Фрукти містять в собі величезну кількість корисних мікроелементів і вітамінів, необхідних нашому організму протягом всього року. Абрикоси - не виняток, тому що вони багаті калієм, кальцієм, магнієм, йодом і залізом, а також вітамінами А, В1 В2 та С. А заготовки з абрикосів - найкращий спосіб насолоджуватися приголомшливим смаком цих фруктів і влітку, і взимку. Ми пропонуємо вам прості, але дуже смачні способи, як можна законсервувати абрикоси.
Як закрутити абрикоси у власному соку?
Інгредієнти: абрикоси - 2 кг; цукор - 800 г; вода - 2 л. Приготування Важливо вибрати стиглі, але не перестиглі фрукти. Промийте абрикоси під проточною водою, висушіть, видаліть плодоніжки. Розділіть фрукти на половинки, відокремте кісточки. Укладіть абрикоси у велику ємність (наприклад, у чистий тазик). Можна укладати фрукти в декілька шарів, пересипаючи кожний цукром.
Залиште фрукти на ніч. На наступний день, розподіліть абрикоси по банкам, додаючи в кожну виділився сік. Поставте банки у велику каструлю, залийте холодною водою, накрийте простерилизованними кришками. Нагрівайте каструлю при температурі 85°С протягом 20 хвилин. Після того, як банки простерилизуются, абрикоси потрібно закатати.
Як законсервувати абрикоси на зиму?
Цей рецепт не містить цукру, тому прекрасно підходить для тих, хто дотримується дієти.
Інгредієнти: трохи зеленуваті, міцні абрикоси (за кількістю банок); вода. Приготування Вимийте абрикоси в холодній воді, видаліть пошкоджені або зморщені плоди. Очистіть фрукти від плодоніжок, розділіть на половинки і вийміть кісточки, складаючи абрикоси в емальований посуд з холодною водою. Розподіліть плоди по літровим банкам, залийте фрукти киплячою водою і накрийте стерилізованими кришками. Поставте банки у велику каструлю, наповнену водою, нагрійте до 60-65°С і пастеризують близько 15 хвилин. Відразу після цього загорніть банки і охолодіть.
Як приготувати консервований сік з абрикосів?
Інгредієнти: стиглі (можна навіть перестиглі) абрикоси - 2 кг; вода -1 склянка; цукор за смаком. Приготування Промийте і обсушіть фрукти, видаліть плодоніжки і кісточки. При необхідності, виріжте пошкодження, чорні плями на плодах. Складіть абрикоси в емальовану каструлю, додати воду і цукор за бажанням. Доведіть суміш до кипіння і варіть близько 10 хвилин. Потім протріть плоди через сито. Отриманий сік з м'якоттю ще раз прокип'ятіть і розлийте по банках, залишаючи відстань до краю ємності. Накрийте банки стерильними кришками, поставте в посуд для стерилізації і нагрівайте до температури 85°С 20 хвилин. Негайно загорніть банки.
Як використовувати заготовки з абрикосів в кулінарії?
Консервовані абрикоси - знахідка для кулінара. На його основі можна приготувати безліч легких і смачних десертів. Наприклад, таких як
Сирно-абрикосовий пиріг
Інгредієнти: Тісто:
борошно - 350 г; масло - 150 г; яйця - 3 шт.; цукор - 150 г; сода - 1 ч. ложка. Начинка:
сир - 500 г; яйця - 3 шт.; жирні вершки (33%) - 200 мл; цукор - 1 склянка; крохмаль - 50 г; консервовані абрикоси за смаком. Приготування Розімніть масло і розітріть його з цукром. Додайте яйця і все ретельно перемішайте. Введіть соду, погашену лимонним соком або оцтом, і всипте борошно. Вимісити однорідне тісто.
Збийте вершки з цукром до густої піни, Додайте трохи ванілі. Перетріть в ніжну масу сир, яйця і крохмаль. Акуратно перемішайте до однорідності.
Викладіть тісто на змащену маслом форму, розподіліть його по дну і сформуйте бортики. Покладіть на дно абрикоси і покрийте сирною масою. Розрівняйте поверхню пирога. Нагрійте духовку до 180°С і поставте в неї пиріг на 40-45 хвилин. Потім дістаньте пиріг з духовки і дайте охолонути.