Пахлава з листкового тіста

Можна готувати пахлаву з готового листкового тіста це нормально, проте краще приготувати тісто самостійно, тоді ви точно будете знати, що в ньому немає, наприклад, неполезного маргарину.
Рецепт медової пахлави з листкового тіста
Інгредієнти:
Для начинки:
Для прикраси:
Для заливки:
Приготування
Спочатку приготуємо листкове бездріжджове тісто. Класичний рецепт вимагає уваги, терпіння і деяких навичок. Проте відомий спрощений спосіб приготування листкового тіста. Масло, яйця і воду за 2 години поміщаємо в холодильник. У миску просіваємо борошно. Масло натираємо на крупній тертці або дуже дрібно рубаємо ножем. Розчиняємо в холодній воді сіль і цукор, додаємо яйце і розмішуємо, не збовтуючи. Вливаємо цю суміш у миску і замішуємо тісто. Ретельно вимішуємо, до еластичності змазаними маслом руками. Тісто має підійти хоча б протягом 40 хвилин. Можна накрити його серветкою або, загорнувши в харчову плівку і покласти в холодильник.
Розкачуємо з тіста 4 приблизно однакових пласта. Верх кожного змащуємо маслом і кладемо їх один на одного. Згинаємо посередині і розкочуємо. Отриманий пласт знову ділимо на 4 частини, промазуємо, накладаємо і розкочуємо. Чим більше повторень, тим краще.
Начинка: подрібнюємо горіхи і змішуємо з цукровою пудрою, ваніллю і корицею.
Заливка: в окремій ємності змішуємо мед з гарячою водою (не окропом).
Змащуємо маслом деко. Злегка присипаємо борошном качалку, з її допомогою акуратно укладаємо шар тонко розкатаного тіста так, щоб він закривав краю листа. Розтоплюємо масло і щедро змащуємо їм тісто, розподіляємо горіхово-корично-цукрову начинку. Викладаємо зверху другий шар тіста, також змащуємо його вершковим маслом і посипаємо горіховою начинкою. Повторюємо шари. Защипуємо краю і залишаємо при кімнатній температурі хвилин на 20. Змащуємо верхній шар пахлави яєчним жовтком, нарізаємо на ромбики і прикрашаємо немолотими горіхами.
Випікаємо в духовій шафі при температурі 200 градусів протягом півгодини. За чверть години до готовності поливаємо пахлаву медової заливкою. Подаємо з чаєм, кавою, каркаде або компотом.
Пахлава з листкового дріжджового тіста
Пахлава з листкового дріжджового тіста готується приблизно таким же чином, тільки тісто готуємо по-іншому.
Інгредієнти:

Приготування
Розводимо в теплому молоці цукор і дріжджі. Додаємо 100 г просіяного борошна. Отриману опару на 2 години покласти в тепле місце.
Після закінчення зазначеного часу додаємо розтоплене масло і борошно. Замішуємо тісто і знову поміщаємо його в тепле місце на 1 годину. Виминаємо, розкачуємо кілька пластів, промазуємо маслом і вкладаємо їх один на одного. Згинаємо і розкочуємо. Повторюємо кілька разів. Готовому тісту даємо постояти хвилин 20.
Рекомендуємо добрі рецепти

Пахлава медова - рецепт
Пахлава - це смачний десерт з тонких листів листкового тіста і начинкою з фруктового сиропу і мелених горіхів. Її готують у багатьох Арабських

Булочки з варенням
Булочки з варенням - смачна випічка, яку можна подати до свіжозвареної кави або чаю на сніданок. Таке ласощі неодмінно оцінять і дорослі, і діти.

Пахлава турецька: рецепт
Пахлава - улюблене всіма турецьке ласощі, яке ми звикли їсти на відпочинку на його батьківщині. Але ж приготувати такий незвичайний десерт східний

Пахлава вірменська - рецепт приготування
Пахлава - відомий десерт у багатьох країнах і кухнях світу. А ось як цей десерт готують у вірменській кухні? У цьому вам допоможе розібратися наш

Пахлава азербайджанська
Пахлава азербайджанська - це незвичайно смачне і соковите ласощі, яке сподобатися всім, варто спробувати лише раз. Потім буде вже складно відязикати