Малинове варення
Про лікувальні властивості малини знали навіть наші далекі предки. Малина багата вітамінами і мікроелементами. В ній містяться вітаміни групи В, а також, РР, С, органічні кислоти, клітковина, ефірну олію, залізо і фолієва кислота. Рослина малина містить до 10% легко засвоюваних цукрів (фруктоза і глюкоза).
Застосування малини:
малину з цукром або в сирому вигляді вживають при підвищеній температурі та застуді. Ці солодкі ягоди володіють відмінними жарознижувальними властивостями;
чай з листя малини широко використовується як знеболюючий засіб при болях в суглобах і радикуліті;
малину в сирому вигляді рекомендується приймати при запорах. Це пов'язано з великим вмістом клітковини в цих ягодах;
малина надзвичайно корисна людям, що страждають від недокрів'я:
відвар з листя малини використовується для профілактики захворювань травної системи. Відвар із квіток та гілок малини благотворно впливає на репродуктивну функцію людини.
Рецепт відвару з листя малини виглядає так: свіже листя малини слід подрібнити і залити окропом. На 2 чайні ложки подрібненого листя необхідно 1 склянку окропу. Остиглий відвар необхідно процідити і приймати по 1 столовій ложці 3 рази в день.
Малина відмінно поєднується з медом. Малина і мед володіють подвійним цілющим ефектом і застосовуються для лікування і профілактики багатьох хвороб.
Користь малини, також, полягає в її здатності замінити багато лікарські препарати.
Не слід забувати, що малина, до всього іншого, володіє неповторним солодким смаком. Вона відмінно доповнює різні пироги та десерти, хороша в сирому вигляді та у вигляді варення.
У цій статті ви знайдете рецепти, як варити варення з такої корисної ягоди, малина.
Для приготування малинового варення необхідні наступні інгредієнти: 1 кілограм малини і 12 кілограми цукру .
Малину слід добре промити, перебрати і залити підсоленою водою на 10 хвилин. Ця процедура необхідна для того, щоб сплив малиновий жучок і його личинки. Після цього малину ще раз промити, пересипати 05 кілограмами цукру і поставити в прохолодне місце на 5 годин, щоб ягоди пустили сік. Через 5 годин малиновий сік слід злити в окрему каструлю, додати до нього цукор, що залишився і зварити сироп.
Ягоди залити гарячим сиропом і тричі довести до кипіння, постійно знімаючи пінку. Готове гаряче варення відразу ж розлити по стерилізованим банкам і закатати.
Для приготування варення «П'ятихвилинка» з малини необхідні: 1 кілограм стиглої малини і 15 кілограми цукру .
Перебрану чисту і малину засипати цукром і залишити на 5 годин для виділення соку. Отриманий сік довести до кипіння, додати в нього ягоди, прокип'ятити 5 хвилин і зняти з вогню. Після охолодження варення прокип'ятити ще раз. Після цього малинове варення можна розливати по банках і закочувати.
Цей рецепт надзвичайно простий. На 1 кілограм малини необхідні: 400 грамів цукру і 200 мл води .
Вимиту і перебрану малину слід залити водою, поставити на вогонь і кип'ятити 3 хвилини. Гарячу масу слід протерти через сито, додати до нього цукор і ще раз довести до кипіння. Варення перекласти в підготовлені скляні банки і стерилізувати 15 хвилин. Після цього закатати.
Малинове варення не тільки смачно, але і надзвичайно корисно. Під час простудних захворювань малинове варення приносить величезну користь як жарознижуючий засіб. Про цілющі властивості малинового варення напевно кожен знає ще з дитинства. При застуді, грипі, кашлі і хворому горлі навіть лікарі рекомендують вживати малинове варення.
Застосування малини:
Рецепт відвару з листя малини виглядає так: свіже листя малини слід подрібнити і залити окропом. На 2 чайні ложки подрібненого листя необхідно 1 склянку окропу. Остиглий відвар необхідно процідити і приймати по 1 столовій ложці 3 рази в день.
