Солодке тісто
Для приготування різних кондитерських виробів, десертній випічки пирогів часто використовують солодке тісто різних видів, відомо безліч рецептів. У будь-якому варіанті намагайтеся використовувати якісне борошно (це зовсім не означає, що вона повинна бути вищого сорту).
Інгредієнти:
борошно пшеничне - близько 3 склянок;
масло натуральне вершкове - 300 г;
курячі яйця свіжі - 2 шт. (або таку ж за обсягом кількість молока або води);
цукор-пісок - 075-1 стакан;
сода харчова - 1 щіпка.
Приготування
Попередньо заморожене масло натираємо на тертці в робочу ємність (миску). Додаємо просіяне борошно, цукор, яйця, дрібку соди.
Ретельно, але недовго вимішуємо тісто (можна міксером на малих обертах). Тісто повинне вийти податливим і еластичним. Можна відразу формувати вироби з нього (перед цим краще помістити підрости в холодильник хвилин на 40).
Випікання виробів з пісочного тіста проводиться при температурі близько 220 градусів С до золотистого кольору.
Пісочне тісто зберігається на холоді протягом 2-3 діб.
Інгредієнти:
борошно пшеничне - близько 600 г;
яйця курячі свіжі - 2 шт.;
молоко середньої жирності - 300-350 мл;
масло вершкове натуральне - 50 г;
цукор-пісок - 4-5 ст. ложок;
сіль - 1 щіпка;
дріжджі сухі - 15 ч. ложки.
Приготування
Просеем борошно в миску гіркою. Зробимо поглиблення, додамо цукор, сіль, соду, яйця і дріжджі. Перемішаємо. В трохи підігрітому молоці розчинний масло і наллємо в миску. Замісимо і вимесим тісто ретельно (можна міксером). Скачаємо тісто в кулю, накриємо полотняною серветкою і помістимо в тепле місце. Через 20 хвилин обминаємо руками і промешиваем, знову поміщаємо в тепло на 20 хвилин. Ще раз повторюємо цикл можна приступати до ліплення виробів.
Солодке листкове тісто універсальне швидкого приготування - підходить не тільки для виробів з солодкою начинкою , але також з прісною і навіть солоною.
Інгредієнти:
борошно пшеничне - близько 2 склянок;
вершкове масло натуральне - 200 г;
крижана вода або молоко - 1/2-2/3 склянки;
кухонна сіль - 1 щіпка;
цукор-пісок - 1-3 ч. ложки.
Приготування
Попередньо заморожене масло натираємо на крупній тертці. Змішуємо в мисці з просіяним борошном. Розчиняємо в дуже холодній воді або молоці цукор і сіль, додаємо цю суміш у миску з борошном і маслом. Вимішуємо тісто і поміщаємо його в холодильник хоча б на 30-40 хвилин). Перед формуванням виробів тісто ділимо на 4 частини, розкачуємо пласти, змащуючи маслом поверхню кожного з них, кладемо один на інший, розкачуємо і сминаем в кому. Можна повторити цикл кілька разів.
Звичайно ж, існує ще безліч інших рецептів солодкого тіста.
Солодке пісочне тісто
Інгредієнти:
Приготування
Попередньо заморожене масло натираємо на тертці в робочу ємність (миску). Додаємо просіяне борошно, цукор, яйця, дрібку соди.
Ретельно, але недовго вимішуємо тісто (можна міксером на малих обертах). Тісто повинне вийти податливим і еластичним. Можна відразу формувати вироби з нього (перед цим краще помістити підрости в холодильник хвилин на 40).
Випікання виробів з пісочного тіста проводиться при температурі близько 220 градусів С до золотистого кольору.
Пісочне тісто зберігається на холоді протягом 2-3 діб.
Солодке здобне дріжджове тісто - рецепт для пирогів
Інгредієнти:
Приготування
Просеем борошно в миску гіркою. Зробимо поглиблення, додамо цукор, сіль, соду, яйця і дріжджі. Перемішаємо. В трохи підігрітому молоці розчинний масло і наллємо в миску. Замісимо і вимесим тісто ретельно (можна міксером). Скачаємо тісто в кулю, накриємо полотняною серветкою і помістимо в тепле місце. Через 20 хвилин обминаємо руками і промешиваем, знову поміщаємо в тепло на 20 хвилин. Ще раз повторюємо цикл можна приступати до ліплення виробів.
Солодке листкове тісто універсальне швидкого приготування - підходить не тільки для виробів з солодкою начинкою , але також з прісною і навіть солоною.
Солодке листкове тісто
Інгредієнти:
Приготування
Попередньо заморожене масло натираємо на крупній тертці. Змішуємо в мисці з просіяним борошном. Розчиняємо в дуже холодній воді або молоці цукор і сіль, додаємо цю суміш у миску з борошном і маслом. Вимішуємо тісто і поміщаємо його в холодильник хоча б на 30-40 хвилин). Перед формуванням виробів тісто ділимо на 4 частини, розкачуємо пласти, змащуючи маслом поверхню кожного з них, кладемо один на інший, розкачуємо і сминаем в кому. Можна повторити цикл кілька разів.
Звичайно ж, існує ще безліч інших рецептів солодкого тіста.
Рекомендуємо добрі рецепти
Тісто на кисляку
Кисляк - не тільки корисний кисломолочний продукт, але ще й чудова основа для тіста. Тісто з кислого підійде практично для будь-якої випічки -
Сирна ватрушка
Ватрушки - це смачні відкриті пиріжки з начинкою. Їх досить багато різновидів: королевська, французька, угорська, з повидлом. Сьогодні ми поговоримо
Пиріжки з брусницею
Якщо ви заготовили на зиму брусницю, то зможете готувати прекрасні морси, а також чудовий пиріжки з нею. Читайте наші корисні поради і готуйте
Здобні булочки - рецепт
Звичайно ж, здобна випічка практично не корисна, особливо для тих, хто має проблеми із зайвою вагою. Але якщо дуже хочеться, то іноді можна
Дріжджовий пиріг з брусницею - рецепт
Якщо ви заготовили на зиму достатню кількість такої корисної ягоди, як брусниця, то в зимово-весняний період можете побалувати домашніх таким
Рогалики з маком
Рогалики - це смачна випічка до чаю або кави. Вони являють собою рулетики з різноманітними начинками. І зараз ми розповімо, як їх смачно і