Ватрушка в мультиварці
Ватрушка - популярна випічка з дріжджового здобного або прісного тіста. Являє собою найчастіше відкритий пиріг круглої форми невеликого розміру з начинкою. Начинку звичайно роблять із сиру, рідше - з картопляного пюре або повидла.
Ватрушки можна випікати і в мультиварці. У багатьох випадках цей зручний девайс досить непогано замінює духова шафа.
Інгредієнти:
для тіста:
натуральне вершкове масло - 100 г;
цукор-пісок - 1-3 ст. ложок (за бажанням);
яйце куряче - 1-2 шт.;
борошно пшеничне високосортна - 2 склянки;
молоко - 200 мл
Для начинки:
сир - 400 г;
яйце куряче - 1шт.;
дріжджі свіжі 30-40 г;
цукор - 1-3 ст. ложки;
щіпка ванілі;
родзинки - 50 г (за бажанням);
яйце для змащування.
Приготування
Готуємо опару: змішуємо цукор з теплим молоком (близько 30 градусів З), додаємо 2 столові ложки борошна і дріжджі. Ставимо опару в тепле місце хвилин на 30.
Замішуємо тісто на опарі з просіяного борошна з додаванням яєць і розм'якшеного масла. Ретельно вимішуємо і ставимо в тепло на 40 хвилин. Виминаємо, промешиваем і ще раз ставимо в тепле місце на 20 хвилин. Промешиваем і можна використовувати.
Змішуємо інгредієнти для начинки. Якщо використовуємо родзинки, попередньо заливаємо його окропом, а потім зливаємо воду.
З тіста формуємо круглу основу ватрушки відповідного розміру і викладаємо у змащену маслом чашу так, щоб тісто по краях закрило борту чаші. Розподіляємо начинку і розрівнюємо.
Встановлюємо режим «Випічка» на 60 хвилин. По завершенню програми змащуємо яєчним білком і даємо постояти ще хвилин 10. Акуратно витягаємо.
Королевська ватрушка виглядає дещо інакше, ніж класична.
Інгредієнти:
сир - 450 г;
яйця курячі - 4 шт.;
цукор - 70-80 г;
масло вершкове - 60 г;
борошно - 8-10 ст. ложок.
Приготування
Яйця взобьем з цукром віночком. Додамо сир і ретельно перемішати, краще міксером. Змішаємо муку з маслом до стану крихти (руками).
Чашу мультиварки змастимо маслом. Викладемо на дно половину борошняної крихти. Увіллємо сирну начинку. Посиплемо зверху другою частиною крихти. Режим «Випічка» ставимо на 60 (плюс-мінус 10) хвилин. Якщо додати в начинку 2 ст. ложки порошку какао, буде ще смачніше. Акуратно витягаємо через 10 хвилин після готовності. Можна ще сметанним кремом полити. Ну, ось королевська ватрушка з сиром і готова, можна знімати пробу!
Ватрушки можна випікати і в мультиварці. У багатьох випадках цей зручний девайс досить непогано замінює духова шафа.
Рецепт класичної ватрушки з сиром в мультиварці
Інгредієнти:
для тіста:
Для начинки:
Приготування
Готуємо опару: змішуємо цукор з теплим молоком (близько 30 градусів З), додаємо 2 столові ложки борошна і дріжджі. Ставимо опару в тепле місце хвилин на 30.
Замішуємо тісто на опарі з просіяного борошна з додаванням яєць і розм'якшеного масла. Ретельно вимішуємо і ставимо в тепло на 40 хвилин. Виминаємо, промешиваем і ще раз ставимо в тепле місце на 20 хвилин. Промешиваем і можна використовувати.
Змішуємо інгредієнти для начинки. Якщо використовуємо родзинки, попередньо заливаємо його окропом, а потім зливаємо воду.
З тіста формуємо круглу основу ватрушки відповідного розміру і викладаємо у змащену маслом чашу так, щоб тісто по краях закрило борту чаші. Розподіляємо начинку і розрівнюємо.
Встановлюємо режим «Випічка» на 60 хвилин. По завершенню програми змащуємо яєчним білком і даємо постояти ще хвилин 10. Акуратно витягаємо.
Угорська королівська сирна ватрушка в мультиварці
Королевська ватрушка виглядає дещо інакше, ніж класична.
Інгредієнти:
Приготування
Яйця взобьем з цукром віночком. Додамо сир і ретельно перемішати, краще міксером. Змішаємо муку з маслом до стану крихти (руками).
Чашу мультиварки змастимо маслом. Викладемо на дно половину борошняної крихти. Увіллємо сирну начинку. Посиплемо зверху другою частиною крихти. Режим «Випічка» ставимо на 60 (плюс-мінус 10) хвилин. Якщо додати в начинку 2 ст. ложки порошку какао, буде ще смачніше. Акуратно витягаємо через 10 хвилин після готовності. Можна ще сметанним кремом полити. Ну, ось королевська ватрушка з сиром і готова, можна знімати пробу!
Рекомендуємо добрі рецепти
Рецепт королівської ватрушки з сиром
Ватрушке люблять всі, а якщо вона ще й королевська, то тут точно ніхто не встоїть. Приготувати такий десерт дуже просто - потрібно всього лише
Тісто для ватрушок
Всі ми з дитинства любимо ватрушки - відкритий пиріг з сирною начинкою. Для їх приготування, звичайно ж, необхідно зробити тісто. Воно може бути
Сирна ватрушка
Ватрушки - це смачні відкриті пиріжки з начинкою. Їх досить багато різновидів: королевська, французька, угорська, з повидлом. Сьогодні ми поговоримо
Французька ватрушка - рецепт
Французька ватрушка - це пиріг з ніжною сирною начинкою, покритої шаром хрусткого тіста. За своїм виглядом вона відрізняється від випічки, до якої ми
Угорська ватрушка
Ватрушки - це смачні відкриті коржі з начинкою. Різновидів їх на сьогоднішній день досить багато: з сиром, повидлом, ягодами, королевська,