Ватрушки - дивовижна випічка, яку можна приготувати з будь-якого тесту з різними начинками. Ми пропонуємо вам спробувати спекти смачні і оригінальні ватрушки з грибами.
Рецепт картопляних ватрушок з грибами
Інгредієнти: Для тіста:
картопля - 1 кг; яйце - 2 шт.; борошно - 100 р. Для начинки:
борошно - 1 ст. ложка; шампіньйони - 600 г; цибулина - 2 шт.; масло вершкове - 20 г; петрушка; сіль, мускатний горіх, перець - за смаком; сир - 150. Приготування Картоплю відварюємо в мундирі. Цим часом готуємо поки грибну начинку: гриби миємо, очищаємо і нарізаємо кубиками. Цибулю чистимо від луски і теж шаткуємо кубиками. На сковороді розтоплюємо вершкове масло, викладаємо спочатку цибулю, підсмажити до прозорості, а потім додаємо гриби. Накриваємо кришкою і тушкуємо овочі на слабкому вогні приблизно 20 хвилин, помішуючи. Готову начинку солимо, перчимо до смаку, додаємо дрібку мускатного горіха і перемішуємо. Посипаємо все подрібненою петрушкою, кладемо борошно, прогріваємо 1 хвилинку і знімаємо сковороду з вогню.
Тепер давайте повернемося до "тесту" для ватрушок. Відварну картоплю в мундирі трохи охолоджуємо, очищаємо від шкірки і розминаємо товкачиком в пюре. Додаємо яйце і гарненько перемішуємо. Потім поступово, невеликими порціями всипаємо борошно, щоб тісто вийшло м'яким, але липким. Після цього, стіл рясно присипаємо борошном, викладаємо трохи картопляного тіста, формуємо круглу корж, обвалюючи її в борошні.
Готові кульки викладаємо на деко і в центрі кожного дном склянки видавлюємо поглиблення, заповнюючи його грибною начинкою. Використовуючи пензлик, добре змащуємо боки кожної ватрушки добре збитим яйцем і відправляємо деко в духовку. Випікаємо страву при температурі 180 градусів.
Сир натираємо на крупній тертці і як тільки ватрушки злегка підрум'яняться, виймаємо їх і присипаємо зверху сиром. Знову відправляємо в духовку і запікаємо до готовності і золотистого кольору приблизно 40-50 хвилин. Готові ватрушки обережно виймаємо з духовки і охолодити. Подаємо картопляні ватрушки до столу теплими зі сметанним соусом .
Простий рецепт ватрушок з грибами
Інгредієнти: Для тіста:
борошно - 4 ст.; цукор - 3 ст. ложки; маргарин - 150 г; яйце - 2 шт.; вода - 05 склянки; сода і сіль - щіпка. Для начинки:
печериці - 2 ст.; цибулина - 1 шт.; сіль - 05 ч. ложки; рослинне масло - 1 ч. ложка. Приготування Отже, спочатку замішуємо здобне несолодке тісто для ватрушок: змішуємо борошно з цукром, додаємо масло, яйця, вливаємо воду, кладемо щіпку солі і соду. Тісто розгортаємо в тонкий пласт і з допомогою чашки вирізаємо з нього невеликі коржі.
Далі готуємо начинку. Гриби чистимо, подрібнюємо шматочками і обсмажуємо на олії. Викладаємо начинку на коржі і загинаємо краю вгору, після чого ретельно защепляем їх. Ватрушки перекладаємо на змащений маслом деко і випікаємо при температурі 250 градусів протягом 15 - 20 хвилин.
Рецепт м'ясних ватрушок з грибами
Інгредієнти: м'ясний фарш - 1 кг; сир - 300 г; гриби свіжі - 400 г; білий хліб - 3 скибочки; яйце - 1 шт.; солоний огірок - 2 шт.; болгарський перець - 1 шт.; помідор - 1 шт.; цибулина - 1 шт.; сіль, перець - за смаком. Приготування Скибочки білого хліба замочуємо у воді або молоці. Потім віджимаємо і разом з яйцем додаємо до м'ясного фаршу. Солимо, перчимо масу
і ретельно вимішуємо.
Далі готуємо начинку. Огірки, болгарський перець, гриби і помідори нарізаємо дрібними кубиками і злегка обсмажуємо на вершковому маслі. Деко вистилаємо папером для випічки. М'ясний фарш поділяємо на порційні биточки і викладаємо на невеликій відстані один від одного. Дном чарки розплющуємо фарш, формуючи в центрі поглиблення, і заповнюємо його підготовленим овочевим фаршем. Випікаємо ватрушки на середньому режимі приблизно 50 хвилин, потім рясно посипаємо тертим сиром і ставимо в духовку ще на 10 хвилин.