Малина на зиму - рецепти
Малина по праву вважається «смачним ліками». У свіжих ягодах міститься унікальна речовина, яка називається бета-ситостерин, що сприяє нормалізації роботи серцево-судинної системи. Регулярне вживання малини допомагає запобігти гіпертонічні кризи, сприяє зниженню холестерину в крові і запобігає атеросклерозу. Давайте розглянемо з вами рецепти заготівлі малини на зиму.
Рецепт малини з цукром на зиму
Інгредієнти:
свіжа малина - 1 кг;
цукровий пісок - 300 г;
вода кип'ячена - 3 ст. ложки.
Приготування
Отже, спочатку готуємо ягоди малини: промиваємо їх, перебираємо і викладаємо в каструлю. Потім пересипаємо цукровим піском, вливаємо трохи кип'яченої води або соку. Тепер ставимо посуд на слабенький вогонь і, періодично струшуючи, нагріваємо до температури 85 градусів. Знімаємо ложечкою пінку і витримуємо при такій температурі 15 хвилин. Після цього розфасовуємо малинове варення в стерильні баночки, заповнюючи їх прямо до самого верху, і герметично закриваємо кришками. Перевертаємо баночки догори дном і залишаємо так до повного охолодження.
Рецепт малини на зиму
Інгредієнти:
свіжа малина - 1 кг;
цукор - 15 кг.
Приготування
Готуємо малину, пересипаємо її кілограмом цукру і ставимо на 8-10 годин у прохолодне місце, щоб ягоди пустили сік. Потім проціджуємо відокремлену рідина, перелити сік в каструлю і доводимо на слабенькому вогні до кипіння. Після цього додаємо весь цукор, що залишився і знову доводимо сироп до кипіння, знімаючи ложечкою утворилася пінку. Готовий сироп охолодити приблизно до 70 градусів, обережно додаємо в нього ягоди, доводимо до кипіння і кип'ятимо приблизно 5-8 хвилин. Тепер розкладаємо варення в банки і закатуємо кришками. Зберігаємо ласощі в льосі або будь-якому іншому прохолодному місці.
Рецепти малини на зиму п'ятихвилинка
Інгредієнти:
ягоди малини - 1 кг;
цукор.
Приготування
Малину дуже акуратно перебираємо, очистити від гілочок і викладаємо частину ягід в емальовану каструлю. Зверху присипаємо цукровим піском, і знову покриваємо шаром ягід. Проробляємо таку комбінацію до тих пір, поки компоненти не закінчаться. Тепер залишаємо все на деякий час в сторонці, а потім ставимо каструлю на повільний вогонь, доводимо до кипіння і тримаємо на плиті рівно 5 хвилин. Після цього відразу ж розливаємо в стерилізовані банки і закатуємо ошпареними кришками.
Рецепт закрутки малини на зиму
Інгредієнти:
малина - 3 кг;
цукор - 4 кг;
лимонна кислота - 1 упаковка.
Приготування
В першу чергу готуємо ягоди і перекладаємо малину в глибоку миску, засинаючи цукром. Тепер залишаємо ягоди приблизно на 3 години, а потім перемішуємо все дерев'яною ложкою. Ставимо миску на плиту, доводимо варення до кипіння, додаємо лимонну кислоту і ретельно перемішуємо. Масу уварюють 15 хвилин, знімаємо посудину з вогню і даємо їй повністю охолонути. Після цього знову відправляємо варення на вогонь, кип'ятити, а потім знімаємо з вогню і охолоджуємо. Проробляємо таку процедуру ще кілька разів, а потім акуратно розливаємо гаряче варення в банки і закочує їх кришками.
Рецепт свіжої малини на зиму
Інгредієнти:
свіжа малина - 1 кг;
цукровий пісок - 12 кг.
Приготування
Малину перебираємо, перекладаємо в глибоку миску і ретельно перетираємо товкачиком, або подрібнюємо у блендері. Після цього засипаємо масу цукром, перемішуємо і даємо кристалликам повністю розчинитися. Потім прибираємо посуд з варенням в холодильник. Через деякий час ще раз ретельно перемішуємо і, якщо цукор розчинився, розкладаємо ласощі за чистим стерилізованим баночках.
