Ватрушки - рецепт
Мало хто знає, що добре знайома нам ватрушка, в різних містах має різну назву. Так, наприклад, в Костромській області ватрушки називають кумянками, а в Сибіру - ватрухами. Саме так прийнято називати невеликий відкритий пиріжок або коржик, защепленную тільки з країв. В якості начинки традиційно використовують сир, але його можна замінити на повидло, тоді у вас вийдуть солодкі булочки, або ж на картоплю, сир і навіть м'ясо. Так що давайте розглянемо з вами кілька рецептів приготування ватрушок, а ви виберіть для себе найбільш прийнятний і смачний.
Даний рецепт приготування ватрушок з сиром дуже простий, переконаєтеся в цьому самі.
Інгредієнти:
Для тіста:
сухі дріжджі - 10 г;
молоко - 250 мл;
цукор - 2 ст. ложки;
борошно - 25 склянки;
масло вершкове - 50 г;
сіль - за смаком.
Для начинки:
сир - 500 г;
жовток - 4 шт.;
цукор - 75 г;
ізюм - 100 г;
вершкове масло - 50 г;
сметана - 50 мл;
борошно - 1 ст. ложка;
ванілін - за смаком.
Приготування
Як піч ватрушки з сиром? Все дуже просто. Наливаємо в кухлик молоко і підігріваємо його приблизно до 40 градусів. Розчиняємо в теплому молоці дріжджі, цукор і все перемішуємо. У вас повинна вийти однорідна рідка маса. Залишаємо хвилин на 20 підніматися. По закінченню часу, додаємо розтоплене вершкове масло, борошно і замішуємо однорідне гладке тісто. Кладемо його в каструльку, накриваємо рушником і ставимо в тепле місце підходити. Тісто має збільшитися приблизно в 2 рази.
Отже, наше тісто підійшло. Як правильно спекти ватрушки, щоб вони вийшли м'якими і повітряними? Поділяємо тісто на 15 частин і формуємо однакові кульки. Розкладаємо їх на застеленому пергаментом деко і залишаємо на 30 хвилин. Не гаючи часу, приступаємо до приготування начинки для майбутніх ватрушок з родзинками і сиром.
Перетираємо через сито сир, додаємо до нього сметану, цукор, жовтки, розтоплене вершкове масло, родзинки, борошно і ваніль. Все добре перемішуємо. Беремо склянку, присипаємо його борошном, щоб тісто не прилипало, і в центрі кожної кульки робимо поглиблення. Змащуємо краю вершковим маслом і заповнюємо поглиблення начинкою. Випікаємо ватрушки з сиром в духовці при температурі 180 градусах приблизно 25-30 хвилин, розмістивши на дні духовці ємність з холодною водою.
Ви також можете трохи змінити цей рецепт і зробити одну велику ватрушку з сиром. Для цього не треба ділити тісто на 15 шматків, а просто скативаете один великий кулька і викладіть його на деко. Робите поглиблення плоскою тарілкою і викладайте всю начинку, випікаєте, і у вас виходить подоба відкритого сирного пирога. Пригостіть ним своїх рідних і друзів - вони просто пальчики оближуть!
Ватрушки з повидлом - дуже швидкий, смачний і простий у приготуванні рецепт. По-іншому його можна назвати навіть рецептом ледачою ватрушки. Чому ледачою, запитаєте ви? Та тому, що приготувати це блюдо можна дуже швидко і легко. Отже, приступимо!
Інгредієнти:
борошно - 2 ст.;
масло вершкове - 100 г;
цукор - 3 ст. ложки;
сіль - 1 ч. ложка;
сметана - 2 ст. ложки;
яйце - 2 шт.;
повидло для начинки.
Приготування
Вершкове масло розтираємо з цукром. Потім додаємо борошно, сметану, яйця, сіль і замішуємо руками гладке тісто. Поділяємо його на 10 однакових частин, щоб зробити багато ватрушок або випікаємо одну велику ватрушку. Викладаємо на деко, робимо поглиблення і заповнюємо його повидлом. Змащуємо краю ватрушки жовтком і відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку на 30 хвилин.
