кісточку. Нарізаємо плоди кубиками. Ківі очистити від шкірки, а потім ріжемо шматочками аналогічного розміру. Кладемо фрукти в чашу мультиварки, посипаємо цукром, додаємо лимонний сік і цедру, а потім готуємо в режимі "Гасіння" протягом 40 хвилин. Готове варення можна вживати відразу ж після приготування, а можна розлити по стерильним банку і запасти на зиму.
Варення з слив та персиків в мультиварці
Інгредієнти:
Приготування
У чашу мультиварки кладемо нарізані і очищений від кісточок персики і сливи, додаємо цедру лайма і сік, подрібнений зацукрований імбир, цукор , воду і яблучний сік. Включаємо пристрій в режим "Гасіння" на 50 хвилин. Готове варення буде ароматним, а фрукти в ньому розм'якшаться. На даному етапі, варення можна відразу ж закатати в стерильні банки, але можна розім'яти фрукти пресом для картоплі, а потім додати чайну ложку пектину. Через 10-15 хвилин готування варення загусне і перетвориться в тягучий джем.
Варення із слив і яблук в мультиварці
Інгредієнти:
Приготування
У чашу мультиварки наливаємо воду так, щоб покрити дно. Сливи, яблука і груші миємо, обсушуємо, очищаємо від насіння і нарізаємо. Шматочки імбиру кладемо в марлевий мішечок. Закладаємо підготовлені фрукти і мішечок з імбиром в чашу пристрою і включаємо режим "Гасіння" на 1 година. Після 60 хвилин, фрукти повинні стати м'якими.
Тепер прийшла черга додати цукор і розмішати його в фруктової суміші до тих пір, поки кристали не розчиняться. Слідом за цукром додаємо лимонну цедру і продовжуємо варити варення ще 20 хвилин, поки сироп не загусне. Як тільки це відбудеться, витягаємо з сиропу марлевий мішечок з імбиром, а саме варення розливаємо по стерильним банкам.
Варто відзначити, що любителі прянощів можуть додати в марлевий мішечок з імбиром паличку кориці, зірочка анісу, пару зерен кардамону або бутонів гвоздики для того, щоб зробити аромат і смак готового варення більш насиченим.
Рекомендуємо добрі рецепти
Варення з кабачків і лимона
Варення з кабачків вважається справжнім делікатесом. Сам кабачок володіє нейтральним смаком, але якщо до нього додати цитрусові, то вийде чудове
Варення зі сливи - рецепти
Слива - смачний і популярний фрукт, з якого варять компоти, киселі, варення, додають у випічку. І сьогодні мова піде про чудовому джемі з слив.
Компот із слив і яблук
Компоти з ягід і фруктів, свіжих або заморожених - виходять смачними і насиченими. Способів їх варіння досить багато. Ми сьогодні з вами поговоримо
Варення з брусниці в мультиварці
Варення з брусниці - це смачний і корисний продукт, так як ця ягода володіє великою кількістю цілющих властивостей. І сьогодні ми розповімо вам, як
Яблучне повидло в мультиварці
Яблучне повидло - це смачне і ароматне ласощі, яке можна подати до чаю, як самостійний десерт або використовувати як начинку для пирогів. І сьогодні
Варення в скороварці
Варення - це смачне ласощі, яке люблять і дорослі і діти. А ви знаєте, що його можна приготувати не тільки на плиті, але в скороварці? І сьогодні ми