Клафуті з абрикосами
Клафуті - це французький десерт, який представляє собою щось середнє між пирогом і запіканкою. Сьогодні ми хочемо поділитися з вами рецептами і розповісти, як приготувати клафуті з абрикосами.
Інгредієнти:
абрикос - 6 шт.;
яблука - 2 шт.;
лимон - 05 шт.;
борошно - 05 склянки;
масло вершкове - 100 г;
цукор - 120 г;
яйце - 2 шт.;
розпушувач;
цукрова пудра.
Приготування
Отже, фрукти заздалегідь миємо й обсушуємо. Абрикоси розрізаємо впоперек, виймаємо кісточки, а яблука очищаємо від шкірки, видаляємо серцевину і шаткуємо дрібними кубиками. Щоб вони не потемніли, поливаємо їх лимонним соком і перемішуємо. Цедру вичавленого лимона натираємо на дрібній тертці. Яйця збиваємо з цукром, додаємо розпушувач, цедру і перемішуємо.
Вершкове масло розтоплюємо, виливаємо тісто і всипаємо просіяне борошно. Потім додаємо в тісто подрібнені яблука. Дно рознімної форми покриваємо пекарської папером, змащуємо маслом, рівномірно викладаємо абрикоси і заливаємо яблучним тестом. Випікаємо клафуті приблизно 40 хвилин до готовності і подаємо до столу, розрізавши пиріг на порційні шматочки і присипавши цукровою пудрою.
Інгредієнти:
борошно - 1 ст.;
яйце - 2 шт.;
молоко - 15 склянки;
ванілін - 1 пакетик;
масло вершкове - 30 г;
абрикоси - 800 г;
цукрова пудра - за смаком.
Приготування
Борошно змішуємо з яйцями і ваніліном так, щоб вийшло густе тісто. Потім поступово розбавляємо його молоком і перемішуємо. Після того, як всі грудочки зникнуть, відставляємо його на півгодини в сторону. У чашу мультиварки кладемо шматочок масла і розтоплюємо його на режимі «Підігрів».
Цим часом готуємо поки абрикоси: миємо, обсушуємо, ріжемо на половинки і виймаємо кісточку. Тепер викладаємо в розтануло масло фрукти, зрізом вниз, і заливаємо цим тестом. Випікаємо клафуті в мультиварці на програмі «Випічка» 50 хвилин.
Інгредієнти:
масло вершкове - 20 г;
борошно - 50 р;
персики - 250 г;
абрикоси - 250 г;
цукровий пісок - 200 г;
лимон - 1 шт.;
молоко - 100 мл;
ваніль - 1 шт.;
збиті вершки - 150 мл;
яйце - 4 шт.;
лікер «Амаретто» - 60 мл
Приготування
Форму для випічки змащуємо маслом і присипаємо злегка борошном. Абрикоси і персики розрізаємо навпіл і виймаємо кісточки. На повільний вогонь ставимо сковороду, насипаємо цукор, розбавляємо трохи водою і додаємо лимонний сік. Тепер викладаємо половинки фруктів круглої стороною вгору, накриваємо кришкою і тушкуємо приблизно 3 хвилини. Після цього перевертаємо їх і повторюємо процес ще 3 хвилини. Після цього знімаємо з вогню й даємо охолонути.
Кип'ятимо Молоко окремо, додаємо стручок ванілі, знімаємо з плити і даємо настоятися 5 хвилин. Потім вливаємо вершки і лікер «Амаретто». Яйця збиваємо з цукром, додаємо борошно, а потім акуратно вводимо молочний настій і перемішуємо. Духовку розігріваємо до 180 градусів, розкладаємо половинки фруктів, а зверху заливаємо тістом і запікаємо пиріг в духовці 20 хвилин.
Клафуті з абрикосами і яблуками
Інгредієнти:
Приготування
Отже, фрукти заздалегідь миємо й обсушуємо. Абрикоси розрізаємо впоперек, виймаємо кісточки, а яблука очищаємо від шкірки, видаляємо серцевину і шаткуємо дрібними кубиками. Щоб вони не потемніли, поливаємо їх лимонним соком і перемішуємо. Цедру вичавленого лимона натираємо на дрібній тертці. Яйця збиваємо з цукром, додаємо розпушувач, цедру і перемішуємо.
Вершкове масло розтоплюємо, виливаємо тісто і всипаємо просіяне борошно. Потім додаємо в тісто подрібнені яблука. Дно рознімної форми покриваємо пекарської папером, змащуємо маслом, рівномірно викладаємо абрикоси і заливаємо яблучним тестом. Випікаємо клафуті приблизно 40 хвилин до готовності і подаємо до столу, розрізавши пиріг на порційні шматочки і присипавши цукровою пудрою.
Абрикосовий клафуті в мультиварці
Інгредієнти:
Приготування
Борошно змішуємо з яйцями і ваніліном так, щоб вийшло густе тісто. Потім поступово розбавляємо його молоком і перемішуємо. Після того, як всі грудочки зникнуть, відставляємо його на півгодини в сторону. У чашу мультиварки кладемо шматочок масла і розтоплюємо його на режимі «Підігрів».
Цим часом готуємо поки абрикоси: миємо, обсушуємо, ріжемо на половинки і виймаємо кісточку. Тепер викладаємо в розтануло масло фрукти, зрізом вниз, і заливаємо цим тестом. Випікаємо клафуті в мультиварці на програмі «Випічка» 50 хвилин.
Клафуті з абрикосами та персиками
Інгредієнти:
Приготування
Форму для випічки змащуємо маслом і присипаємо злегка борошном. Абрикоси і персики розрізаємо навпіл і виймаємо кісточки. На повільний вогонь ставимо сковороду, насипаємо цукор, розбавляємо трохи водою і додаємо лимонний сік. Тепер викладаємо половинки фруктів круглої стороною вгору, накриваємо кришкою і тушкуємо приблизно 3 хвилини. Після цього перевертаємо їх і повторюємо процес ще 3 хвилини. Після цього знімаємо з вогню й даємо охолонути.
Кип'ятимо Молоко окремо, додаємо стручок ванілі, знімаємо з плити і даємо настоятися 5 хвилин. Потім вливаємо вершки і лікер «Амаретто». Яйця збиваємо з цукром, додаємо борошно, а потім акуратно вводимо молочний настій і перемішуємо. Духовку розігріваємо до 180 градусів, розкладаємо половинки фруктів, а зверху заливаємо тістом і запікаємо пиріг в духовці 20 хвилин.
Рекомендуємо добрі рецепти
Пиріг з абрикосами
Сезон абрикосів почався, а це значить, що настав час готувати різноманітні страви з цих солодких і ніжних плодів. У цій статті ми поділимося з вами
Рецепти з абрикосами
Абрикос - смачний і корисний фрукт, з якого можна приготувати багато чудових страв. І сьогодні ми детально розберемося, як спекти шарлотку і сирний
Клафуті - рецепт
Ви знаєте, що являє собою клафуті? Ні? Тоді пропонуємо вам в цьому розібратися, звичайно ж з нашою допомогою. Сьогодні ми розповімо про це
Клафуті з вишнею
Клафуті - це дивовижний французький десерт, який чимось нагадує нашу запіканку. Різновидів цього ласощі досить багато. І сьогодні розповімо, як
Клафуті з черешнею
Клафуті - це страва французької кухні, яке готується з фруктів. Їх кладуть на дно форми і заливають рідким яєчним тестом, а потім запікають у
Галета з яблуками
Галета з яблуками - це популярний французький десерт, який приготувати досить просто. Таке ласощі чудово підійде до вечірнього чаювання в колі сім'ї.