Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Клафуті з абрикосами

Клафуті з абрикосами

5-01-2015, 10:04
906
Клафуті з абрикосами
Клафуті - це французький десерт, який представляє собою щось середнє між пирогом і запіканкою. Сьогодні ми хочемо поділитися з вами рецептами і розповісти, як приготувати клафуті з абрикосами.

Клафуті з абрикосами і яблуками


Інгредієнти:

  • абрикос - 6 шт.;

  • яблука - 2 шт.;

  • лимон - 05 шт.;

  • борошно - 05 склянки;

  • масло вершкове - 100 г;

  • цукор - 120 г;

  • яйце - 2 шт.;

  • розпушувач;

  • цукрова пудра.


  • Приготування
    Отже, фрукти заздалегідь миємо й обсушуємо. Абрикоси розрізаємо впоперек, виймаємо кісточки, а яблука очищаємо від шкірки, видаляємо серцевину і шаткуємо дрібними кубиками. Щоб вони не потемніли, поливаємо їх лимонним соком і перемішуємо. Цедру вичавленого лимона натираємо на дрібній тертці. Яйця збиваємо з цукром, додаємо розпушувач, цедру і перемішуємо.
    Вершкове масло розтоплюємо, виливаємо тісто і всипаємо просіяне борошно. Потім додаємо в тісто подрібнені яблука. Дно рознімної форми покриваємо пекарської папером, змащуємо маслом, рівномірно викладаємо абрикоси і заливаємо яблучним тестом. Випікаємо клафуті приблизно 40 хвилин до готовності і подаємо до столу, розрізавши пиріг на порційні шматочки і присипавши цукровою пудрою.

    Абрикосовий клафуті в мультиварці


    Інгредієнти:

  • борошно - 1 ст.;

  • яйце - 2 шт.;

  • молоко - 15 склянки;

  • ванілін - 1 пакетик;

  • масло вершкове - 30 г;

  • абрикоси - 800 г;

  • цукрова пудра - за смаком.


  • Приготування
    Борошно змішуємо з яйцями і ваніліном так, щоб вийшло густе тісто. Потім поступово розбавляємо його молоком і перемішуємо. Після того, як всі грудочки зникнуть, відставляємо його на півгодини в сторону. У чашу мультиварки кладемо шматочок масла і розтоплюємо його на режимі «Підігрів».
    Цим часом готуємо поки абрикоси: миємо, обсушуємо, ріжемо на половинки і виймаємо кісточку. Тепер викладаємо в розтануло масло фрукти, зрізом вниз, і заливаємо цим тестом. Випікаємо клафуті в мультиварці на програмі «Випічка» 50 хвилин.

    Клафуті з абрикосами та персиками


    Інгредієнти:

  • масло вершкове - 20 г;

  • борошно - 50 р;

  • персики - 250 г;

  • абрикоси - 250 г;

  • цукровий пісок - 200 г;

  • лимон - 1 шт.;

  • молоко - 100 мл;

  • ваніль - 1 шт.;

  • збиті вершки - 150 мл;

  • яйце - 4 шт.;

  • лікер «Амаретто» - 60 мл


  • Приготування
    Форму для випічки змащуємо маслом і присипаємо злегка борошном. Абрикоси і персики розрізаємо навпіл і виймаємо кісточки. На
    Клафуті з абрикосами
    повільний вогонь ставимо сковороду, насипаємо цукор, розбавляємо трохи водою і додаємо лимонний сік. Тепер викладаємо половинки фруктів круглої стороною вгору, накриваємо кришкою і тушкуємо приблизно 3 хвилини. Після цього перевертаємо їх і повторюємо процес ще 3 хвилини. Після цього знімаємо з вогню й даємо охолонути.
    Кип'ятимо Молоко окремо, додаємо стручок ванілі, знімаємо з плити і даємо настоятися 5 хвилин. Потім вливаємо вершки і лікер «Амаретто». Яйця збиваємо з цукром, додаємо борошно, а потім акуратно вводимо молочний настій і перемішуємо. Духовку розігріваємо до 180 градусів, розкладаємо половинки фруктів, а зверху заливаємо тістом і запікаємо пиріг в духовці 20 хвилин.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Пиріг з абрикосами
    Пиріг з абрикосами
    Сезон абрикосів почався, а це значить, що настав час готувати різноманітні страви з цих солодких і ніжних плодів. У цій статті ми поділимося з вами
    Рецепти з абрикосами
    Рецепти з абрикосами
    Абрикос - смачний і корисний фрукт, з якого можна приготувати багато чудових страв. І сьогодні ми детально розберемося, як спекти шарлотку і сирний
    Клафуті - рецепт
    Клафуті - рецепт
    Ви знаєте, що являє собою клафуті? Ні? Тоді пропонуємо вам в цьому розібратися, звичайно ж з нашою допомогою. Сьогодні ми розповімо про це
    Клафуті з вишнею
    Клафуті з вишнею
    Клафуті - це дивовижний французький десерт, який чимось нагадує нашу запіканку. Різновидів цього ласощі досить багато. І сьогодні розповімо, як
    Клафуті з черешнею
    Клафуті з черешнею
    Клафуті - це страва французької кухні, яке готується з фруктів. Їх кладуть на дно форми і заливають рідким яєчним тестом, а потім запікають у
    Галета з яблуками
    Галета з яблуками
    Галета з яблуками - це популярний французький десерт, який приготувати досить просто. Таке ласощі чудово підійде до вечірнього чаювання в колі сім'ї.