Варення - не тільки смачне, але і корисне ласощі. Адже при правильному приготуванні в ньому залишається досить багато вітамінів. Зараз ми вам розповімо, як приготувати вишневе варення. Нижче наведено кілька рецептів традиційного приготування варення з вишні, а крім того рецепти приготування цих ласощів за допомогою мультиварки і хлібопічки. Завдяки цим кухонним помічникам приготування варення з вишні займе мінімум часу і зусиль.
Як зварити вишневе варення?
Інгредієнти: вишня - 1 кг; цукор - 12 кг; вода - 250 мл Приготування Спочатку промиваємо вишні, а потім виймаємо з них кісточки. Перекладаємо ягоди в емальований посуд, пересипаючи шари цукром. Коли вишня пустить сік, як правило, для цього потрібно 2-3 години, перекладаємо її в посуд з нержавіючої сталі, додаємо 250 мл води, постійно помішуючи, кип'ятити на невеликому вогні, поки весь цукор не розчиниться. Потім збільшуємо вогонь, даємо варенню добре закипіти, і знімаємо з вогню. Процедуру закипання-зняття повторюємо 2-3 рази, але при цьому стежимо, щоб варення не пригоріло. Піну, яка буде утворюватися, обов'язково потрібно знімати. Потім розливаємо варення з скляним банкам, закатуємо кришками і зберігати в прохолодному приміщенні.
Вишневе варення в мультиварці
Інгредієнти: вишня - 15 кг; цукор - 18 кг. Приготування Вишню промиваємо і прямо з кісточками складаємо в каструлю мультиварки. Засипаємо її цукром, включаємо режим «Гасіння» і час приготування 2 години. Після того, як пролунає звуковий сигнал, що сповіщає про закінчення процесу приготування, варення готове.
Вишневе варення в хлібопічці
Інгредієнти: вишня - 05 кг; цукор - 500 г; кориця - за смаком. Приготування Підготовлені ягоди складаємо в ємність хлібопічки, додаємо цукор і корицю за смаком. Акуратно перемішуємо, щоб цукор рівномірно розподілився. Включаємо програму «Джем».
За цим рецептом можна готувати як варення з кісточками, так і без них. При цьому зверніть увагу, що з кісточками ягоди будуть соковитіше.
Приготування вишневого варення «П'ятихвилинка»
Інгредієнти: вишня - 17 кг; цукор - 800 р. Приготування З промитих ягід видаляємо кісточки, засипаємо їх цукром, перемішуємо і чекаємо, поки виділиться сік. Після цього ставимо ємність з ягодами на невеликий вогонь, доводимо до кипіння, постійно помішуючи, після того як варення закипить, проварюємо його 5 хвилин, знімаючи пінку. Знімаємо варення з вогню, даємо йому охолонути, а після цього загуслу масу знову доводимо до кипіння на повільному вогні, проварюємо варення ще 5 хвилин, після цього знову даємо варенню охолонути і знову проварюємо 5 хвилин. Готове варення розливаємо по стерильним банкам і закатуємо металевими кришками. Перевертаємо банки догори дном і залишаємо до охолодження.
Як зварити варення з вишні з кісточками?
Інгредієнти: вишня - 2 кг; цукор - 24 кг; вода - 3 склянки. Приготування Промиту вишню наколюємо зубочисткою в 2-3 місцях. Це потрібно для того, щоб в процесі приготування ягоди не зіщулилися і швидше просочилися сиропом. Кип'ятимо в каструлі воду, знімаємо її з вогню і засипаємо в неї вишню, ягоди повинні бути повністю покриті водою. Хвилини через 2 відкидаємо їх на друшляк. Варимо сироп з води і половину цукру. Заливаємо
киплячою рідиною вишні і даємо їм настоятися близько 4 годин. Після цього ставимо варення на невеликий вогонь, доводимо до кипіння, додаємо другу половину цукру і варимо 10 хвилин, постійно помішуючи і знімаючи утворилася пінку. Знімаємо варення з вогню і залишаємо годин на 6. Після цього знову доводимо варення до кипіння, зменшуємо вогонь до мінімуму і варимо хвилин 10.
В стерилізовані банки перекладаємо ягоди без рідини, а сироп варимо ще 15 хвилин, після цього заливаємо їм ягоди. Банки і закатуємо відправляємо на зберігання.
Також не забудьте запастися на зиму полуничним і малиновим варенням !