Сирна ватрушка - рецепт
Даний рецепт приготування ватрушок з сиром дуже простий, переконаєтеся в цьому самі.
Інгредієнти:
Для тіста:
Для начинки:
Приготування
Як піч ватрушки з сиром? Все дуже просто. Наливаємо в кухлик молоко і підігріваємо його приблизно до 40 градусів. Розчиняємо в теплому молоці дріжджі, цукор і все перемішуємо. У вас повинна вийти однорідна рідка маса. Залишаємо хвилин на 20 підніматися. По закінченню часу, додаємо розтоплене вершкове масло, борошно і замішуємо однорідне гладке тісто. Кладемо його в каструльку, накриваємо рушником і ставимо в тепле місце підходити. Тісто має збільшитися приблизно в 2 рази.
Отже, наше тісто підійшло. Як правильно спекти ватрушки, щоб вони вийшли м'якими і повітряними? Поділяємо тісто на 15 частин і формуємо однакові кульки. Розкладаємо їх на застеленому пергаментом деко і залишаємо на 30 хвилин. Не гаючи часу, приступаємо до приготування начинки для майбутніх ватрушок з родзинками і сиром.
Перетираємо через сито сир, додаємо до нього сметану, цукор, жовтки, розтоплене вершкове масло, родзинки, борошно і ваніль. Все добре перемішуємо. Беремо склянку, присипаємо його борошном, щоб тісто не прилипало, і в центрі кожної кульки робимо поглиблення. Змащуємо краю вершковим маслом і заповнюємо поглиблення начинкою. Випікаємо ватрушки з сиром в духовці при температурі 180 градусах приблизно 25-30 хвилин, розмістивши на дні духовці ємність з холодною водою.
Ви також можете трохи змінити цей рецепт і зробити одну велику ватрушку з сиром. Для цього не треба ділити тісто на 15 шматків, а просто скативаете один великий кулька і викладіть його на деко. Робите поглиблення плоскою тарілкою і викладайте всю начинку, випікаєте, і у вас виходить подоба відкритого сирного пирога. Пригостіть ним своїх рідних і друзів - вони просто пальчики оближуть!
Рецепт ватрушок з повидлом
Ватрушки з повидлом - дуже швидкий, смачний і простий у приготуванні рецепт. По-іншому його можна назвати навіть рецептом ледачою ватрушки. Чому ледачою, запитаєте ви? Та тому, що приготувати це блюдо можна дуже швидко і легко. Отже, приступимо!
Інгредієнти:
Приготування
Вершкове масло розтираємо з цукром. Потім додаємо борошно, сметану, яйця, сіль і замішуємо руками гладке тісто. Поділяємо його на 10 однакових частин, щоб зробити багато ватрушок або випікаємо одну велику ватрушку. Викладаємо на деко, робимо поглиблення і заповнюємо його повидлом. Змащуємо краю ватрушки жовтком і відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку на 30 хвилин.
Рекомендуємо добрі рецепти
Ватрушки з картоплею
Ватрушки з картоплею - це дивовижно смачне блюдо, яке виходить ароматним, легким і дуже ніжним. Таке сподобається всім членам сім'ї без винятку. А
Ватрушки з повидлом
Класичний рецепт, звичайно ж, це ватрушки з сиром. Але вони також бувають з брусницею, з варенням, з яблуками і ягодами. Сьогодні ми вам розповімо
Тісто для ватрушок
Всі ми з дитинства любимо ватрушки - відкритий пиріг з сирною начинкою. Для їх приготування, звичайно ж, необхідно зробити тісто. Воно може бути
Сирна ватрушка
Ватрушки - це смачні відкриті пиріжки з начинкою. Їх досить багато різновидів: королевська, французька, угорська, з повидлом. Сьогодні ми поговоримо
Угорська ватрушка
Ватрушки - це смачні відкриті коржі з начинкою. Різновидів їх на сьогоднішній день досить багато: з сиром, повидлом, ягодами, королевська,