Малина відмінно поєднується з медом. Малина і мед володіють подвійним цілющим ефектом і застосовуються для лікування і профілактики багатьох хвороб.
Користь малини, також, полягає в її здатності замінити багато лікарські препарати.
Рецепти малинового варення
Не слід забувати, що малина, до всього іншого, володіє неповторним солодким смаком. Вона відмінно доповнює різні пироги та десерти, хороша в сирому вигляді та у вигляді варення.
У цій статті ви знайдете рецепти, як варити варення з такої корисної ягоди, малина.
Класичний рецепт варення з малини
Для приготування малинового варення необхідні наступні інгредієнти: 1 кілограм малини і 12 кілограми цукру .
Малину слід добре промити, перебрати і залити підсоленою водою на 10 хвилин. Ця процедура необхідна для того, щоб сплив малиновий жучок і його личинки. Після цього малину ще раз промити, пересипати 05 кілограмами цукру і поставити в прохолодне місце на 5 годин, щоб ягоди пустили сік. Через 5 годин малиновий сік слід злити в окрему каструлю, додати до нього цукор, що залишився і зварити сироп.
Ягоди залити гарячим сиропом і тричі довести до кипіння, постійно знімаючи пінку. Готове гаряче варення відразу ж розлити по стерилізованим банкам і закатати.
Рецепт малинового варення «П'ятихвилинка»
Для приготування варення «П'ятихвилинка» з малини необхідні: 1 кілограм стиглої малини і 15 кілограми цукру .
Перебрану чисту і малину засипати цукром і залишити на 5 годин для виділення соку. Отриманий сік довести до кипіння, додати в нього ягоди, прокип'ятити 5 хвилин і зняти з вогню. Після охолодження варення прокип'ятити ще раз. Після цього малинове варення можна розливати по банках і закочувати.
Рецепт малинового варення без варіння
Цей рецепт надзвичайно простий. На 1 кілограм малини необхідні: 400 грамів цукру і 200 мл води .
Вимиту і перебрану малину слід залити водою, поставити на вогонь і кип'ятити 3 хвилини. Гарячу масу слід протерти через сито, додати до нього цукор і ще раз довести до кипіння. Варення перекласти в підготовлені скляні банки і стерилізувати 15 хвилин. Після цього закатати.
Малинове варення не тільки смачно, але і надзвичайно корисно. Під час простудних захворювань малинове варення приносить величезну користь як жарознижуючий засіб. Про цілющі властивості малинового варення напевно кожен знає ще з дитинства. При застуді, грипі, кашлі і хворому горлі навіть лікарі рекомендують вживати малинове варення.
Рекомендуємо добрі рецепти
Малина на зиму - рецепти
Малина - смачна ягода, в ній міститься багато корисних речовин. При регулярному вживанні вона допомагає запобігти гіпертонічні кризи. І сьогодні ми
Варення з обліпихи
Всім відомо, про дивовижні властивості ягід обліпихи, так вони дуже часто використовуються в косметичних і медичних цілях. У цій статті ви дізнаєтеся
Варення з чорниці
На сьогоднішній день нечасто можна зустріти любителів збирати в лісі ягоди, а потім варити з них варення. Тим не менш, це не належить до
Джем з малини - рецепт
Малина - дивовижно смачна і дуже корисна ягода. В ній містяться вітаміни А, С, органічні фруктові кислоти і т. д. Її можна заготовлювати різними
Настоянка з малини
Ароматний настій з малини можна приготувати зі свіжих і заморожених ягід, а також з малинового варення. Ось ми сьогодні і розглянемо докладно ці
Малинове желе
Малинове желе - це ласощі доступне до приготування круглий рік, оскільки такий десерт можна легко сфабрикувати як з свіжих, так і з заморожених ягід,