Приготування варення - ще одна корисна опція мультиварки . І хоч тонкощів цього процесу існує трохи, процес готування заслуговує окремої статті. Тому, якщо ви давно хотіли дізнатися про те, як варити варення із слив в мультиварці, відповіді ви зможете знайти у подальших рекомендаціях.
Сливове варення в мультиварці
Інгредієнти: сливи - 5 кг; цукор - 4 1/2 ст. Приготування Сливи миємо, обсушуємо й розрізаємо навпіл. Витягуємо з кісточки плодів і укладаємо м'якоть в емальований або скляний посуд. Посипаємо сливи цукром і залишаємо на 1 годину. Плоди, разом з соком, що виділився, викладаємо в чашу мультиварки і виставляємо режим "Гасіння". Після того, як сироп в мультиварці закипить, варимо джем 10 хвилин, потім вимикаємо пристрій, залишаємо джем охолонути і повторюємо ту ж операцію 4 рази. Подібна циклічність дозволить виділиться пектину, який необхідний в якості природного згущувача нашого варення.
Готове варення розливаємо по стерильним банкам і закатуємо кришками.
Варення із слив і ківі в мультиварці
Якщо варення з слив здається вам недостатньо оригінальним, то зробіть його добавками у вигляді інших фруктів. Почнемо з ласощі з додаванням ківі.
Інгредієнти: сливи - 1 кг; ківі - 500 г; лимон - 1 шт.; цукор - 1 ст. Приготування Сливи миємо, обсушуємо, ріжемо навпіл і отримуємо кісточку. Нарізаємо плоди кубиками. Ківі очистити від шкірки, а потім ріжемо шматочками аналогічного розміру. Кладемо фрукти в чашу мультиварки, посипаємо цукром, додаємо лимонний сік і цедру, а потім готуємо в режимі "Гасіння" протягом 40 хвилин. Готове варення можна вживати відразу ж після приготування, а можна розлити по стерильним банку і запасти на зиму.
Варення з слив та персиків в мультиварці
Інгредієнти: сливи - 2 ст.; персики - 3 ст.; цедра 1 лимона; сік лайма - 3 ст. ложки; зацукрований імбир - 1/4 ст.; цукор - 3/4 ст.; вода - 1/2 ст.; яблучний сік - 1/4 ст. Приготування У чашу мультиварки кладемо нарізані і очищений від кісточок персики і сливи, додаємо цедру лайма і сік, подрібнений зацукрований імбир, цукор , воду і яблучний сік. Включаємо пристрій в режим "Гасіння" на 50 хвилин. Готове варення буде ароматним, а фрукти в ньому розм'якшаться. На даному етапі, варення можна відразу ж закатати в стерильні банки, але можна розім'яти фрукти пресом для картоплі, а потім додати чайну ложку пектину. Через 10-15 хвилин готування варення загусне і перетвориться в тягучий джем.
Варення із слив і яблук в мультиварці
Інгредієнти: яблука - 1 кг; груші - 1 кг; сливи - 1 кг; свіжий імбир (шматочок довжиною 5 см); цукор - 2 кг; цедра 1 лимона. Приготування У чашу мультиварки наливаємо воду так, щоб покрити дно. Сливи, яблука і груші миємо, обсушуємо, очищаємо від насіння і нарізаємо. Шматочки імбиру кладемо в марлевий мішечок. Закладаємо підготовлені фрукти і мішечок з імбиром в чашу пристрою і включаємо режим "Гасіння" на
1 година. Після 60 хвилин, фрукти повинні стати м'якими.
Тепер прийшла черга додати цукор і розмішати його в фруктової суміші до тих пір, поки кристали не розчиняться. Слідом за цукром додаємо лимонну цедру і продовжуємо варити варення ще 20 хвилин, поки сироп не загусне. Як тільки це відбудеться, витягаємо з сиропу марлевий мішечок з імбиром, а саме варення розливаємо по стерильним банкам.
Варто відзначити, що любителі прянощів можуть додати в марлевий мішечок з імбиром паличку кориці, зірочка анісу, пару зерен кардамону або бутонів гвоздики для того, щоб зробити аромат і смак готового варення більш насиченим.