» » Булочка з повидлом

Булочка з повидлом

Булочка з повидлом
Слойки з повидлом припадуть до смаку кожному, що дуже важливо, особливо, якщо сзиваете гостей на вечірній чай. Рецепт слойки з повидлом з готового тесту надзвичайно проста: упаковку тесту розморожуємо, загортаємо в тісто повидло, змащуємо поверхню збитим яйцем і випікаємо згідно інструкції на упаковці.
Але ми вирішили не йти легким шляхом, а повідати вам про те, як зробити слойку з повидлом на домашньому листковому тісті . Роботи потрібно більше, але в підсумку здивування від вашого шедевра зросте пропорційно витраченим силам.

Як приготувати слойки з яблучним повидлом?


Інгредієнти:
Для тіста:

  • борошно - 500 г (або 4 ст.);

  • вершкове масло - 500 г;

  • крижана вода - 1 1/4 ст.


  • Для начинки:

  • яблучне повидло або джем.


  • Приготування
    3 1/2 склянки борошна просіваємо в глибоку миску і змішати з шматочками холодного вершкового масла (беремо половину від усієї кількості масла в рецепті). Руками подібну процедуру зробити складно, тому скористайтеся кухонним комбайном, або парою ножів для цієї справи. Як тільки з борошна та олії сформується крихта, вливаємо в нього воду, змішану з сіллю. Воду необхідно вливати порціями, не перестаючи замішувати тісто. Готове тісто буде дуже щільним і абсолютно не липким. Тепер тісто можна скачати в кулю, обернути плівкою, а потім помістити в холодильник на 30-40 хвилин.
    Тепер займемося залишками масла: його необхідно змішати з борошном і також помістити в холодильник на 30 хвилин.
    Дістаємо тісто з холодильника і розкачуємо на присипаному борошном столі в квадрат зі стороною 30 див. Масляний шар також дістаємо з холодильника і розкачуємо до аналогічного розміру. Кладемо масляний шар, поверх шару тесту на манер ромба, тобто щоб краї масляного шару вказували на боку шару з тіста. Починаємо підвертати краї тіста до тих пір, поки вони не зустрінуться в центрі. Перевертаємо
    Булочка з повидлом
    тісто і розгортаємо його в прямокутник 50х25 див.
    Підверніть нижню і верхню третину прямокутника внахлест один на одного, чверть тесту праворуч також підверніть і знову розкачуємо тісто. Повторюємо обидві вищеописані процедури по черзі ще двічі. Якщо тісто почне ставати клеклим і липким - відправте його в холодильник на 15 хвилин. Готове тісто звертаємо конвертом і охолоджуємо, після чого розкачуємо і нарізаємо на квадрати. У центр кожного квадрата кладемо по столовій ложці яблучного варення , згортаємо і змащуємо слойку яйцем. Випікаємо слойки при 190 градусах до зарум'янювання.
    Додав: admin | 18-01-2015, 12:10
    Переглядів: 780