Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Булочки з варенням

Булочки з варенням

18-01-2015, 12:02
3 017
Булочки з варенням
Звичайно ж, булочки з варенням - це не їжа кожного дня, проте іноді, як кондитерський шедевр, така випічка з свежезаваренним чаєм або кавою цілком непогано може виступати в ролі першого сніданку. Можна дозволити собі такий приємний сніданок 1-2 рази в місяць, а струнким, спортсменам і дітям не шкідливо і частіше.
Булочки можна пекти з вареннями з різних фруктів і з різних видів тіста (листкового, здобного дріжджового, та ін). Листкове тісто можна купити готове в магазинах, а дріжджове - будинкових кухнях, але краще, звичайно, зробити тісто для булочок з варенням самостійно - так ви будете впевнені в якості всіх складових інгредієнтів і правильності методів приготування.

Листкові булочки з малиновим варенням з тіста без дріжджів


Інгредієнти:

  • борошно пшеничне високосортна - 15-2 склянки + трохи на подпил;

  • масло вершкове - 200 г;

  • сметана 20% - 0 5 склянки;

  • кухарську бренді або ром - 1 ст. ложка;

  • сіль - 1 щіпка;

  • сода харчова, погашена соком лимона - 1 щіпка.


  • Для начинки:

  • малинове варення.


  • Для змазування поверхні і посипання шарувань:

  • білок курячого яйця - 1 шт.;

  • цукор-пісок.


  • Приготування
    Сметана і масло повинні бути холодними, краще - дуже холодними (бажано, щоб температура в приміщенні була не вище 20 градусів С).
    Краще замішувати тісто за допомогою міксера або використовуючи комбайн, так продукти в процесі замішування не встигне нагрітися і тісто не буде липнути до рук (у крайньому випадку, лопаткою, але не руками).
    Просіваємо борошно в миску, додаємо погашену соду, сіль, бренді, сметану і подрібнене олія (можна натерти на крупній тертці або подрібнити ножем). Замішуємо і промешиваем тісто до однорідності.
    Розкачуємо тісто в пласт і, загинаючи краю до центру, складаємо конвертом. Розкачуємо. Повторюємо цикл ще 2-3 рази. Загортаємо тісто в харчову плівку і покласти в морозильну камеру холодильника мінімум хвилин на 40 або просто на полицю холодильника на 8-12 годин.
    Розкачуємо тісто в пласт товщиною не більше 05 див. Обрізаємо краю рівно і розрізаємо пласт тіста на квадрати зі стороною приблизно 10-12 див.
    Змащуємо краї двох сторін квадрата водою (або яйцем), як би малюючи смужку шириною 05 див. В центр кожного квадрата кладемо ложку малинового варення (воно не повинно бути рідким, якщо що, підкоригуйте густоту кукурудзяним крохмалем або обирайте тільки ягоди з варення).
    Складаємо слоїсту булочку у формі трикутника, добре притискаючи краю. Перекладаємо слойки на деко, застелений промасленим пекарської папером. Поверхня слойок промазуємо яєчним білком і трохи присипаємо цукром. Випікаємо листкові булочки з варенням при температурі близько 200 градусів С протягом приблизно 20-25 хвилин.
    Подаємо зі свіжим чаєм, кавою, какао, компотом, каркаде, мате, ройбушем.
    Як ви помітили, в тісті немає цукру і маргарину, що вигідно відрізняє цей рецепт листкового тіста від інших.
    Зрозуміло, листкові булочки можна зробити не тільки з малиновим варенням, але і будь-яким іншим, наприклад, абрикосовим або полуничним (або навіть з повидлом, джемом, конфітюром, мармеладом домашнього приготування).
    Булочки з варенням добре виходять і з дріжджового тіста, наводимо рецепт.

    Рецепт булочок з варенням


    Інгредієнти:

  • борошно пшеничне високосортна - близько 1 кг;

  • молоко - 15 склянки;

  • яйця курячі - 4-5 шт.;

  • цукор-пісок - 1 склянка;

  • масло вершкове - 200-300 р;

  • дріжджі пресовані - 40-50 г;

  • сіль.


  • Приготування
    Помішуючи, злегка підігріваємо молоко з цукром в каструльці до теплого стану і повного розчинення.
    Вносимо раскрошенние дріжджі, півсклянки борошна, розмішуємо, щоб не було грудочок. Накриваємо і ставимо
    Булочки з варенням
    опару в тепле місце хвилин на 20.
    Переливаємо опару в миску, додаємо дрібку солі, яйця і розтоплене масло. Перемішуємо і починаємо подсеивать потроху борошно, замішуємо тісто (змазаними маслом руками, лопаткою або міксером). Тісто має вийти не занадто крутим і легко відставати від стінок посуду.
    Промешиваем тісто, ретельно скачуємо в кулю, накриваємо серветкою і ставимо в тепле місце до значного збільшення в об'ємі. Обминаємо тісто і промешиваем. Повторюємо цикл хоча б двічі.
    З готового тіста робимо булочки з варенням і випікаємо до готовності.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Булочки в мультиварці
    Булочки в мультиварці
    В даний час мультиварка є відмінною помічницею у створенні самих різних блюд. І сьогодні ми розповімо, як спекти в ній булочки з родзинками, маком,
    Булочки зі згущеним молоком
    Булочки зі згущеним молоком
    Булочки зі згущеним молоком - це смачне нехитре ласощі з радянських часів. Приготувати його не складе особливої праці. Пропонуємо вам досить простий
    Здобні булочки - рецепт
    Здобні булочки - рецепт
    Звичайно ж, здобна випічка практично не корисна, особливо для тих, хто має проблеми із зайвою вагою. Але якщо дуже хочеться, то іноді можна
    Слойки з варенням
    Слойки з варенням
    Якщо ви любите шаруваті булочки з різними начинками, то зверніть свою увагу на цю статтю. У ній ми розповімо, як спекти слойки з варенням, причому
    Дріжджовий пиріг з брусницею - рецепт
    Дріжджовий пиріг з брусницею - рецепт
    Якщо ви заготовили на зиму достатню кількість такої корисної ягоди, як брусниця, то в зимово-весняний період можете побалувати домашніх таким