Зараз ми вам розповімо, як приготувати варення з лимонів. Воно виходить незвичайно смачним і ароматним. Сподіваємося, що з перерахованих рецептів, ви знайдете варіант для себе.
Рецепт варення з лимонів
Інгредієнти: лимони - 700 г; цукор - 600 г; вода - 1 літр; морська сіль - щіпка. Приготування Лимони промиваємо під проточною водою, обсушуємо й розрізаємо навпіл. Видаляємо кісточки, а м'якоть разом з шкіркою нарізаємо дрібними скибочками. Викладаємо їх в каструлю, додаємо воду і після кипіння, варимо на невеликому вогні близько 5 хвилин. Після цього отриману рідину проціджують, а м'якоть знову повертаємо в каструлю, додаємо 1 літр води, дрібку солі і, помішуючи, доводимо до кипіння. Тепер варення можна зняти з вогню. А його готовність легко перевірити таким способом: чайну ложку наливаємо на блюдце і ставимо його хвилин на 5 в морозилку, якщо варення вже готове, воно повністю застигне. В іншому випадку його ще потрібно проварити. Але зверніть увагу, більш півгодини варити таке варення не можна, інакше цукор перетвориться в карамель . Готове варення з лимонів з шкіркою розливаємо по стерильним банкам, закочує їх і відправляємо на зберігання.
Варення з м'яти і лимона
Інгредієнти: лимони - 2 шт.; м'ята - 250 г; вода - 05 л; цукор - 1 кг. Приготування М'яту дрібно нарізаємо. З одного лимона видавлюємо сік, другий нарізаємо невеликими шматочками і додаємо до м'яті, заливаємо суміш водою і на невеликому вогні варимо хвилин 10. Після цього відставляємо отриману масу на добу. Потім її проціджують, рідину додаємо цукор, натерту на дрібній тертці цедру 1 лимона, варимо на невеликому вогні близько 1 години. Готове варення розливаємо по стерильним банкам і закатуємо.
Варення з яблук з лимоном
Інгредієнти: кисло-солодкі яблука - 3 кг; лимон - 1 шт.; цукор - 1 кг. Приготування Яблука нарізаємо шматочками, додаємо цукор і залишаємо на ніч. Лимони пропускаємо через м'ясорубку і додаємо до яблук. Проварюємо масу на невеликому вогні 5-7 хвилин після закипання, постійно помішуючи. Після цього варення можна розливати по банках і закочувати.
Варення з груш і лимонів
Інгредієнти: груші - 800 г; лимони - 2 шт.; цукор - 12 кг Приготування Злегка недоспевшие груші очистити від шкірки і насіння, нарізаємо скибочками. У каструлю насипати шар цукру, кладемо шар груш, поливаємо лимонним соком, знову цукор-груші-лимонний сік і так, поки не закінчаться інгредієнти. На добу каструлю з майбутнім варенням відставляємо в сторону. Потім зливаємо отриманий сік, кип'ятимо його, знімаючи піну, і опускаємо в нього груші, варимо на невеликому вогні до готовності.
Любителям цього ласощі також доведеться по душі варення з апельсинів і лимонів за простими рецептами на нашому сайті.