Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Сирна ватрушка

Сирна ватрушка

18-01-2015, 12:15
1 505
Сирна ватрушка

Класичний рецепт сирної ватрушки


Інгредієнти:

  • борошно пшеничне високосортна - 350 г і ще трохи;

  • сир - 500 г;

  • молоко - 100-130 мл;

  • яйце куряче - 2 шт. і 1 жовток;

  • масло вершкове натуральне - 100 г;

  • кухонна сіль - 1 щіпка;

  • дріжджі сухі - 1 ч. ложка, якщо свіжі - 3 ч. ложки;

  • ваніль - 1 щіпка;

  • цукор.


  • Приготування
    Опара: трохи борошна (2-3 ст. ложки) перемішаємо з теплим молоком, дріжджами, 1 ст. ложкою цукру і поставимо в тепле місце хвилин на 20. Перельем в миску і додамо розм'якшене вершкове масло, яйця і, потроху підсипаючи борошно, замісимо тісто. Воно не повинно бути занадто крутим. Промесим ретельно, накриємо серветкою і поставимо в тепле місце хвилин на 20. Обомнем, промесим і ще раз помістимо в тепло хвилин на 20. Тепер ще раз обомнем і можна ліпити ватрушки .
    Сирна начинка для ватрушок готується просто. З'єднаємо сир з яйцем, цукром (1-2 ст. ложки), ваніллю і перемішати ретельно.
    Готове тісто скачаємо «ковбаску» і розділимо ножем на рівні частини. Сформувати кульки і з допомогою маточки від ступки середнього розміру зробимо поглиблення в них. Вийдуть коржі з поглибленням. Викладаємо на змащене жиром деко (ще краще - простеленний промасленим пекарської папером) і наповнюємо коржі начинкою. Змащуємо тісто збитим жовтком і випікаємо протягом 20-25 хвилин до красивого рум'яного відтінку при температурі 180-200 градусів в духовій шафі. Приємний запах готової здобної випічки також є показником готовності.
    Можна спекти швидкі сирні ватрушки і з листкового тіста, тим більше, що його сьогодні легко знайти в супермаркетах, закладах громадського харчування або замісити самостійно. Робимо Начинку так само (дивіться вище).
    Листкове тісто
    Інгредієнти:

  • борошно пшеничне - 300 г;

  • натуральне вершкове масло - 200 г (з морозилки);

  • яйце куряче - 1-2 шт.;

  • сіль - 1 щіпка;

  • сік лимона - 1-2 ст. ложки;

  • вода крижана - близько 100-150 мл.


  • Приготування
    Сирна ватрушка

    Просеем більшу частину борошна в миску гіркою, сформуємо поглиблення й уб'ємо яйця. Додамо масло, натерте на тертці, сік лимона і сіль. Замісимо тісто. Домішуємо ретельно і ділимо ком на 4 частини. Поміщаємо в холодильник на 2 години. Розкачуємо кожну порцію в пласт, змащуємо маслом і накладаємо один на інший стопкою. Розгортаємо в пласт і знову ділимо на 4 частини. Повторюємо цикл. Можна двічі або тричі.
    Формуємо коржі, робимо в кожній поглиблення товкачем, викладаємо на деко і заповнюємо сирною начинкою. Випікаємо протягом 20-25 хвилин в духовій шафі.
    Подаємо ватрушки зі свіжим чаєм, компотом, какао, кава .
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Ватрушки з картоплею
    Ватрушки з картоплею
    Ватрушки з картоплею - це дивовижно смачне блюдо, яке виходить ароматним, легким і дуже ніжним. Таке сподобається всім членам сім'ї без винятку. А
    Ватрушка в мультиварці
    Ватрушка в мультиварці
    Хто з нас не пробував ватрушку - популярну випічку із здобного тіста з начинками з сиру, повидла, картопляного пюре. Сьогодні ми розповімо, як
    Солодке тісто
    Солодке тісто
    Солодке тісто використовують для приготування пирогів, десертній випічки і інших кондитерських виробів. І сьогодні розповімо, як зробити солодке
    Пиріжки з брусницею
    Пиріжки з брусницею
    Якщо ви заготовили на зиму брусницю, то зможете готувати прекрасні морси, а також чудовий пиріжки з нею. Читайте наші корисні поради і готуйте
    Здобні булочки - рецепт
    Здобні булочки - рецепт
    Звичайно ж, здобна випічка практично не корисна, особливо для тих, хто має проблеми із зайвою вагою. Але якщо дуже хочеться, то іноді можна