Рецепт малини з цукром на зиму
Інгредієнти:
Приготування
Отже, спочатку готуємо ягоди малини: промиваємо їх, перебираємо і викладаємо в каструлю. Потім пересипаємо цукровим піском, вливаємо трохи кип'яченої води або соку. Тепер ставимо посуд на слабенький вогонь і, періодично струшуючи, нагріваємо до температури 85 градусів. Знімаємо ложечкою пінку і витримуємо при такій температурі 15 хвилин. Після цього розфасовуємо малинове варення в стерильні баночки, заповнюючи їх прямо до самого верху, і герметично закриваємо кришками. Перевертаємо баночки догори дном і залишаємо так до повного охолодження.
Рецепт малини на зиму
Інгредієнти:
Приготування
Готуємо малину, пересипаємо її кілограмом цукру і ставимо на 8-10 годин у прохолодне місце, щоб ягоди пустили сік. Потім проціджуємо відокремлену рідина, перелити сік в каструлю і доводимо на слабенькому вогні до кипіння. Після цього додаємо весь цукор, що залишився і знову доводимо сироп до кипіння, знімаючи ложечкою утворилася пінку. Готовий сироп охолодити приблизно до 70 градусів, обережно додаємо в нього ягоди, доводимо до кипіння і кип'ятимо приблизно 5-8 хвилин. Тепер розкладаємо варення в банки і закатуємо кришками. Зберігаємо ласощі в льосі або будь-якому іншому прохолодному місці.
Рецепти малини на зиму п'ятихвилинка
Інгредієнти:
Приготування
Малину дуже акуратно перебираємо, очистити від гілочок і викладаємо частину ягід в емальовану каструлю. Зверху присипаємо цукровим піском, і знову покриваємо шаром ягід. Проробляємо таку комбінацію до тих пір, поки компоненти не закінчаться. Тепер залишаємо все на деякий час в сторонці, а потім ставимо каструлю на повільний вогонь, доводимо до кипіння і тримаємо на плиті рівно 5 хвилин. Після цього відразу ж розливаємо в стерилізовані банки і закатуємо ошпареними кришками.
Рецепт закрутки малини на зиму
Інгредієнти:
Приготування
В першу чергу готуємо ягоди і перекладаємо малину в глибоку миску, засинаючи цукром. Тепер залишаємо ягоди приблизно на 3 години, а потім перемішуємо все дерев'яною ложкою. Ставимо миску на плиту, доводимо варення до кипіння, додаємо лимонну кислоту і ретельно перемішуємо. Масу уварюють 15 хвилин, знімаємо посудину з вогню і даємо їй повністю охолонути. Після цього знову відправляємо варення на вогонь, кип'ятити, а потім знімаємо з вогню і охолоджуємо. Проробляємо таку процедуру ще кілька разів, а потім акуратно розливаємо гаряче варення в банки і закочує їх кришками.
Рецепт свіжої малини на зиму
Інгредієнти:
Приготування
Малину перебираємо, перекладаємо в глибоку миску і ретельно перетираємо товкачиком, або подрібнюємо у блендері. Після цього засипаємо масу цукром, перемішуємо і даємо кристалликам повністю розчинитися. Потім прибираємо посуд з варенням в холодильник. Через деякий час ще раз ретельно перемішуємо і, якщо цукор розчинився, розкладаємо ласощі за чистим стерилізованим баночках.
Рекомендуємо добрі рецепти
Джем на зиму
Джем - це смачне і корисне ласощі. Його готують з різних ягід і фруктів: сливи, полуниці, малини, агрусу і т. д. І сьогодні ми розберемося, як його
Джем з желатином
Джем - це смачне густе ласощі, яке готують з різних ягід і фруктів. І сьогодні ми розповімо, як його зварити з желатином. Він вийде чудово красивим і
Рецепт варення з червоної смородини
Червона смородина - смачна ягода, яку обожнюють і дорослі, і діти. І сьогодні ми поділимося з вами цікавими рецептами створення чудового варення з
Джем з малини - рецепт
Малина - дивовижно смачна і дуже корисна ягода. В ній містяться вітаміни А, С, органічні фруктові кислоти і т. д. Її можна заготовлювати різними
Рецепт перетертої малини з цукром
Малина - смачна ягода, багата вітаміном С. З неї готують компоти, джем, варення, пастилу. А сьогодні ми підкажемо вам кілька корисних рецептів
Компот з малини та смородини
Насолоджуючись літом смачними ягодами і запасаючись вітамінами, не варто забувати про те, що непогано б зробити запаси на зиму. Так приємно відкрити