Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Ватрушка в мультиварці

Ватрушка в мультиварці

19-01-2015, 11:59
895
Ватрушка в мультиварці
Ватрушка - популярна випічка з дріжджового здобного або прісного тіста. Являє собою найчастіше відкритий пиріг круглої форми невеликого розміру з начинкою. Начинку звичайно роблять із сиру, рідше - з картопляного пюре або повидла.
Ватрушки можна випікати і в мультиварці. У багатьох випадках цей зручний девайс досить непогано замінює духова шафа.

Рецепт класичної ватрушки з сиром в мультиварці


Інгредієнти:
для тіста:

  • натуральне вершкове масло - 100 г;

  • цукор-пісок - 1-3 ст. ложок (за бажанням);

  • яйце куряче - 1-2 шт.;

  • борошно пшеничне високосортна - 2 склянки;

  • молоко - 200 мл


  • Для начинки:

  • сир - 400 г;

  • яйце куряче - 1шт.;

  • дріжджі свіжі 30-40 г;

  • цукор - 1-3 ст. ложки;

  • щіпка ванілі;

  • родзинки - 50 г (за бажанням);

  • яйце для змащування.


  • Приготування
    Готуємо опару: змішуємо цукор з теплим молоком (близько 30 градусів З), додаємо 2 столові ложки борошна і дріжджі. Ставимо опару в тепле місце хвилин на 30.
    Замішуємо тісто на опарі з просіяного борошна з додаванням яєць і розм'якшеного масла. Ретельно вимішуємо і ставимо в тепло на 40 хвилин. Виминаємо, промешиваем і ще раз ставимо в тепле місце на 20 хвилин. Промешиваем і можна використовувати.
    Змішуємо інгредієнти для начинки. Якщо використовуємо родзинки, попередньо заливаємо його окропом, а потім зливаємо воду.
    З тіста формуємо круглу основу ватрушки відповідного розміру і викладаємо у змащену маслом чашу так, щоб тісто по краях закрило борту чаші. Розподіляємо начинку і розрівнюємо.
    Встановлюємо режим «Випічка» на 60 хвилин. По завершенню програми змащуємо яєчним білком і даємо постояти ще хвилин 10. Акуратно витягаємо.

    Угорська королівська сирна ватрушка в мультиварці


    Королевська ватрушка виглядає дещо інакше, ніж класична.
    Інгредієнти:

  • сир - 450 г;

  • яйця курячі - 4 шт.;

  • цукор - 70-80 г;

  • масло вершкове - 60 г;

  • борошно - 8-10 ст. ложок.


  • Ватрушка в мультиварці

    Приготування
    Яйця взобьем з цукром віночком. Додамо сир і ретельно перемішати, краще міксером. Змішаємо муку з маслом до стану крихти (руками).
    Чашу мультиварки змастимо маслом. Викладемо на дно половину борошняної крихти. Увіллємо сирну начинку. Посиплемо зверху другою частиною крихти. Режим «Випічка» ставимо на 60 (плюс-мінус 10) хвилин. Якщо додати в начинку 2 ст. ложки порошку какао, буде ще смачніше. Акуратно витягаємо через 10 хвилин після готовності. Можна ще сметанним кремом полити. Ну, ось королевська ватрушка з сиром і готова, можна знімати пробу!
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Рецепт королівської ватрушки з сиром
    Рецепт королівської ватрушки з сиром
    Ватрушке люблять всі, а якщо вона ще й королевська, то тут точно ніхто не встоїть. Приготувати такий десерт дуже просто - потрібно всього лише
    Тісто для ватрушок
    Тісто для ватрушок
    Всі ми з дитинства любимо ватрушки - відкритий пиріг з сирною начинкою. Для їх приготування, звичайно ж, необхідно зробити тісто. Воно може бути
    Сирна ватрушка
    Сирна ватрушка
    Ватрушки - це смачні відкриті пиріжки з начинкою. Їх досить багато різновидів: королевська, французька, угорська, з повидлом. Сьогодні ми поговоримо
    Французька ватрушка - рецепт
    Французька ватрушка - рецепт
    Французька ватрушка - це пиріг з ніжною сирною начинкою, покритої шаром хрусткого тіста. За своїм виглядом вона відрізняється від випічки, до якої ми
    Угорська ватрушка
    Угорська ватрушка
    Ватрушки - це смачні відкриті коржі з начинкою. Різновидів їх на сьогоднішній день досить багато: з сиром, повидлом, ягодами, королевська,