Абрикоси завжди нагадують про спекотне літо, крім цього вони дуже корисні. І так хочеться в будь-який час року зберігати цю частинку теплого літа з собою. Для цього ми розберемося, як готувати компот з абрикосів на зиму.
Для цього нам насамперед потрібні великі плоди цього фрукта, які потрібно в першу чергу очистити від кісточок. Для цього ми ретельно миємо всі абрикоси і розрізаємо їх навпіл, виймаючи кісточку. Потім у трилітрові банки, де буде наш компот, ми засипаємо цукор і накладаємо туди абрикосом, приблизно третину банки. Заливаємо абрикоси з цукром гарячою водою, перевертаємо їх і ставимо в тепле місце.
Є другий варіант приготування компоту на зиму. Можна зварити фрукти в каструлі, в солодкій воді, а вже потім розливати по банках.
Компот з абрикосів - рецепт
Інгредієнти: стиглі абрикоси - 3 кг; вода - 3л; цукор - 3 склянки. Приготування Абрикоси ретельно миємо під холодною водою, розрізаємо навпіл і виймаємо кісточки Беремо велику каструлю, наливаємо в неї 3л води і висипаємо 3 склянки цукру. Доводимо до кипіння. Чекаємо, поки цукор повністю розчиниться. В іншій каструлі кип'ятимо кришки для закочування. Абрикоси укладаємо в банки і заливаємо кожну банку отриманим сиропом, а потім відразу закочує банки кришкою. Потім банки перевертаємо і ставимо в тепле місце на кілька днів, поки компот не буде готовий. Тепер ви знаєте основні способи того, як варити компот з абрикосів. Робиться це досить просто і не вимагає багато часу. А головне, що в будь-який час року можна побалувати себе смачним та натуральним компотом.
Головне, при приготуванні компоту не забувати про те, що кісточки з фруктом треба обов'язково видаляти і що компоту, до повного приготування, обов'язково потрібно охолонути. Бо як холодний компот повністю зберігає свій насичений смак і аромат свіжих абрикосів. Якщо, здається, що напій вийшов дуже солодким, можна розбавити його водою. Також в компот можна додати шматочки льоду і подавати гостям за святковим столом.
Абрикосовий компот корисний і дівчатам, які прагнуть зберегти свою фігуру,
адже даний продукт абсолютно не калорійний, а крім цього ще й дуже корисний, особливо для людей, страждаючих цукровим діабетом.
Деякі вважають, що закочувати в банки компот - це шкідливо для організму людини. І в цьому випадку можна зробити компот з абрикосів без стерилізації.
Для цього в банки крім цукру, додають також лимонну кислоту. Вона надає особливу гостроту компоту і робить смак більш насиченим.
Подавати можна компот з будь випічкою і десертами, наприклад, з кексом або з віденським пирогом.