Ватрушки з грибами - дивовижно смачна і проста випічка
Ватрушки - дивовижна випічка, яку можна приготувати з будь-якого тесту з різними начинками. Ми пропонуємо вам спробувати спекти смачні і оригінальні ватрушки з грибами.
Інгредієнти:
Для тіста:
картопля - 1 кг;
яйце - 2 шт.;
борошно - 100 р.
Для начинки:
борошно - 1 ст. ложка;
шампіньйони - 600 г;
цибулина - 2 шт.;
масло вершкове - 20 г;
петрушка;
сіль, мускатний горіх, перець - за смаком;
сир - 150.
Приготування
Картоплю відварюємо в мундирі. Цим часом готуємо поки грибну начинку: гриби миємо, очищаємо і нарізаємо кубиками. Цибулю чистимо від луски і теж шаткуємо кубиками. На сковороді розтоплюємо вершкове масло, викладаємо спочатку цибулю, підсмажити до прозорості, а потім додаємо гриби. Накриваємо кришкою і тушкуємо овочі на слабкому вогні приблизно 20 хвилин, помішуючи. Готову начинку солимо, перчимо до смаку, додаємо дрібку мускатного горіха і перемішуємо. Посипаємо все подрібненою петрушкою, кладемо борошно, прогріваємо 1 хвилинку і знімаємо сковороду з вогню.
Тепер давайте повернемося до "тесту" для ватрушок. Відварну картоплю в мундирі трохи охолоджуємо, очищаємо від шкірки і розминаємо товкачиком в пюре. Додаємо яйце і гарненько перемішуємо. Потім поступово, невеликими порціями всипаємо борошно, щоб тісто вийшло м'яким, але липким. Після цього, стіл рясно присипаємо борошном, викладаємо трохи картопляного тіста, формуємо круглу корж, обвалюючи її в борошні.
Готові кульки викладаємо на деко і в центрі кожного дном склянки видавлюємо поглиблення, заповнюючи його грибною начинкою. Використовуючи пензлик, добре змащуємо боки кожної ватрушки добре збитим яйцем і відправляємо деко в духовку. Випікаємо страву при температурі 180 градусів.
Сир натираємо на крупній тертці і як тільки ватрушки злегка підрум'яняться, виймаємо їх і присипаємо зверху сиром. Знову відправляємо в духовку і запікаємо до готовності і золотистого кольору приблизно 40-50 хвилин. Готові ватрушки обережно виймаємо з духовки і охолодити. Подаємо картопляні ватрушки до столу теплими зі сметанним соусом .
Інгредієнти:
Для тіста:
борошно - 4 ст.;
цукор - 3 ст. ложки;
маргарин - 150 г;
яйце - 2 шт.;
вода - 05 склянки;
сода і сіль - щіпка.
Для начинки:
печериці - 2 ст.;
цибулина - 1 шт.;
сіль - 05 ч. ложки;
рослинне масло - 1 ч. ложка.
Приготування
Отже, спочатку замішуємо здобне несолодке тісто для ватрушок: змішуємо борошно з цукром, додаємо масло, яйця, вливаємо воду, кладемо щіпку солі і соду. Тісто розгортаємо в тонкий пласт і з допомогою чашки вирізаємо з нього невеликі коржі.
Далі готуємо начинку. Гриби чистимо, подрібнюємо шматочками і обсмажуємо на олії. Викладаємо начинку на коржі і загинаємо краю вгору, після чого ретельно защепляем їх. Ватрушки перекладаємо на змащений маслом деко і випікаємо при температурі 250 градусів протягом 15 - 20 хвилин.
Інгредієнти:
м'ясний фарш - 1 кг;
сир - 300 г;
гриби свіжі - 400 г;
білий хліб - 3 скибочки;
яйце - 1 шт.;
солоний огірок - 2 шт.;
болгарський перець - 1 шт.;
помідор - 1 шт.;
цибулина - 1 шт.;
сіль, перець - за смаком.
Приготування
Скибочки білого хліба замочуємо у воді або молоці. Потім віджимаємо і разом з яйцем додаємо до м'ясного фаршу. Солимо, перчимо масу і ретельно вимішуємо.
Далі готуємо начинку. Огірки, болгарський перець, гриби і помідори нарізаємо дрібними кубиками і злегка обсмажуємо на вершковому маслі. Деко вистилаємо папером для випічки. М'ясний фарш поділяємо на порційні биточки і викладаємо на невеликій відстані один від одного. Дном чарки розплющуємо фарш, формуючи в центрі поглиблення, і заповнюємо його підготовленим овочевим фаршем. Випікаємо ватрушки на середньому режимі приблизно 50 хвилин, потім рясно посипаємо тертим сиром і ставимо в духовку ще на 10 хвилин.
