Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Французька ватрушка - рецепт

Французька ватрушка - рецепт

5-01-2015, 10:22
1 467
Французька ватрушка - рецепт
Французька ватрушка категорично відрізняється від звичного для нас вигляду цієї випічки тим, що «французький» варіант має вид пирога з ніжною сирною начинкою, яка покрита шаром хрусткого тіста. Приємну і незвичайну різновид класичного ласощі ми будемо вчитися готувати в цій статті.

Рецепт французької ватрушки з сиром


Інгредієнти:
Для тіста:

  • борошно - 2 ст.;

  • масло вершкове - 200 г;

  • розпушувач - 1 ч. ложка.


  • Для начинки:

  • сир - 500 г;

  • цукор - 200 г;

  • яйця - 2 шт.;

  • ванільний цукор - за смаком.


  • Приготування
    Борошно просіваємо і змішати з розпушувачем. Крижане масло рубаємо в дрібну крихту разом з борошняною сумішшю. Ділимо отриману масу на дві частини, одну з яких викладаємо у змащену маслом форму.
    Сир, цукор і яйця збиваємо блендером до однорідності, додаємо ванільний цукор за смаком. Готову начинку викладаємо поверх шару крихти, засипаємо зверху залишилася крихтою і ставимо французьку ватрушку з сиром у духовку. Готуватися страва буде 40-45 хвилин при 180 градусах. Подавати можна як у холодному, так і в гарячому вигляді.

    Як спекти французьку ватрушку?


    Ватрушка по цьому рецепту виходить більш пишною, ситної, з великою кількістю шарів. Таким ласощами приємно побалувати себе в дні відпочинку від дієт.
    Інгредієнти:
    Для тіста:

  • борошно - 200 г;

  • яйце - 1 шт.;

  • сметана - 220 г;

  • розпушувач - 1 ч. ложка;

  • цукор - 100 р.


  • Для начинки:

  • сир - 500 г;

  • цукор - 150 г;

  • яйця - 3 шт.;

  • ванільний екстракт - 1/3 ч. ложки;

  • вершкове масло - 1 ст. ложка;

  • манна крупа - 1 ст. ложка.


  • Приготування
    Перед тим, як приготувати французьку ватрушку, займемося начинкою: сіль, цукор і яйця збиваємо, додаємо туди розім'ятим сир, ванільний екстракт, м'яке вершкове масло і манку. Перемішуємо. На даному етапі начинку можна доповнити будь-якими добавками:
    Французька ватрушка - рецепт
    родзинками, цукатами, горіхами, курагою, або маком. Свіжість сирної начинки забезпечить невелику кількість цедри лайма чи лимона.
    Тепер перейдемо до тесту: змішуємо яйця, цукор і сіль, додаємо сметану і всипаємо просіяне з розпушувачем борошно. Перемішуємо тісто до однорідності.
    У змащену маслом форму викладаємо половину тіста, на нього половину начинки і повторюємо процедуру. Ставимо ватрушку в духовку на 1 годину при 180 градусах. По закінченню готування десерт необхідно вийняти з форми, остудити, а потім подавати до столу в компанії чашечки чаю , компоту або молока.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Ватрушка в мультиварці
    Ватрушка в мультиварці
    Хто з нас не пробував ватрушку - популярну випічку із здобного тіста з начинками з сиру, повидла, картопляного пюре. Сьогодні ми розповімо, як
    Ватрушки - рецепт
    Ватрушки - рецепт
    Хочете почастувати свою родину смачними ватрушками з сиром і повидлом, але не знаєте відповідного рецепту? Тоді наші поради вам точно знадобляться.
    Рецепт королівської ватрушки з сиром
    Рецепт королівської ватрушки з сиром
    Ватрушке люблять всі, а якщо вона ще й королевська, то тут точно ніхто не встоїть. Приготувати такий десерт дуже просто - потрібно всього лише
    Кекс з варенням
    Кекс з варенням
    Якщо у вас в холодильнику залишилося трохи варення, і ви не знаєте що з ним робити, тоді пропонуємо вам чудові варіанти його корисного використання -
    Пиріг з родзинками
    Пиріг з родзинками
    Ізюм, як начинка використовується в різних видах випічки, будь то, печиво, коржик, кекс, коврижка. І сьогодні розповімо, як можна смачно спекти пиріг
    Угорська ватрушка
    Угорська ватрушка
    Ватрушки - це смачні відкриті коржі з начинкою. Різновидів їх на сьогоднішній день досить багато: з сиром, повидлом, ягодами, королевська,