Здобні булочки - рецепт

Простий рецепт здобних булочок
Інгредієнти:
Для тіста:
Для начинки:
Ще знадобиться:
Приготування
Просеем борошно в миску, зробимо поглиблення і додамо яйця, розм'якшене масло, цукор, сіль і соду. Замішуємо тісто виделкою, потроху підливаючи молоко. Ретельно вимесим його, тісто буде злегка липнути, але борошно додавати не варто. Накриємо миску рушником і помістимо в тепле місце, щоб тісто підійшло (хвилин на 20). Обомнем і промесим тісто і знову помістимо в тепле місце на 20 хвилин. Повторимо цикл.
Тепер обминаємо і розкачуємо тісто в пласт. Посипаємо пласт сумішшю какао з цукром і корицею, звертаємо в рулет і розрізаємо на 8-10 приблизно рівних частин. Вийшли рулетики. Форму застеляємо пекарським промасленим папером і викладаємо рулети. Даємо рулетикам підійти хвилин 20 і вже включаємо духова шафа - прогрітися.
Випікаємо булочки-рулетики протягом 15-25 хвилин до рум'яної скоринки і змащуємо поверхню вершковим маслом. Злегка остуджуємо і можна подавати. Можна сформувати булочки з вечора, затягнути форму плівкою і поставити в холодильник до ранку. Вранці - випікаємо, і до столу.
Слідуючи цим же рецептом можна приготувати здобні булочки з начинкою з маку - використовуємо мак замість суміші какао з цукром і корицею (тільки спочатку треба запарити мак в окропі хвилин на 15 а потім воду злити, відкинувши на сито).
Рецепт здобних булочок з родзинками на кефірі
Інгредієнти:
Приготування
Запарюємо родзинки окропом в окремій мисці, через 15 хвилин зливаємо воду.
Просіваємо (обов'язково) борошно в миску, додаємо розм'якшене масло, кефір, цукор, сіль, соду, ванілін і коньяк - він додасть тесту пишноти. Можна і 1-2 курячих яйця додати. Замішуємо тісто (можна міксером),

Ділимо тісто на приблизно однакові шматочки, з яких формуємо булочки будь-якої форми. Викладаємо їх на простеленний пекарської папером деко і випікаємо протягом 20-25 хвилин до рум'яної скоринки. Готові гарячі булочки змащуємо вершковим масло або яєчним білком.
Використовуючи тісто з 1-го або 2-го рецепта, можна готувати булочки з фруктовим повидлом або варенням.
Рекомендуємо добрі рецепти

Часникові булочки
Часникові булочки хороші як самі по собі, в якості основи для бутерброда, так і в доповнення до улюблених гарячих страв. Рецепти ароматних булочок

Булочки з родзинками - рецепт
Булочки з родзинками - відмінне доповнення до сніданку або полуденка. М'які, ніжні, солодкі - вони буквально тануть у роті. Як приготувати таку

Булочки на молоці
Булочки - смачна випічка, яку обожнюють багато. Їх готують з родзинками, корицею, ягодами, шоколадом. А щоб вони вийшли повітряними, давайте сьогодні

Булочки з варенням
Булочки з варенням - смачна випічка, яку можна подати до свіжозвареної кави або чаю на сніданок. Таке ласощі неодмінно оцінять і дорослі, і діти.