Малина по праву вважається «смачним ліками». У свіжих ягодах міститься унікальна речовина, яка називається бета-ситостерин, що сприяє нормалізації роботи серцево-судинної системи. Регулярне вживання малини допомагає запобігти гіпертонічні кризи, сприяє зниженню холестерину в крові і запобігає атеросклерозу. Давайте розглянемо з вами рецепти заготівлі малини на зиму.
Рецепт малини з цукром на зиму
Інгредієнти: свіжа малина - 1 кг; цукровий пісок - 300 г; вода кип'ячена - 3 ст. ложки. Приготування Отже, спочатку готуємо ягоди малини: промиваємо їх, перебираємо і викладаємо в каструлю. Потім пересипаємо цукровим піском, вливаємо трохи кип'яченої води або соку. Тепер ставимо посуд на слабенький вогонь і, періодично струшуючи, нагріваємо до температури 85 градусів. Знімаємо ложечкою пінку і витримуємо при такій температурі 15 хвилин. Після цього розфасовуємо малинове варення в стерильні баночки, заповнюючи їх прямо до самого верху, і герметично закриваємо кришками. Перевертаємо баночки догори дном і залишаємо так до повного охолодження.
Рецепт малини на зиму
Інгредієнти: свіжа малина - 1 кг; цукор - 15 кг. Приготування Готуємо малину, пересипаємо її кілограмом цукру і ставимо на 8-10 годин у прохолодне місце, щоб ягоди пустили сік. Потім проціджуємо відокремлену рідина, перелити сік в каструлю і доводимо на слабенькому вогні до кипіння. Після цього додаємо весь цукор, що залишився і знову доводимо сироп до кипіння, знімаючи ложечкою утворилася пінку. Готовий сироп охолодити приблизно до 70 градусів, обережно додаємо в нього ягоди, доводимо до кипіння і кип'ятимо приблизно 5-8 хвилин. Тепер розкладаємо варення в банки і закатуємо кришками. Зберігаємо ласощі в льосі або будь-якому іншому прохолодному місці.
Рецепти малини на зиму п'ятихвилинка
Інгредієнти: ягоди малини - 1 кг; цукор. Приготування Малину дуже акуратно перебираємо, очистити від гілочок і викладаємо частину ягід в емальовану каструлю. Зверху присипаємо цукровим піском, і знову покриваємо шаром ягід. Проробляємо таку комбінацію до тих пір, поки компоненти не закінчаться. Тепер залишаємо все на деякий час в сторонці, а потім ставимо каструлю на повільний вогонь, доводимо до кипіння і тримаємо на плиті рівно 5 хвилин. Після цього відразу ж розливаємо в стерилізовані банки і закатуємо ошпареними кришками.
Рецепт закрутки малини на зиму
Інгредієнти: малина - 3 кг; цукор - 4 кг; лимонна кислота - 1 упаковка. Приготування В першу чергу готуємо ягоди і перекладаємо малину в глибоку миску, засинаючи цукром. Тепер залишаємо ягоди приблизно на 3 години, а потім перемішуємо все дерев'яною ложкою. Ставимо миску на плиту, доводимо варення до кипіння, додаємо лимонну кислоту і ретельно перемішуємо. Масу уварюють 15 хвилин, знімаємо посудину з вогню і даємо їй повністю охолонути. Після цього знову відправляємо варення на вогонь, кип'ятити, а потім знімаємо з вогню і охолоджуємо. Проробляємо таку процедуру ще кілька разів, а потім акуратно розливаємо гаряче варення в банки і закочує їх кришками.
Рецепт свіжої малини на зиму
Інгредієнти: свіжа малина - 1 кг; цукровий пісок - 12 кг. Приготування Малину перебираємо, перекладаємо в глибоку миску і ретельно перетираємо товкачиком, або подрібнюємо у блендері. Після цього засипаємо масу цукром, перемішуємо і даємо кристалликам повністю розчинитися. Потім прибираємо посуд з варенням в холодильник. Через деякий час ще раз ретельно перемішуємо і, якщо цукор розчинився, розкладаємо ласощі за чистим стерилізованим баночках.