Якщо ви чекаєте гостей або просто хочете приготувати смачний десерт до чаю, то для цього відмінно підійдуть слойки з варенням. Печуться вони швидко і легко, при бажанні з використанням вже готового тіста. Але, незважаючи на простоту рецепта, слойка з варенням виходить дуже ніжна і просто тане в роті.
Ще одна перевага цього виду випічки в розмаїтті смаків. Чим більше сортів варення ви використовуєте при випічці слойок, тим більше різних смаків у вас вийде.
Слойки з варенням - рецепт
Інгредієнти: готове листкове тісто - 500 г; ягідне варення - 200 г; цукор - 1 ст. ложка; порошок кориці на кінчику ножа; масло рослинне для випічки. Приготування Листкове тісто розморозьте і розкачайте його в формі квадрата або прямокутника. Тісто повинне вийти тоненьким. Розділіть його на прямокутники розміром приблизно 10х20 см, покладіть на одну сторону прямокутника ложку варення. Іншою стороною прикрийте варення і защепніть краю з трьох сторін.
З верхньої сторони кожної слойки зробіть 3-4 надрізи ножем. Викладіть їх на деко, змащене маслом, і відправте його в духовку, нагріту до 200 градусів на 10-15 хвилин. За кілька хвилин до готовності дістаньте слойки і посипте їх цукром, змішаним з корицею. Відправте назад в духовку і через пару хвилин подавайте готові слойки до столу.
Булочка з повидлом
Інгредієнти: листкове тісто - 1 кг; повидло будь - 700 г; олія для змащування. Приготування Листкове тісто розморозьте і розрізати на квадратики розміром 6-7 див. Покладіть в середину квадратів по ложці повидла і зліпіть їх як великі пельмені. Застеліть деко пергаментним папером, змастіть її маслом і покладіть ваші слойки. Випікайте їх в духовці протягом 25 хвилин при 230 градусах.
Слойки з яблучним варенням
Хоча в цьому рецепті зазначено яблучне варення, ви можете замінити його на будь-яке інше, наприклад слойки з полуничним варенням виходять не менш смачними і ароматними.
Інгредієнти: листкове бездріжджове тісто - 1 упаковка; яблучне варення - 200 г; яйця - 1-2 шт.; цукрова пудра - 1 ст. ложка; трохи борошна для посипання. Приготування Тісто розморозьте, розкотіть в тоненький пласт і розрізати на квадрати будь-якої форми. Яйце збийте і за допомогою пензлика змастіть їм квадрати. Потім у середину кожного квадрата покладіть по ложці яблучного варення. Після цього поверніть їх навпіл і виделкою притисніть один до одного краю слойки.
Деко для запікання застелити пергаментним папером, змастіть маслом і викладіть на нього слойки. Кожну з них зверху змастіть збитим яйцем і проколіть виделкою, щоб виходило повітря. Духовку нагрійте до 200 градусів і поставте в неї слойки на 20-25 хвилин. Готову страву посипте цукровою пудрою і подавайте.