Французька ватрушка категорично відрізняється від звичного для нас вигляду цієї випічки тим, що «французький» варіант має вид пирога з ніжною сирною начинкою, яка покрита шаром хрусткого тіста. Приємну і незвичайну різновид класичного ласощі ми будемо вчитися готувати в цій статті.
Рецепт французької ватрушки з сиром
Інгредієнти: Для тіста:
борошно - 2 ст.; масло вершкове - 200 г; розпушувач - 1 ч. ложка. Для начинки:
сир - 500 г; цукор - 200 г; яйця - 2 шт.; ванільний цукор - за смаком. Приготування Борошно просіваємо і змішати з розпушувачем. Крижане масло рубаємо в дрібну крихту разом з борошняною сумішшю. Ділимо отриману масу на дві частини, одну з яких викладаємо у змащену маслом форму.
Сир, цукор і яйця збиваємо блендером до однорідності, додаємо ванільний цукор за смаком. Готову начинку викладаємо поверх шару крихти, засипаємо зверху залишилася крихтою і ставимо французьку ватрушку з сиром у духовку. Готуватися страва буде 40-45 хвилин при 180 градусах. Подавати можна як у холодному, так і в гарячому вигляді.
Як спекти французьку ватрушку?
Ватрушка по цьому рецепту виходить більш пишною, ситної, з великою кількістю шарів. Таким ласощами приємно побалувати себе в дні відпочинку від дієт.
Інгредієнти: Для тіста:
борошно - 200 г; яйце - 1 шт.; сметана - 220 г; розпушувач - 1 ч. ложка; цукор - 100 р. Для начинки:
сир - 500 г; цукор - 150 г; яйця - 3 шт.; ванільний екстракт - 1/3 ч. ложки; вершкове масло - 1 ст. ложка; манна крупа - 1 ст. ложка. Приготування Перед тим, як приготувати французьку ватрушку, займемося начинкою: сіль, цукор і яйця збиваємо, додаємо туди розім'ятим сир, ванільний екстракт, м'яке вершкове масло і манку. Перемішуємо. На даному етапі начинку можна доповнити будь-якими добавками:
родзинками, цукатами, горіхами, курагою, або маком. Свіжість сирної начинки забезпечить невелику кількість цедри лайма чи лимона.
Тепер перейдемо до тесту: змішуємо яйця, цукор і сіль, додаємо сметану і всипаємо просіяне з розпушувачем борошно. Перемішуємо тісто до однорідності.
У змащену маслом форму викладаємо половину тіста, на нього половину начинки і повторюємо процедуру. Ставимо ватрушку в духовку на 1 годину при 180 градусах. По закінченню готування десерт необхідно вийняти з форми, остудити, а потім подавати до столу в компанії чашечки чаю , компоту або молока.