Недорогий десерт - це зовсім не покупне тістечко з найближчого супермаркету. Поласувати ароматною випічкою можна за невелику суму, якщо взятися за її приготування самостійно. Це не так складно, як ви думаєте і почати свій кондитерський пригода ми рекомендуємо з пирога з повидлом на пісочному тісті .
Рецепт пирога з пісочного повидлом
Інгредієнти: борошно - 1 1/2 ст.; вершкове масло - 100 г; цукор - 1/2 ст.; сіль - щіпка; яйце - 1 шт.+ 1 жовток; бренді - 1 ст. ложка; абрикосове повидло - 250 р. Приготування Масло нарізаємо кубиками і перетираємо в крихту разом з борошном. В отриману крихту додаємо цукор, сіль і яйця. З допомогою міксера все ретельно збиваємо. Готове тісто формуємо кулю. Обертаємо куля плівкою і ставимо в холодильник на 30 хвилин.
Форму для випікання змащуємо маслом і злегка присипаємо борошном. 2/3 тіста відрізаємо, а залишок повертаємо в холодильник. Тісто розгортаємо в пласт і викладаємо у форму. Наколюємо тісто виделкою по всій площі, щоб воно не вздувалось при випіканні. Викладаємо повидло поверх шару тесту. Залишки тіста розкачуємо і нарізаємо смужками. Укладаємо смужки поверх шару повидла так, щоб вони утворили сіточку.
Випікаємо відкритий пісочний пиріг з повидлом при 190 градусах, попередньо змастивши його поверхню збитим жовтком, близько 25-30 хвилин.
Тертий пісочний пиріг з повидлом
Інгредієнти: Для тіста:
маргарин - 200 г; борошно - 200 г; коричневий цукор - 150 г; подрібнені волоські горіхи - 1/2 ст.; кориця, мускатний горіх - 1/4 ч. ложки. Для начинки:
абрикосове повидло - 1 ст.; лимонний сік - 2 ст. ложки; ванільний екстракт - 2 ч. ложки. Приготування Маргарин і борошно перетираємо в крихту разом з цукром і спеціями. Скачуємо тісто в кулю і накриваємо плівкою. Ставимо тісто в холодильник на 30 хвилин, після чого відрізаємо від кулі 2/3 тіста і
розкачуємо його в єдиний пласт. Кладемо шар у форму і наколюємо виделкою по всій площі. Поверх тіста розподіляємо начинку з повидла або джему, змішаного з лимонним соком (можна також додати цедру) і ванільним екстрактом. У даному рецепті не обов'язково використовувати лише абрикосове повидло, можна приготувати пісочний пиріг з яблучним повидлом або будь-яким іншим його видом.
Тісто кришимо пальцями і посипаємо їм пиріг зверху . Разом з тестом також посипаємо пиріг і подрібненими горіхами. Випікаємо пиріг при 180 градусах 35-45 хвилин.