Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Слойки з варенням

Слойки з варенням

17-01-2015, 23:03
848
Слойки з варенням
Якщо ви чекаєте гостей або просто хочете приготувати смачний десерт до чаю, то для цього відмінно підійдуть слойки з варенням. Печуться вони швидко і легко, при бажанні з використанням вже готового тіста. Але, незважаючи на простоту рецепта, слойка з варенням виходить дуже ніжна і просто тане в роті.
Ще одна перевага цього виду випічки в розмаїтті смаків. Чим більше сортів варення ви використовуєте при випічці слойок, тим більше різних смаків у вас вийде.

Слойки з варенням - рецепт


Інгредієнти:

  • готове листкове тісто - 500 г;

  • ягідне варення - 200 г;

  • цукор - 1 ст. ложка;

  • порошок кориці на кінчику ножа;

  • масло рослинне для випічки.


  • Приготування
    Листкове тісто розморозьте і розкачайте його в формі квадрата або прямокутника. Тісто повинне вийти тоненьким. Розділіть його на прямокутники розміром приблизно 10х20 см, покладіть на одну сторону прямокутника ложку варення. Іншою стороною прикрийте варення і защепніть краю з трьох сторін.
    З верхньої сторони кожної слойки зробіть 3-4 надрізи ножем. Викладіть їх на деко, змащене маслом, і відправте його в духовку, нагріту до 200 градусів на 10-15 хвилин. За кілька хвилин до готовності дістаньте слойки і посипте їх цукром, змішаним з корицею. Відправте назад в духовку і через пару хвилин подавайте готові слойки до столу.

    Булочка з повидлом


    Інгредієнти:

  • листкове тісто - 1 кг;

  • повидло будь - 700 г;

  • олія для змащування.


  • Приготування
    Листкове тісто розморозьте і розрізати на квадратики розміром 6-7 див. Покладіть в середину квадратів по ложці повидла і зліпіть їх як великі пельмені. Застеліть деко пергаментним папером, змастіть її маслом і покладіть ваші слойки. Випікайте їх в духовці протягом 25 хвилин при 230 градусах.

    Слойки з яблучним варенням


    Хоча в цьому рецепті зазначено яблучне варення, ви можете замінити його на будь-яке інше, наприклад слойки з полуничним варенням виходять не менш смачними і ароматними.
    Інгредієнти:

  • листкове бездріжджове тісто - 1 упаковка;

  • яблучне варення - 200 г;

  • яйця - 1-2 шт.;

  • цукрова пудра - 1 ст. ложка;

  • трохи борошна для посипання.


  • Приготування
    Слойки з варенням

    Тісто розморозьте, розкотіть в тоненький пласт і розрізати на квадрати будь-якої форми. Яйце збийте і за допомогою пензлика змастіть їм квадрати. Потім у середину кожного квадрата покладіть по ложці яблучного варення. Після цього поверніть їх навпіл і виделкою притисніть один до одного краю слойки.
    Деко для запікання застелити пергаментним папером, змастіть маслом і викладіть на нього слойки. Кожну з них зверху змастіть збитим яйцем і проколіть виделкою, щоб виходило повітря. Духовку нагрійте до 200 градусів і поставте в неї слойки на 20-25 хвилин. Готову страву посипте цукровою пудрою і подавайте.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Слойки з грибами
    Слойки з грибами
    Слойки з грибами - це просте і швидке в приготуванні блюдо, яке можна подати до чаю або кави. Давайте розберемо кілька простих рецептів цієї
    Слойки з м'ясом
    Слойки з м'ясом
    Слойки з м'ясом - це простий і швидкий варіант обіду або ланчу, коли зовсім немає часу на готування. Така випічка сподобається вашим близьким і
    Слойки з вишнею
    Слойки з вишнею
    Слойки - дивовижна ароматна випічка для вечірніх посиденьок за чашкою чаю в колі сім'ї та друзів. І зараз ми вам розповімо, як зробити чудові слойки
    Слойки з полуницею
    Слойки з полуницею
    Любите посидіти у вихідний день в компанії друзів за чашкою з домашньою випічкою, тоді пропонуємо вам зробити ніжні і тануть у роті слоечки з
    Булочка з повидлом
    Булочка з повидлом
    Думаєте, щоб такого новенького і смачненького зробити до чаю? Пропонуємо відмінне і просте рішення - з слойки з повидлом. Давайте розглянемо декілька
    Кошики з фруктами
    Кошики з фруктами
    Якщо ви хочете здивувати гостей або домочадців (або і тих, і інших одночасно), пропонуємо вам зробити чудовий десерт - кошики з фруктами. Випікати їх