Рецепт картопляних ватрушок з грибами
Інгредієнти:
Для тіста:
Для начинки:
Приготування
Картоплю відварюємо в мундирі. Цим часом готуємо поки грибну начинку: гриби миємо, очищаємо і нарізаємо кубиками. Цибулю чистимо від луски і теж шаткуємо кубиками. На сковороді розтоплюємо вершкове масло, викладаємо спочатку цибулю, підсмажити до прозорості, а потім додаємо гриби. Накриваємо кришкою і тушкуємо овочі на слабкому вогні приблизно 20 хвилин, помішуючи. Готову начинку солимо, перчимо до смаку, додаємо дрібку мускатного горіха і перемішуємо. Посипаємо все подрібненою петрушкою, кладемо борошно, прогріваємо 1 хвилинку і знімаємо сковороду з вогню.
Тепер давайте повернемося до "тесту" для ватрушок. Відварну картоплю в мундирі трохи охолоджуємо, очищаємо від шкірки і розминаємо товкачиком в пюре. Додаємо яйце і гарненько перемішуємо. Потім поступово, невеликими порціями всипаємо борошно, щоб тісто вийшло м'яким, але липким. Після цього, стіл рясно присипаємо борошном, викладаємо трохи картопляного тіста, формуємо круглу корж, обвалюючи її в борошні.
Готові кульки викладаємо на деко і в центрі кожного дном склянки видавлюємо поглиблення, заповнюючи його грибною начинкою. Використовуючи пензлик, добре змащуємо боки кожної ватрушки добре збитим яйцем і відправляємо деко в духовку. Випікаємо страву при температурі 180 градусів.
Сир натираємо на крупній тертці і як тільки ватрушки злегка підрум'яняться, виймаємо їх і присипаємо зверху сиром. Знову відправляємо в духовку і запікаємо до готовності і золотистого кольору приблизно 40-50 хвилин. Готові ватрушки обережно виймаємо з духовки і охолодити. Подаємо картопляні ватрушки до столу теплими зі сметанним соусом .
Простий рецепт ватрушок з грибами
Інгредієнти:
Для тіста:
Для начинки:
Приготування
Отже, спочатку замішуємо здобне несолодке тісто для ватрушок: змішуємо борошно з цукром, додаємо масло, яйця, вливаємо воду, кладемо щіпку солі і соду. Тісто розгортаємо в тонкий пласт і з допомогою чашки вирізаємо з нього невеликі коржі.
Далі готуємо начинку. Гриби чистимо, подрібнюємо шматочками і обсмажуємо на олії. Викладаємо начинку на коржі і загинаємо краю вгору, після чого ретельно защепляем їх. Ватрушки перекладаємо на змащений маслом деко і випікаємо при температурі 250 градусів протягом 15 - 20 хвилин.
Рецепт м'ясних ватрушок з грибами
Інгредієнти:
Приготування
Скибочки білого хліба замочуємо у воді або молоці. Потім віджимаємо і разом з яйцем додаємо до м'ясного фаршу. Солимо, перчимо масу і ретельно вимішуємо.
Далі готуємо начинку. Огірки, болгарський перець, гриби і помідори нарізаємо дрібними кубиками і злегка обсмажуємо на вершковому маслі. Деко вистилаємо папером для випічки. М'ясний фарш поділяємо на порційні биточки і викладаємо на невеликій відстані один від одного. Дном чарки розплющуємо фарш, формуючи в центрі поглиблення, і заповнюємо його підготовленим овочевим фаршем. Випікаємо ватрушки на середньому режимі приблизно 50 хвилин, потім рясно посипаємо тертим сиром і ставимо в духовку ще на 10 хвилин.
Рекомендуємо добрі рецепти
Ватрушки з картоплею
Ватрушки з картоплею - це дивовижно смачне блюдо, яке виходить ароматним, легким і дуже ніжним. Таке сподобається всім членам сім'ї без винятку. А
Ватрушки з брусницею
Не знаєте чим би смачненьким побалувати своїх близьких?! Тоді пропонуємо вам простий рецепт створення ватрушок з брусницею - випічка вийде корисною і
Ватрушки - рецепт
Хочете почастувати свою родину смачними ватрушками з сиром і повидлом, але не знаєте відповідного рецепту? Тоді наші поради вам точно знадобляться.
Ватрушки з повидлом
Класичний рецепт, звичайно ж, це ватрушки з сиром. Але вони також бувають з брусницею, з варенням, з яблуками і ягодами. Сьогодні ми вам розповімо
Сирна ватрушка
Ватрушки - це смачні відкриті пиріжки з начинкою. Їх досить багато різновидів: королевська, французька, угорська, з повидлом. Сьогодні ми поговоримо