Вернуться назад Распечатать

Пісочний пиріг з повидлом

Пісочний пиріг з повидлом
Недорогий десерт - це зовсім не покупне тістечко з найближчого супермаркету. Поласувати ароматною випічкою можна за невелику суму, якщо взятися за її приготування самостійно. Це не так складно, як ви думаєте і почати свій кондитерський пригода ми рекомендуємо з пирога з повидлом на пісочному тісті .

Рецепт пирога з пісочного повидлом


Інгредієнти:

  • борошно - 1 1/2 ст.;

  • вершкове масло - 100 г;

  • цукор - 1/2 ст.;

  • сіль - щіпка;

  • яйце - 1 шт.+ 1 жовток;

  • бренді - 1 ст. ложка;

  • абрикосове повидло - 250 р.


  • Приготування
    Масло нарізаємо кубиками і перетираємо в крихту разом з борошном. В отриману крихту додаємо цукор, сіль і яйця. З допомогою міксера все ретельно збиваємо. Готове тісто формуємо кулю. Обертаємо куля плівкою і ставимо в холодильник на 30 хвилин.
    Форму для випікання змащуємо маслом і злегка присипаємо борошном. 2/3 тіста відрізаємо, а залишок повертаємо в холодильник. Тісто розгортаємо в пласт і викладаємо у форму. Наколюємо тісто виделкою по всій площі, щоб воно не вздувалось при випіканні. Викладаємо повидло поверх шару тесту. Залишки тіста розкачуємо і нарізаємо смужками. Укладаємо смужки поверх шару повидла так, щоб вони утворили сіточку.
    Випікаємо відкритий пісочний пиріг з повидлом при 190 градусах, попередньо змастивши його поверхню збитим жовтком, близько 25-30 хвилин.

    Тертий пісочний пиріг з повидлом


    Інгредієнти:
    Для тіста:

  • маргарин - 200 г;

  • борошно - 200 г;

  • коричневий цукор - 150 г;

  • подрібнені волоські горіхи - 1/2 ст.;

  • кориця, мускатний горіх - 1/4 ч. ложки.


  • Для начинки:

  • абрикосове повидло - 1 ст.;

  • лимонний сік - 2 ст. ложки;

  • ванільний екстракт - 2 ч. ложки.


  • Приготування
    Маргарин і борошно перетираємо в крихту разом з цукром і спеціями. Скачуємо тісто в кулю і накриваємо плівкою. Ставимо тісто в холодильник на 30 хвилин, після чого відрізаємо від кулі 2/3 тіста і
    Пісочний пиріг з повидлом
    розкачуємо його в єдиний пласт. Кладемо шар у форму і наколюємо виделкою по всій площі. Поверх тіста розподіляємо начинку з повидла або джему, змішаного з лимонним соком (можна також додати цедру) і ванільним екстрактом. У даному рецепті не обов'язково використовувати лише абрикосове повидло, можна приготувати пісочний пиріг з яблучним повидлом або будь-яким іншим його видом.
    Тісто кришимо пальцями і посипаємо їм пиріг зверху . Разом з тестом також посипаємо пиріг і подрібненими горіхами. Випікаємо пиріг при 180 градусах 35-45 хвилин.