Французька ватрушка - рецепт
Французька ватрушка категорично відрізняється від звичного для нас вигляду цієї випічки тим, що «французький» варіант має вид пирога з ніжною сирною начинкою, яка покрита шаром хрусткого тіста. Приємну і незвичайну різновид класичного ласощі ми будемо вчитися готувати в цій статті.
Інгредієнти:
Для тіста:
борошно - 2 ст.;
масло вершкове - 200 г;
розпушувач - 1 ч. ложка.
Для начинки:
сир - 500 г;
цукор - 200 г;
яйця - 2 шт.;
ванільний цукор - за смаком.
Приготування
Борошно просіваємо і змішати з розпушувачем. Крижане масло рубаємо в дрібну крихту разом з борошняною сумішшю. Ділимо отриману масу на дві частини, одну з яких викладаємо у змащену маслом форму.
Сир, цукор і яйця збиваємо блендером до однорідності, додаємо ванільний цукор за смаком. Готову начинку викладаємо поверх шару крихти, засипаємо зверху залишилася крихтою і ставимо французьку ватрушку з сиром у духовку. Готуватися страва буде 40-45 хвилин при 180 градусах. Подавати можна як у холодному, так і в гарячому вигляді.
Ватрушка по цьому рецепту виходить більш пишною, ситної, з великою кількістю шарів. Таким ласощами приємно побалувати себе в дні відпочинку від дієт.
Інгредієнти:
Для тіста:
борошно - 200 г;
яйце - 1 шт.;
сметана - 220 г;
розпушувач - 1 ч. ложка;
цукор - 100 р.
Для начинки:
сир - 500 г;
цукор - 150 г;
яйця - 3 шт.;
ванільний екстракт - 1/3 ч. ложки;
вершкове масло - 1 ст. ложка;
манна крупа - 1 ст. ложка.
Приготування
Перед тим, як приготувати французьку ватрушку, займемося начинкою: сіль, цукор і яйця збиваємо, додаємо туди розім'ятим сир, ванільний екстракт, м'яке вершкове масло і манку. Перемішуємо. На даному етапі начинку можна доповнити будь-якими добавками: родзинками, цукатами, горіхами, курагою, або маком. Свіжість сирної начинки забезпечить невелику кількість цедри лайма чи лимона.
Тепер перейдемо до тесту: змішуємо яйця, цукор і сіль, додаємо сметану і всипаємо просіяне з розпушувачем борошно. Перемішуємо тісто до однорідності.
У змащену маслом форму викладаємо половину тіста, на нього половину начинки і повторюємо процедуру. Ставимо ватрушку в духовку на 1 годину при 180 градусах. По закінченню готування десерт необхідно вийняти з форми, остудити, а потім подавати до столу в компанії чашечки чаю , компоту або молока.
Рецепт французької ватрушки з сиром
Інгредієнти:
Для тіста:
Для начинки:
Приготування
Борошно просіваємо і змішати з розпушувачем. Крижане масло рубаємо в дрібну крихту разом з борошняною сумішшю. Ділимо отриману масу на дві частини, одну з яких викладаємо у змащену маслом форму.
Сир, цукор і яйця збиваємо блендером до однорідності, додаємо ванільний цукор за смаком. Готову начинку викладаємо поверх шару крихти, засипаємо зверху залишилася крихтою і ставимо французьку ватрушку з сиром у духовку. Готуватися страва буде 40-45 хвилин при 180 градусах. Подавати можна як у холодному, так і в гарячому вигляді.
Як спекти французьку ватрушку?
Ватрушка по цьому рецепту виходить більш пишною, ситної, з великою кількістю шарів. Таким ласощами приємно побалувати себе в дні відпочинку від дієт.
Інгредієнти:
Для тіста:
Для начинки:
Приготування
Перед тим, як приготувати французьку ватрушку, займемося начинкою: сіль, цукор і яйця збиваємо, додаємо туди розім'ятим сир, ванільний екстракт, м'яке вершкове масло і манку. Перемішуємо. На даному етапі начинку можна доповнити будь-якими добавками: родзинками, цукатами, горіхами, курагою, або маком. Свіжість сирної начинки забезпечить невелику кількість цедри лайма чи лимона.
Тепер перейдемо до тесту: змішуємо яйця, цукор і сіль, додаємо сметану і всипаємо просіяне з розпушувачем борошно. Перемішуємо тісто до однорідності.
У змащену маслом форму викладаємо половину тіста, на нього половину начинки і повторюємо процедуру. Ставимо ватрушку в духовку на 1 годину при 180 градусах. По закінченню готування десерт необхідно вийняти з форми, остудити, а потім подавати до столу в компанії чашечки чаю , компоту або молока.
Рекомендуємо добрі рецепти
Ватрушка в мультиварці
Хто з нас не пробував ватрушку - популярну випічку із здобного тіста з начинками з сиру, повидла, картопляного пюре. Сьогодні ми розповімо, як
Ватрушки - рецепт
Хочете почастувати свою родину смачними ватрушками з сиром і повидлом, але не знаєте відповідного рецепту? Тоді наші поради вам точно знадобляться.
Рецепт королівської ватрушки з сиром
Ватрушке люблять всі, а якщо вона ще й королевська, то тут точно ніхто не встоїть. Приготувати такий десерт дуже просто - потрібно всього лише
Кекс з варенням
Якщо у вас в холодильнику залишилося трохи варення, і ви не знаєте що з ним робити, тоді пропонуємо вам чудові варіанти його корисного використання -
Пиріг з родзинками
Ізюм, як начинка використовується в різних видах випічки, будь то, печиво, коржик, кекс, коврижка. І сьогодні розповімо, як можна смачно спекти пиріг
Угорська ватрушка
Ватрушки - це смачні відкриті коржі з начинкою. Різновидів їх на сьогоднішній день досить багато: з сиром, повидлом, ягодами, королевська,