Пропонуємо вашій увазі кілька рецептів приготування страв з абрикосами, які неодмінно сподобаються вашим рідним.
Рецепт шарлотки з абрикосами
Інгредієнти: борошно - 1 ст.; яйце - 3 шт.; вишня - 130 г; абрикоси - 200 г; розпушувач - щіпка; сухарі панірувальні; масло вершкове. Приготування Абрикоси й вишні перебираємо, гарненько промиваємо й обсушуємо, залишивши на деякий час в друшляку або виклавши на сухе кухонне рушник. Фрукти і ягоди очищаємо від насіння і плодоніжок, абрикоси нарізаємо часточками, а вишню залишаємо цілою або розрізаємо на половинки. У мисці збиваємо яйця з цукром до утворення білої піни.
Потім всипаємо в яєчно-цукрову суміш просіяне пшеничне борошно і розпушувач. Ретельно перемішуємо всі інгредієнти ложкою. По консистенції готове тісто повинно бути схоже на густу сметану.
Форму для випікання рясно змащуємо вершковим маслом і посипаємо панірувальними сухарями . На дно підготовленої посуду викладаємо рівномірним шаром часточки абрикосів, посипаємо фрукти невеликою кількістю цукрового піску і виливаємо зверху приготоване раніше тісто.
Далі акуратно викладаємо вишневі ягоди і залишаємо майбутній пиріг постояти при кімнатній температурі 15 хвилин, після чого поміщаємо його в духовку і випікаємо протягом 40 хвилин при температурі близько 180 градусів. Готову шарлотку з абрикосами остуджуємо, за бажанням посипаємо цукровою пудрою і подаємо до чаю.
Рецепт сирного пирога з абрикосами
Інгредієнти: Для тіста:
борошно - 100 г; яйце - 1 шт.; цукор - 50 г; масло вершкове - 50 г. Для крему:
сир - 200 г; яйце - 1 шт.; цукор - 15 ст. ложки; кукурудзяний крохмаль - 1 ст. ложка; абрикоси консервовані; сметана - 15 ст. ложки. Приготування Отже, вершкове масло розтираємо до білого разом з цукровим піском, потім розбиваємо куряче яйце, знову збиваємо міксером і зверху
просіваємо борошно. Далі швиденько замішуємо однорідне тісто, загортаємо його в харчову плівочку і прибираємо на 1 годину в холодильник.
Цим часом сир збиваємо з цукром, додаємо ванільний цукор, яйце, кладемо сметану і додаємо крохмаль. Духовку заздалегідь запалюємо, нагріваємо до 180 градусів, а роз'ємну круглу форму змащуємо вершковим маслом. Охолоджене тісто розкочуємо качалкою, перекладаємо у форму і руками формуємо невеликі бортики. Отриману кошик наповнюємо сирним кремом, зверху викладаємо консервовані абрикоси і випікаємо пиріг 40 хвилин до готовності.