» » Ватрушки - рецепт

Ватрушки - рецепт

Ватрушки - рецепт
Мало хто знає, що добре знайома нам ватрушка, в різних містах має різну назву. Так, наприклад, в Костромській області ватрушки називають кумянками, а в Сибіру - ватрухами. Саме так прийнято називати невеликий відкритий пиріжок або коржик, защепленную тільки з країв. В якості начинки традиційно використовують сир, але його можна замінити на повидло, тоді у вас вийдуть солодкі булочки, або ж на картоплю, сир і навіть м'ясо. Так що давайте розглянемо з вами кілька рецептів приготування ватрушок, а ви виберіть для себе найбільш прийнятний і смачний.

Сирна ватрушка - рецепт


Даний рецепт приготування ватрушок з сиром дуже простий, переконаєтеся в цьому самі.
Інгредієнти:
Для тіста:

  • сухі дріжджі - 10 г;

  • молоко - 250 мл;

  • цукор - 2 ст. ложки;

  • борошно - 25 склянки;

  • масло вершкове - 50 г;

  • сіль - за смаком.


  • Для начинки:

  • сир - 500 г;

  • жовток - 4 шт.;

  • цукор - 75 г;

  • ізюм - 100 г;

  • вершкове масло - 50 г;

  • сметана - 50 мл;

  • борошно - 1 ст. ложка;

  • ванілін - за смаком.


  • Приготування
    Як піч ватрушки з сиром? Все дуже просто. Наливаємо в кухлик молоко і підігріваємо його приблизно до 40 градусів. Розчиняємо в теплому молоці дріжджі, цукор і все перемішуємо. У вас повинна вийти однорідна рідка маса. Залишаємо хвилин на 20 підніматися. По закінченню часу, додаємо розтоплене вершкове масло, борошно і замішуємо однорідне гладке тісто. Кладемо його в каструльку, накриваємо рушником і ставимо в тепле місце підходити. Тісто має збільшитися приблизно в 2 рази.
    Отже, наше тісто підійшло. Як правильно спекти ватрушки, щоб вони вийшли м'якими і повітряними? Поділяємо тісто на 15 частин і формуємо однакові кульки. Розкладаємо їх на застеленому пергаментом деко і залишаємо на 30 хвилин. Не гаючи часу, приступаємо до приготування начинки для майбутніх ватрушок з родзинками і сиром.
    Перетираємо через сито сир, додаємо до нього сметану, цукор, жовтки, розтоплене вершкове масло, родзинки, борошно і ваніль. Все добре перемішуємо. Беремо склянку, присипаємо його борошном, щоб тісто не прилипало, і в центрі кожної кульки робимо поглиблення. Змащуємо краю вершковим маслом і заповнюємо поглиблення начинкою. Випікаємо ватрушки з сиром в духовці при температурі 180 градусах приблизно 25-30 хвилин, розмістивши на дні духовці ємність з холодною водою.
    Ви також можете трохи змінити цей рецепт і зробити одну велику ватрушку з сиром. Для цього не треба ділити тісто на 15 шматків, а просто скативаете один великий кулька і викладіть його на деко. Робите поглиблення плоскою тарілкою і викладайте всю начинку, випікаєте, і у вас виходить подоба відкритого сирного пирога. Пригостіть ним своїх рідних і друзів - вони просто пальчики оближуть!

    Рецепт ватрушок з повидлом


    Ватрушки з повидлом - дуже швидкий, смачний і простий у приготуванні рецепт. По-іншому його можна назвати навіть рецептом ледачою ватрушки. Чому ледачою, запитаєте ви? Та тому, що приготувати це блюдо можна дуже швидко і легко. Отже, приступимо!
    Інгредієнти:

  • борошно - 2 ст.;

  • масло вершкове - 100 г;

  • цукор - 3 ст. ложки;

  • сіль - 1 ч. ложка;
  • Ватрушки - рецепт

  • сметана - 2 ст. ложки;

  • яйце - 2 шт.;

  • повидло для начинки.


  • Приготування
    Вершкове масло розтираємо з цукром. Потім додаємо борошно, сметану, яйця, сіль і замішуємо руками гладке тісто. Поділяємо його на 10 однакових частин, щоб зробити багато ватрушок або випікаємо одну велику ватрушку. Викладаємо на деко, робимо поглиблення і заповнюємо його повидлом. Змащуємо краю ватрушки жовтком і відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку на 30 хвилин.
    Додав: admin | 18-01-2015, 19:27
    Переглядів: 722