Випічка з листкового тіста завжди вважалася самою швидкою і легкою, а в якості начинки чудово підійде будь густе повидло!
Пиріжки з листкового тіста з повидлом
Інгредієнти: вода - 120 мл; борошно - 2 ст.; маргарин - 1 пачка; густе повидло - 400 мл; мелена кориця - 1 ч. ложка. Приготування Отже, давайте спочатку приготуємо з вами самі листкове тісто . Для цього в розм'якшений маргарин вливаємо воду і додаємо борошна. Тепер замішуємо тісто, ділимо його на 2 частини і відправляємо на 15 години в холодильник. У яблучне повидло кладемо трохи кориці для аромату і перемішуємо.
Далі стіл притрушуємо злегка борошном і розкачуємо на ньому одну частину тіста тонким шаром. Потім вирізаємо формою невеликі кола діаметром 8 см і на половину кола викаливаем повидло, накриваючи начинку другою половиною кола. Добре защипуємо краї, трохи підвертаючих їх догори. Точно також чинимо з рештою тестом, а потім випікаємо булочки 20 хвилин в розігрітій духовці до повної готовності.
Листкове тісто з яблучним повидлом
Інгредієнти: листкове тісто - 500 г; яблучне повидло - 8 ст. ложок; яєчний жовток - 1 шт. Приготування Листкове тісто заздалегідь розморожуємо і розгортаємо в тонкий пласт. Потім розрізаємо на 12 частин, на середину кожного шматочка викладаємо трохи повидла і формуємо пиріжок. Щільно защипуємо краї тіста виделкою, змащуємо слойки яєчним жовтком і проколюємо кожен виріб зубочисткою у кількох місцях, щоб при запіканні вони не лопнули. Потім перекладаємо слойки на деко, змащене маслом, і відправляємо в розігріту духовку. Випікаємо булочки з повидлом протягом 30 хвилин до золотистого кольору, після чого охолоджуємо і подаємо до столу.
Листкове бездріжджове тісто з повидлом
Інгредієнти: сметана - 200 г; цукор - 200 г; сода - 5 г; повидло - 300 г; борошно - 500 г; пудра цукрова - 50 р. Приготування Сметану розтираємо з цукром, додаємо соду, всипаємо борошно і замішуємо однорідне і м'яке тісто. Четверту частину залишаємо для прикраси пирога, а решта викладаємо на змащене олією деко, розрівнюємо, загортаємо краю і змащуємо все повидлом. З решти тіста розкачуємо джгутики і накриваємо наш пиріг сіткою. Випікаємо виріб до утворення рум'яної скоринки в гарячій духовці. Готовий пиріг з повидлом остуджуємо, розрізаємо на шматочки і за бажанням посипаємо цукровою пудрою.