Сирна ватрушка
Класичний рецепт сирної ватрушки
Інгредієнти:
Приготування
Опара: трохи борошна (2-3 ст. ложки) перемішаємо з теплим молоком, дріжджами, 1 ст. ложкою цукру і поставимо в тепле місце хвилин на 20. Перельем в миску і додамо розм'якшене вершкове масло, яйця і, потроху підсипаючи борошно, замісимо тісто. Воно не повинно бути занадто крутим. Промесим ретельно, накриємо серветкою і поставимо в тепле місце хвилин на 20. Обомнем, промесим і ще раз помістимо в тепло хвилин на 20. Тепер ще раз обомнем і можна ліпити ватрушки .
Сирна начинка для ватрушок готується просто. З'єднаємо сир з яйцем, цукром (1-2 ст. ложки), ваніллю і перемішати ретельно.
Готове тісто скачаємо «ковбаску» і розділимо ножем на рівні частини. Сформувати кульки і з допомогою маточки від ступки середнього розміру зробимо поглиблення в них. Вийдуть коржі з поглибленням. Викладаємо на змащене жиром деко (ще краще - простеленний промасленим пекарської папером) і наповнюємо коржі начинкою. Змащуємо тісто збитим жовтком і випікаємо протягом 20-25 хвилин до красивого рум'яного відтінку при температурі 180-200 градусів в духовій шафі. Приємний запах готової здобної випічки також є показником готовності.
Можна спекти швидкі сирні ватрушки і з листкового тіста, тим більше, що його сьогодні легко знайти в супермаркетах, закладах громадського харчування або замісити самостійно. Робимо Начинку так само (дивіться вище).
Листкове тісто
Інгредієнти:
Приготування
Просеем більшу частину борошна в миску гіркою, сформуємо поглиблення й уб'ємо яйця. Додамо масло, натерте на тертці, сік лимона і сіль. Замісимо тісто. Домішуємо ретельно і ділимо ком на 4 частини. Поміщаємо в холодильник на 2 години. Розкачуємо кожну порцію в пласт, змащуємо маслом і накладаємо один на інший стопкою. Розгортаємо в пласт і знову ділимо на 4 частини. Повторюємо цикл. Можна двічі або тричі.
Формуємо коржі, робимо в кожній поглиблення товкачем, викладаємо на деко і заповнюємо сирною начинкою. Випікаємо протягом 20-25 хвилин в духовій шафі.
Подаємо ватрушки зі свіжим чаєм, компотом, какао, кава .
Рекомендуємо добрі рецепти
Ватрушки з картоплею
Ватрушки з картоплею - це дивовижно смачне блюдо, яке виходить ароматним, легким і дуже ніжним. Таке сподобається всім членам сім'ї без винятку. А
Ватрушка в мультиварці
Хто з нас не пробував ватрушку - популярну випічку із здобного тіста з начинками з сиру, повидла, картопляного пюре. Сьогодні ми розповімо, як
Солодке тісто
Солодке тісто використовують для приготування пирогів, десертній випічки і інших кондитерських виробів. І сьогодні розповімо, як зробити солодке
Пиріжки з брусницею
Якщо ви заготовили на зиму брусницю, то зможете готувати прекрасні морси, а також чудовий пиріжки з нею. Читайте наші корисні поради і готуйте
Здобні булочки - рецепт
Звичайно ж, здобна випічка практично не корисна, особливо для тих, хто має проблеми із зайвою вагою. Але якщо дуже хочеться, то іноді можна