Ватрушки з картоплею виходять дуже ароматними, ніжними і легкими. Вони чудово виглядають і як самостійне блюдо, і як закуска. Давайте дізнаємося з вами рецепти їх приготування.
Рецепт ватрушок з картоплею
Інгредієнти: Для тіста:
куряче яйце - 2 шт.; цукор - 05 склянки; сіль - щіпка; вершкове масло - 100 г; молоко - 1 ст.; сухі дріжджі - 10 г; пшеничне борошно - 3 ст. Для начинки:
картопля - 7 шт.; молоко - 05 склянки; вершкове масло; сіль - за смаком. Приготування Давайте розберемося, як приготувати ватрушки з картоплею. Спочатку замісимо з вами тісто. Для цього яйця гарненько збиваємо з цукром і додаємо трохи солі. Вершкове масло розтоплюємо і потім виливаємо його до збитим яйцям. Підігріваємо Молоко і поступово всипаємо в нього сухі дріжджі. Все ретельно перемішуємо і переливаємо в приготовлену суміш. Засипаємо борошно і замішуємо однорідне тісто. Ставимо його в тепле місце і залишаємо масу підходити. А цим часом поки готуємо начинку: відварюємо картоплю, а потім розминаємо його з вершковим маслом і вливаємо тепле молоко. Після того як тісто підніметься, обережно беремо його і поділяємо на невеликі кульки. Викладаємо їх на деко, попередньо змащений маслом. В центрі кожного шматочка робимо невеликі поглиблення і викладаємо ложкою приготовану начинку. Зверху змащуємо все сметаною і маленьким шматочком розтопленого вершкового масла. Випікаємо ватрушки до появи золотистої скоринки, а перед подачею на стіл, змащуємо булочки вершковим маслом.
Прісні ватрушки з картоплею
Інгредієнти: Для тіста:
пшеничне борошно - 2 ст.; вершкове масло - 200 г; сметана - 1 ст. Для начинки:
картопля - 6 шт.; сметана - 2 ст. ложки; сіль - за смаком. Приготування Отже, спочатку давайте з вами приготуємо тісто для ватрушок з картоплею. Борошно просіваємо гіркою, зверху кладемо масло і рубаємо її ножем. Потім додаємо сметану і замішуємо однорідне тісто. Поділяємо його на невеликі кульки, з них акуратно розгортаємо гуртки, робимо в них поглиблення і змащуємо краю яєчним жовтком. Тепер робимо начинку: картопля очищаємо, відварюємо в підсоленій воді, розминаємо в пюре, додаємо яйце, кладемо сметану і ретельно збиваємо. У заглиблення викладаємо картопляне пюре і відправляємо ватрушки в розігріту до 220 градусів духовку. Випікаємо булочки протягом 25 хвилин.