Всім відомо, про дивовижні властивості ягід обліпихи, так вони дуже часто використовуються в косметичних і медичних цілях. У цій статті ви дізнаєтеся про те, як варити одне з найбільш корисних для здоров'я людини ласощі - варення з обліпихи.
В нашому регіоні обліпиху прийнято збирати після перших заморозків, коли ягоди вже не гірчать. Також кулінари в своїх рецепти варення з обліпихи рекомендують після того, як ягоди будуть перебрані і промиті, на 5 хвилин опустити їх в киплячу воду.
Рецепт варення з обліпихи
Для приготування обліпихової варення необхідні: 1 кілограм великої обліпихи, 250 мл води, 15 кілограма цукру.
Перед тим, як варити варення з обліпихи, ягоди слід ретельно промити і просушити. З цукру і води зварити сироп. Гарячим сиропом залити обліпиху і залишити настоюватися на 4 години. Після цього сироп злити, прокип'ятити і охолодити. Остившім сиропом залити ягоди обліпихи, поставити на повільний вогонь (довести до кипіння) і кип'ятити 10 хвилин. Готове варення розлити гарячим скляним банкам і закатати.
Ще один рецепт обліпихової варення
Існує рецепт варення з обліпихи без варіння. Для цього в пастеризовані банки треба засипати кілька столових ложок ягід обліпихи, потім стільки ж ложок цукру. Після цього банку потрібно закрити пластиковою кришкою і струсити. Цю процедуру варто робити до тих пір, поки банку не наповниться, після чого її на кілька тижнів ставлять у темне місце, щоб обліпиха пустила сік, і в ньому весь цукор розчинився.