Вернуться назад Распечатать

Варення зі сливи в мультиварці

Варення зі сливи в мультиварці
Приготування варення - ще одна корисна опція мультиварки . І хоч тонкощів цього процесу існує трохи, процес готування заслуговує окремої статті. Тому, якщо ви давно хотіли дізнатися про те, як варити варення із слив в мультиварці, відповіді ви зможете знайти у подальших рекомендаціях.

Сливове варення в мультиварці


Інгредієнти:

  • сливи - 5 кг;

  • цукор - 4 1/2 ст.


  • Приготування
    Сливи миємо, обсушуємо й розрізаємо навпіл. Витягуємо з кісточки плодів і укладаємо м'якоть в емальований або скляний посуд. Посипаємо сливи цукром і залишаємо на 1 годину. Плоди, разом з соком, що виділився, викладаємо в чашу мультиварки і виставляємо режим "Гасіння". Після того, як сироп в мультиварці закипить, варимо джем 10 хвилин, потім вимикаємо пристрій, залишаємо джем охолонути і повторюємо ту ж операцію 4 рази. Подібна циклічність дозволить виділиться пектину, який необхідний в якості природного згущувача нашого варення.
    Готове варення розливаємо по стерильним банкам і закатуємо кришками.

    Варення із слив і ківі в мультиварці


    Якщо варення з слив здається вам недостатньо оригінальним, то зробіть його добавками у вигляді інших фруктів. Почнемо з ласощі з додаванням ківі.
    Інгредієнти:

  • сливи - 1 кг;

  • ківі - 500 г;

  • лимон - 1 шт.;

  • цукор - 1 ст.


  • Приготування
    Сливи миємо, обсушуємо, ріжемо навпіл і отримуємо кісточку. Нарізаємо плоди кубиками. Ківі очистити від шкірки, а потім ріжемо шматочками аналогічного розміру. Кладемо фрукти в чашу мультиварки, посипаємо цукром, додаємо лимонний сік і цедру, а потім готуємо в режимі "Гасіння" протягом 40 хвилин. Готове варення можна вживати відразу ж після приготування, а можна розлити по стерильним банку і запасти на зиму.

    Варення з слив та персиків в мультиварці


    Інгредієнти:

  • сливи - 2 ст.;

  • персики - 3 ст.;

  • цедра 1 лимона;

  • сік лайма - 3 ст. ложки;

  • зацукрований імбир - 1/4 ст.;

  • цукор - 3/4 ст.;

  • вода - 1/2 ст.;

  • яблучний сік - 1/4 ст.


  • Приготування
    У чашу мультиварки кладемо нарізані і очищений від кісточок персики і сливи, додаємо цедру лайма і сік, подрібнений зацукрований імбир, цукор , воду і яблучний сік. Включаємо пристрій в режим "Гасіння" на 50 хвилин. Готове варення буде ароматним, а фрукти в ньому розм'якшаться. На даному етапі, варення можна відразу ж закатати в стерильні банки, але можна розім'яти фрукти пресом для картоплі, а потім додати чайну ложку пектину. Через 10-15 хвилин готування варення загусне і перетвориться в тягучий джем.

    Варення із слив і яблук в мультиварці


    Інгредієнти:

  • яблука - 1 кг;

  • груші - 1 кг;

  • сливи - 1 кг;

  • свіжий імбир (шматочок довжиною 5 см);

  • цукор - 2 кг;

  • цедра 1 лимона.


  • Приготування
    У чашу мультиварки наливаємо воду так, щоб покрити дно. Сливи, яблука і груші миємо, обсушуємо, очищаємо від насіння і нарізаємо. Шматочки імбиру кладемо в марлевий мішечок. Закладаємо підготовлені фрукти і мішечок з імбиром в чашу пристрою і включаємо режим "Гасіння" на
    Варення зі сливи в мультиварці
    1 година. Після 60 хвилин, фрукти повинні стати м'якими.
    Тепер прийшла черга додати цукор і розмішати його в фруктової суміші до тих пір, поки кристали не розчиняться. Слідом за цукром додаємо лимонну цедру і продовжуємо варити варення ще 20 хвилин, поки сироп не загусне. Як тільки це відбудеться, витягаємо з сиропу марлевий мішечок з імбиром, а саме варення розливаємо по стерильним банкам.
    Варто відзначити, що любителі прянощів можуть додати в марлевий мішечок з імбиром паличку кориці, зірочка анісу, пару зерен кардамону або бутонів гвоздики для того, щоб зробити аромат і смак готового варення більш насиченим.