Про варення з кабачків наші господині говорять вже не перший рік. Таке ласощі володіє приємною текстурою і не б'є зайвої солодкістю. Готувати кабачкове варення не складніше будь-якого іншого, але за рахунок свого нейтрального смаку, розбавити палітру ласощі можна абсолютно будь-якими добавками. На цей раз у їх ролі виступить лимон.
Рецепт варення з кабачків і лимона
Інгредієнти: кабачки (середнього розміру) - 3 шт.; коричневий цукор - 1 ст.; лимон - 1/2 шт.; мелена кориця - 1 ч. ложка; мелений імбир - 1/4 ч. ложки; сіль - щіпка. Приготування Кабачки натираємо на крупній тертці і віджимаємо надлишки вологи. Кладемо натерті кабачки в сотейник і змішуємо з цукром, корицею, імбиром і скибочками лимона. Тушкуємо все разом протягом 40-45 хвилин на мінімальному вогні, до тих пір, поки вся рідина не випарується практично повністю. З варення витягаємо шматочки лимона і охолодити його. Готове ласощі розкладаємо по банках - без стерилізації воно проживе близько 2 тижнів.
Варення з кабачків, лимона і апельсина
Інгредієнти: кабачки - 2 кг; цукор - 2 кг; лимони - 2 шт.; апельсини - 2 шт.; корінь імбиру - 100 г; зацукрований імбир - 100 р. Приготування Почнемо зі стерилізації банок. Спершу ретельно промиваємо їх в мильному розчині, а потім обсушуємо і ставимо в розігріту до 100 градусів духовку. На момент, коли джем буде готовий, банки стануть повністю стерильними.
З допомогою терки знімаємо цедру з лимонів і апельсинів. Заливаємо цедру соком цитрусових, а м'якоть і шкірку режим великими шматками кладемо в марлевий мішечок.
Кабачки нарізаємо дрібними кубиками, змішуємо з 2 чайними ложками лимонного соку і тушкуємо, поки шматочки не стануть повністю прозорими і м'якими. Як тільки вони будуть готові, підсилюємо вогонь, щоб випарувати залишки рідини. Додаємо до овочів імбир, цукор, цедру, а також марлевий мішечок з лимонами і апельсинами. Варимо варення на невеликому вогні протягом 30 хвилин.
Гаряче варення розливаємо по стерильним банкам і закатуємо. Така заготівля зможе простояти в коморі до 1 року.
Якщо ви хочете зробити варення з кабачків і лимона в мультиварці, то варіть ласощі в режимі "Варення" протягом 2 годин.
Як зварити варення з кабачків і лимона?
Інгредієнти: кабачок (натертий) - 1 1/2 ст.; перець чилі - 1 шт.; цукор - 3 ст.; яблучний оцет - 1 ст.; цедра 2 лимонів; пектин - 1 ст. ложка. Приготування Натерті на крупній тертці кабачки змішуємо в глибокій каструлі з тонкими скибочками перцю чилі, цукром і оцтом. Додаємо в суміш лимонну цедру і ставимо її на вогонь. Як тільки температура варення досягне 220 градусів, знімаємо його з вогню і змішуємо з пектином. Даємо варенню охолонути кілька хвилин і розливаємо по банках. Щоб приготувати варення з кабачків і лимона на зиму банки необхідно попередньо простерилізувати.
Варення з кабачків і лимона з гвоздикою
Інгредієнти: кабачки - 200 г; лимон - 1 шт.; імбир - 30 г; цукор - 100 г; гвоздика - 2-3 бутона. Приготування Кабачки миємо, обсушуємо й нарізаємо тонкими кружечками. Кладемо кабачки в каструлю, змішати з натертим коренем імбиру і цукром. Заливаємо вміст каструлі лимонним соком. Шкірки від лимонів не викидаємо, а кладемо в марлевий мішечок разом з бутонами гвоздики. Поміщаємо мішечки поверх кабачкової суміші для варення і варимо на середньому вогні 25 хвилин.
Як тільки кабачкові шматочки стануть досить м'якими, витягаємо марлеві мішечки і збиваємо вміст каструлі за допомогою заглибного бледнера. Отримане пюре уварюють до загусання і розливаємо по банках.