Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Варення з вишні - рецепт

Варення з вишні - рецепт

16-03-2015, 11:55
3 438
Варення з вишні - рецепт
Варення - не тільки смачне, але і корисне ласощі. Адже при правильному приготуванні в ньому залишається досить багато вітамінів. Зараз ми вам розповімо, як приготувати вишневе варення. Нижче наведено кілька рецептів традиційного приготування варення з вишні, а крім того рецепти приготування цих ласощів за допомогою мультиварки і хлібопічки. Завдяки цим кухонним помічникам приготування варення з вишні займе мінімум часу і зусиль.

Як зварити вишневе варення?


Інгредієнти:

  • вишня - 1 кг;

  • цукор - 12 кг;

  • вода - 250 мл


  • Приготування
    Спочатку промиваємо вишні, а потім виймаємо з них кісточки. Перекладаємо ягоди в емальований посуд, пересипаючи шари цукром. Коли вишня пустить сік, як правило, для цього потрібно 2-3 години, перекладаємо її в посуд з нержавіючої сталі, додаємо 250 мл води, постійно помішуючи, кип'ятити на невеликому вогні, поки весь цукор не розчиниться. Потім збільшуємо вогонь, даємо варенню добре закипіти, і знімаємо з вогню. Процедуру закипання-зняття повторюємо 2-3 рази, але при цьому стежимо, щоб варення не пригоріло. Піну, яка буде утворюватися, обов'язково потрібно знімати. Потім розливаємо варення з скляним банкам, закатуємо кришками і зберігати в прохолодному приміщенні.

    Вишневе варення в мультиварці


    Інгредієнти:

  • вишня - 15 кг;

  • цукор - 18 кг.


  • Приготування
    Вишню промиваємо і прямо з кісточками складаємо в каструлю мультиварки. Засипаємо її цукром, включаємо режим «Гасіння» і час приготування 2 години. Після того, як пролунає звуковий сигнал, що сповіщає про закінчення процесу приготування, варення готове.

    Вишневе варення в хлібопічці


    Інгредієнти:

  • вишня - 05 кг;

  • цукор - 500 г;

  • кориця - за смаком.


  • Приготування
    Підготовлені ягоди складаємо в ємність хлібопічки, додаємо цукор і корицю за смаком. Акуратно перемішуємо, щоб цукор рівномірно розподілився. Включаємо програму «Джем».
    За цим рецептом можна готувати як варення з кісточками, так і без них. При цьому зверніть увагу, що з кісточками ягоди будуть соковитіше.

    Приготування вишневого варення «П'ятихвилинка»


    Інгредієнти:

  • вишня - 17 кг;

  • цукор - 800 р.


  • Приготування
    З промитих ягід видаляємо кісточки, засипаємо їх цукром, перемішуємо і чекаємо, поки виділиться сік. Після цього ставимо ємність з ягодами на невеликий вогонь, доводимо до кипіння, постійно помішуючи, після того як варення закипить, проварюємо його 5 хвилин, знімаючи пінку. Знімаємо варення з вогню, даємо йому охолонути, а після цього загуслу масу знову доводимо до кипіння на повільному вогні, проварюємо варення ще 5 хвилин, після цього знову даємо варенню охолонути і знову проварюємо 5 хвилин. Готове варення розливаємо по стерильним банкам і закатуємо металевими кришками. Перевертаємо банки догори дном і залишаємо до охолодження.

    Як зварити варення з вишні з кісточками?


    Інгредієнти:

  • вишня - 2 кг;

  • цукор - 24 кг;

  • вода - 3 склянки.


  • Приготування
    Промиту вишню наколюємо зубочисткою в 2-3 місцях. Це потрібно для того, щоб в процесі приготування ягоди не зіщулилися і швидше просочилися сиропом. Кип'ятимо в каструлі воду, знімаємо її з вогню і засипаємо в неї вишню, ягоди повинні бути повністю покриті водою. Хвилини через 2 відкидаємо їх на друшляк. Варимо сироп з води і половину цукру. Заливаємо
    Варення з вишні - рецепт
    киплячою рідиною вишні і даємо їм настоятися близько 4 годин. Після цього ставимо варення на невеликий вогонь, доводимо до кипіння, додаємо другу половину цукру і варимо 10 хвилин, постійно помішуючи і знімаючи утворилася пінку. Знімаємо варення з вогню і залишаємо годин на 6. Після цього знову доводимо варення до кипіння, зменшуємо вогонь до мінімуму і варимо хвилин 10.
    В стерилізовані банки перекладаємо ягоди без рідини, а сироп варимо ще 15 хвилин, після цього заливаємо їм ягоди. Банки і закатуємо відправляємо на зберігання.
    Також не забудьте запастися на зиму полуничним і малиновим варенням !
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Варення з обліпихи
    Варення з обліпихи
    Всім відомо, про дивовижні властивості ягід обліпихи, так вони дуже часто використовуються в косметичних і медичних цілях. У цій статті ви дізнаєтеся
    Варення з чорниці
    Варення з чорниці
    На сьогоднішній день нечасто можна зустріти любителів збирати в лісі ягоди, а потім варити з них варення. Тим не менш, це не належить до
    Джем з желатином
    Джем з желатином
    Джем - це смачне густе ласощі, яке готують з різних ягід і фруктів. І сьогодні ми розповімо, як його зварити з желатином. Він вийде чудово красивим і
    Варення з м'яти - рецепт
    Варення з м'яти - рецепт
    У літній період, коли багато свіжих ягід і фруктів можна зробити дивовижні заготовки на зиму: джеми, желе, варення. І сьогодні ми поділимося цікавими
    Варення з шовковиці - рецепт
    Варення з шовковиці - рецепт
    Шовковиця - смачна і корисна ягода. З неї можна зробити чудове варення, яке можна буде подавати до свіжозвареної чаю, оладок, сирників і т. д.
    Варення з вишні в мультиварці
    Варення з вишні в мультиварці
    Вишня - смачна і корисна ягода. Її використовують для створення десертів, випічки та інших солодких страв. І сьогодні ми розповімо, як зробити чудове