Клафуті - це французький десерт, який представляє собою щось середнє між пирогом і запіканкою. Сьогодні ми хочемо поділитися з вами рецептами і розповісти, як приготувати клафуті з абрикосами.
Клафуті з абрикосами і яблуками
Інгредієнти: абрикос - 6 шт.; яблука - 2 шт.; лимон - 05 шт.; борошно - 05 склянки; масло вершкове - 100 г; цукор - 120 г; яйце - 2 шт.; розпушувач; цукрова пудра. Приготування Отже, фрукти заздалегідь миємо й обсушуємо. Абрикоси розрізаємо впоперек, виймаємо кісточки, а яблука очищаємо від шкірки, видаляємо серцевину і шаткуємо дрібними кубиками. Щоб вони не потемніли, поливаємо їх лимонним соком і перемішуємо. Цедру вичавленого лимона натираємо на дрібній тертці. Яйця збиваємо з цукром, додаємо розпушувач, цедру і перемішуємо.
Вершкове масло розтоплюємо, виливаємо тісто і всипаємо просіяне борошно. Потім додаємо в тісто подрібнені яблука. Дно рознімної форми покриваємо пекарської папером, змащуємо маслом, рівномірно викладаємо абрикоси і заливаємо яблучним тестом. Випікаємо клафуті приблизно 40 хвилин до готовності і подаємо до столу, розрізавши пиріг на порційні шматочки і присипавши цукровою пудрою.
Абрикосовий клафуті в мультиварці
Інгредієнти: борошно - 1 ст.; яйце - 2 шт.; молоко - 15 склянки; ванілін - 1 пакетик; масло вершкове - 30 г; абрикоси - 800 г; цукрова пудра - за смаком. Приготування Борошно змішуємо з яйцями і ваніліном так, щоб вийшло густе тісто. Потім поступово розбавляємо його молоком і перемішуємо. Після того, як всі грудочки зникнуть, відставляємо його на півгодини в сторону. У чашу мультиварки кладемо шматочок масла і розтоплюємо його на режимі «Підігрів».
Цим часом готуємо поки абрикоси: миємо, обсушуємо, ріжемо на половинки і виймаємо кісточку. Тепер викладаємо в розтануло масло фрукти, зрізом вниз, і заливаємо цим тестом. Випікаємо клафуті в мультиварці на програмі «Випічка» 50 хвилин.
Клафуті з абрикосами та персиками
Інгредієнти: масло вершкове - 20 г; борошно - 50 р; персики - 250 г; абрикоси - 250 г; цукровий пісок - 200 г; лимон - 1 шт.; молоко - 100 мл; ваніль - 1 шт.; збиті вершки - 150 мл; яйце - 4 шт.; лікер «Амаретто» - 60 мл Приготування Форму для випічки змащуємо маслом і присипаємо злегка борошном. Абрикоси і персики розрізаємо навпіл і виймаємо кісточки. На
повільний вогонь ставимо сковороду, насипаємо цукор, розбавляємо трохи водою і додаємо лимонний сік. Тепер викладаємо половинки фруктів круглої стороною вгору, накриваємо кришкою і тушкуємо приблизно 3 хвилини. Після цього перевертаємо їх і повторюємо процес ще 3 хвилини. Після цього знімаємо з вогню й даємо охолонути.
Кип'ятимо Молоко окремо, додаємо стручок ванілі, знімаємо з плити і даємо настоятися 5 хвилин. Потім вливаємо вершки і лікер «Амаретто». Яйця збиваємо з цукром, додаємо борошно, а потім акуратно вводимо молочний настій і перемішуємо. Духовку розігріваємо до 180 градусів, розкладаємо половинки фруктів, а зверху заливаємо тістом і запікаємо пиріг в духовці 20 хвилин.